Tuesday, September 21, 2010

dah keje company baru..bila nak bayar hutang bro


bengang giler kot ngan kwn hubby
dah berhutang tp tak nak byr
kalu setakat rm10 blh la halal tp ni lebih bro

kalau tak blh nak byr sekaligus byr la skit2
ni bila nampak hubby buat senyap dan buat2 tak kenal
sms pun tak nak balas

byr la hutang
tak senang hidup ko kalu hutang tak nak bayar

pic remove

pic terpaksa di blur kan.tak nak jatuhkan maruah sapa2.so org tu mesti tahu kalau dia tgk pic ni.biar dia sedar diri skit.hutang kena bayar cik abg ooi. jgn nak buat2 lupa.

mmg tak suka ngan org yg buat2 lupa bila dah berhutang ni

20 comments:

  1. mmg lorh...nk pinjam pndai mintak sopan2..bila dh dpt buat2 lupa plak nk byr...kita nk mintak segan wlaupon tuh hak kite..nti d katanye mcm xikhlas bg pinjam duit...manusia oh manusia...

    ReplyDelete
  2. hubby sis berlembut sgt kot..cuba tegas cket tgk..hehe pndai2 ja fyza nie..huhu

    ReplyDelete
  3. org ni cm2 prangai kak..
    yg mana beringt hutang tu..ok lah
    yg mana tak beringt tu yg jd masalah

    sabar ye sis

    ReplyDelete
  4. kema : tu tak pe..mmg la dia hutang tp malu la kita nak mintak kan.dia buat2 senyap lak.

    ReplyDelete
  5. FyZa : hubby akak mmg cm tu.lembut hati sgt..hehe

    ReplyDelete
  6. *luv Syahnia* : sis sentiasa sabar lg..hehe

    ReplyDelete
  7. jgn mudah percaya org.... tu jer.. kawan saya hutang 40k tau xbaya lg... ni kawan dari darjah 6 ni...

    ReplyDelete
  8. mmg sakit hati..
    sbb nyer mcm nie ler..bila nk pinjam minta baek2, bila kita nk minta blk mcm2 alasan..so takyah bg pinjam..RuSh D kalo org kata nk pinjam duit ckp jer takde duit.biar dia pinjam kat org laen..huhu

    ReplyDelete
  9. kak..nanti kena print banyak2 muka dia..pastu tampal kt pokok..
    tulis "wanted"

    ReplyDelete
  10. Blog Leader : by tu 40k. kwn lama pun tak leh nak caya kan.

    ReplyDelete
  11. .azie. : akak sabar lg dik.kalau tak sabar akak pi mintak ngan tunang dia jea.biar dia malu skit.atau mintak ngan bakal mak dan ayah mertua dia coz akak kenal diorang..huhu

    ReplyDelete
  12. RuSh D : akak kalau org nak pinjam byk2 akak tak bg la.tp skit2 tu blh la.sekurang2 nya kalau dia tak bayar pun akak halal jea la.

    ReplyDelete
  13. apik pehe : dik tu mcm dah jd along dah tu..huhu

    ReplyDelete
  14. memang ramai org yg da pnjam duit x reti bayar. Lepas tu blagak mcm org kaya.. X boley bla..

    ReplyDelete
  15. RAFHAN ~peace~ : mmg tak blh nak blahh kan ngan org mcm tu.hutang tak nak byr tp buat majlis tunang blh lak..hehe

    ReplyDelete
  16. nur pn ada satu makhluk allah tak bayar hutang tapi fikir2 biar la dia jawab dgn tuhan bila kat akhirat nnt kan..

    ReplyDelete
  17. cik nur : tak senang hidup dia.biar la org mcm tu kan .

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org