Monday, March 1, 2010

melaka day 1

brtolak dr kl ke melaka dlm kul 2 ptg..
excited sgt nak ke melaka ni..
lama dah tak berjalan2..


tq sudi bawak syg jln2



sampai melaka terus check in hotel..
kami check in hotel kat lotus inn....
harga biasa rm50 tp bila hjg minggu rm60..

sesuai la tuk destinasi bajet mcm kami ni..
yer la..tempat tuk tido n mandi jer ..
bukan nak duk seharian pun dlm bilik..
byk masa kuar jln2..so tak perlu la nak sewa hotel mahal2..
hotel ni dah cukup selesa tuk kami..


^_^ dah sampai melaka..hehe

rehat skjb kat hotel..
sian hubby penat drive..
mlm nnt baru kami kuar..


gerai mesra ayahanda

mlm kuar mkn kat umbai..umbai dr hotel kami 5 minit jer..
kami duk mkn kat gerai mesra ayahanda..makanan kat sini biasa saja..
kami order nasi putih,ikan kembong bakar , udang celup tepung n sup tulang..

nik yg tak minat ikan n mkan laut ni rasa mcm biasa jer la kat sini..
tp kalau yg minat mkn2 mcm ni mmg best la dtg sini..
mcm2 jenis ikan n mknan laut kat sini..
best coz blh pilih ikan n mkan laut n pilih cara masakan mcm mana..
mmg ramai la org mkn kat sini..lg2 la time hujung minggu mcm ni..
lg la ramai kan..


pemandangan kat umbai

singgah gak tgk cenderamata ..tgk saje..nak beli tak de lak yg brkenan..

pas kenyang mkn kat umbai, hubby ajak jln2 ker bandar melaka..
tak rancang pun nak naik menara taming sari ni..
ingat nak pi jln kat jonker walk tp ramai lak org..tak suka sesak2 ni..

so jln2 jer la kat bandar..trnampak lak menara taming sari..
rasa mcm best jer..lg best bila tgk tak ramai pun org naik menara tu..
yer la, dah mlm masa tu.. tp kami sempat lg naik..



sebelum nak naik tu beli tiket dulu okey..
mlm yg kami naik tu tiket harga rm15 tuk dewasa.. sgt2 best okey..

dapat tgk melaka dr atas..dlm 7 minit gak la dlm menara tu..


pandangan dr menara..

tak nampak jelas sgt la tempat2 menarik kat bwh tu coz mlm kan..
kalau siang blh nampak jelas selat melaka, sungai n bandar melaka, muzium pengangkutan, dataran pahlawan, replika kapal portugis dan bukit st. paul.


brgambar kenangan di dlm menara taming sari ;p


muka hepy dpt naik menara taming sari ni..peace ;p



lepas dapat naik menara tu kami jln2 kat uptown pahlawan walk..
ermm..tak dapat jln2 kat jonker walk , jln2 kat pahlawan walk pun jd la..
kat melaka ni mcm2 la cenderahati blh dapat..
hari prtama ni tak beli apa2 pun..just tgk2 jer..




No comments:

Post a Comment

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^