Tuesday, March 2, 2010

melaka day 2

sambungan kisah jalan2 di melaka
kami pi tuk release kan tension sebenarnya

hari ke 2 kat melaka
awl2 pg nik n hubby dah bersiap nak kuar..



first tempat yg kami pi kat perigi hang tuah..sgt dekat ngan hotel kami..
dalam 2 minit prjalanan jea..perigi hang tuah ni dlm kwsan kg rupanya..



ni rupanya bentuk perigi hang tuah..perigi ni msh di gunakan lg..
msh ade air lg..mula2 ingat perigi yg dah tak guna dah..



kami pi taman mini malaysia dan mini asean kat ayer keroh.
dulu masa lwtn sek rendah ade penah dtg sini..
smua umah nik naik tuk brgambar ..
masa dulu excited dan jakun gler dtg sini..
time budak hingusan dulu ;p

tak ramai org pun kat sini..best la tuk jln2 n brgambar ..
nik dan hubby round kwsan mini msia ..naik n trn umah lama yg ade kat sini..


rumah melaka


rumah panjang sarawak


rumah pahang


rumah kelantan


rumah johor


like this pic

smua 13 umah msia kat sini ..ade yg tak naik pun tuk tgk dlm umah..
tgk dr luar saje..tak larat woo..

tmn mini ASEAN tak dpt nak msk tgk la umah kat situ coz under renovation..
dpt tgk kat luar jer..ambik pic pun kat luar jer sajelah





kami jln2 kat zoo melaka lak..ni first time nik msk sini..
best gak coz tak ramai org..
sempat gak nik suh hubby snap pic nik..
nak gak bergamba kat zoo melaka ni.


kat belakang tu kelawar





sempat jln2 kat kdai depan zoo
dan kat sini sempat gak beli cenderahati..comel tak???


ntah naper tiba2 buang tebiat nak pi beli topi
nak pakai bila pun tak tahu..hehe

pastu pi taman botanical jln2 n brgambar..
msk sini tak perlu byr apa2..










berjaya juga snap pic hubby..muka kepenatan

dah penat jln tu, tiba masa nak blk..kalau ikt hati nak stay lg kat sini..
tp hubby kena keje..

penat gler tp best sgt dpt jln2 mcm ni..
spjg jln blk kl nik tido jer..hehe
mentang2 tak blh drive kan

nota : pasni ct2 msia kat mana yer..pi brct kat pulau best gak kan..
topi pun dah ade..hehe





No comments:

Post a Comment

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^