Sunday, July 18, 2010

kehilangan..mampukah saya???

bila saje sy tahu tentang kematian sapa2 jea mesti sy akan byangkan mcm mana la keadaan org2 di sekeliling mereka..mesti sedih ngan kematian insan tersayang..lg2 kalau org tu dekat ngan kita..yg sentiasa bersama kt

mcm tu la keadaan bila sy dpt tahu kematian din beramboi td atau achik spin baru2 ni..rasa terkejut..terfikir mcm mana la keadaan family yg mereka tgglkan..kalau terjadi kat sy ntah mcm mana la keadaan sy nnt..kt blh ckp kat mereka supaya tabah n redha tp mampukan sy tuk redha n tabah jika hal tu berlaku pada family sy

sy tak sanggup byangkan keadaan tu berlaku pada sy..lg2 kalau kematian tu mengejutkan..tanpa sebarang petanda..lg susah tuk menerimanya kan

mungkihkah jika kehilangan org trsayang, sy akan dpt tersenyum seperti ini lg

kematian nenek thn lepas menyedihkan sy tp sy redha coz nenek dah lama sakit ..jd sy dah bersiap sedia tuk terima jika Allah menjemputNya..sy penah juga mengalami kematian yg mengejut ni..berlaku pada sepupu sy

family nik tak bgtau kami adik beradik yg sepupu sy meninggal coz ma risau kami bersedih n tak dpt tumpukan pada exam..coz sepupu ni kami kenal n rapat dr sepupu2 yg lain..dia sepupu sblh ayah nik..kami panggil dia Kak Ti..kami kenal pun coz dia kawin lari..tinggal ngan kami skjb..coz ayah Kak ti tak merestui pernikahan Kak ti ngan sepupu sy Abg Lan ni..kalau tak kerana kejadian tu sy tak penah kenal sepupu sy ni..tiap2 tahun dia dan suami, Abg lan akan dtg beraya kat umah..dr tak de anak hingga la ade anak

bila dpt tahu berita kematian tu sy menangis sepuas2 nya..tak sangka begitu cepat dia meninggalkan kami..coz kematian dia mengejutkan..baru jea kami tahu dia sakit kanser paru2 tiba2 dah meninggal..siapa yg tak terkejut..kami tak sangka kejadian tu akn berlaku..tp lama2 kena gak redha kan..smua takdir dr Allah

tp sejak Kak ti meninggal dunia..Abg lan tak de penah dah dtg beraya umah kami..terkilan gak la..padahal Abg lan tu sepupu kami..Kak ti yg merapatkan kami ..tp bila Kak ti dah tak de Abg lan dah tak serapat dulu ngan kami..lg2 bila Abg lan dah nikah lain

Moga roh Kak ti di tempatkan dgn org yg beriman..walaupun kita berjumpa tuk skjb tp byk gak kenangan tercipta bersama..takkan nik lupakan sampai bila2..keramahan dan kemesraan Kak ti tu

sy bersyukur masih lagi di kelilingi insan yg sy syg..sy takut nak hadapi kenyataan jika Allah mengambil salah seorg dr mereka yg sy syg..sumpah sy tak sanggup..Ya Allah..lindungi mereka yg sy sayang..moga mereka sentiasa di bawah lindunganMu

..saya mahu tersenyum seperti ini dikelilingi family tersayang..



No comments:

Post a Comment

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^