Saturday, September 25, 2010

sy mahu ini

assalamualaikum readers

impian bermula hari ni
mahu kumpul duit banyak2.start dr gaji bulan ni.
so kena la buat OT lebih skit, jgn selalu ponteng keje..hikhik
mintak2 bln 10 ni banyak la keje
so blh la buat OT banyak..huhu

sy mahu ini

laptop - dah lama teringin nak beli laptop ni.tak kira la brand apa.asal ade laptop.ingat nak cari yg saiz kecik jea.senang tuk di usung ke sana dan kemari :)


kamera DSLR - wajib ade ni.lg2 org yg mcm nik.suka bergambar tak kira masa dan tempat. lgpun kualiti gambar dia lg hebat dr camera digital biasa ni.

jeles tau tgk ramai yg ade kamera DSLR ni. buat masa skarang sy tak mampu lg.mana tahu masa akan datang kan.


handphone - ni hp idaman nik skarang ni.tak tahu la nnt berubah ke hp lain lak.kot2 terbeli iPhone 4g lak kan.tu agak2 kumpul berapa tahun gaji la tu baru blh beli..haha

cun giler kan BB ni.Hopefully one day I’ll get to own one.hoho.. kumpul la duit dari skrg okey..!!


rumah- bila dah kawen ni mmg teringin la nak ade rumah sendiri. nak cari rumah sederhana saje.tak perlu besar or tak de la nak yg kecik.asl ade tempat tuk letak kete.rumah kat corner lot lg bagus.blh buat taman mini kan.
blh la hias rumah cantik2 .

alhamdullillah sy dah dapat kete impian sy.moga yg lain2 juga sy akan dapat


yg penting kita kena usaha.kumpul skit2.lama2 jd la byk.yg penting beli ikut kemampuan.tak mampu tak yah la beli :)

tak perlu nak harapkan duit org lain
kumpul duit sendiri saje..anda akan rasa puas bila beli ngan duit hasil titik peluh sendiri.

pssttt..!!
tak suka pompuan yg berbangga bila dapat duit dr lelaki.berlagak bila lelaki bg duit dan lelaki beli itu ini.rasa lg respect ngan pompuan yg berusaha sendiri.
tak perlu harapkan duit lelaki.lg2 lelaki yg bukan suami kita.kerana duit tergadai body itu lg naya ooii.hati2 la kaum pompuan smua.
jangan butakan mata dan hati kerna duit.tak kekal lama tu semua.

12 comments:

  1. sizuka[Izzati]: hehe..nak jugak yea.jom kita kumpul duit beli tu semua..:)

    ReplyDelete
  2. laptop dgn dslr tu kami bli buat htrn kawen..hehe~ so kena kmpl duit dr skrg! gambate~

    setuju sgt yg last tu!! ^_^

    ReplyDelete
  3. wah...
    dalam hati dedin sekarang cuma ada satu ja..
    nak motor balik !
    =(

    ReplyDelete
  4. kumpul lebey sket............. pastu blanja aku beli laptop, SLR, BB, rumah..... he he................

    ReplyDelete
  5. y@n@ M!B: wah..best nyer buat hantaran kwen.hehe

    ReplyDelete
  6. s.o.f.i.a. : mmg kena kumpul duit byk ni.byk yg nak di beli.huhu

    ReplyDelete
  7. wow..kn best dpt dslr tu..skype pn mengidam jgk bendalah tue..cuma blm smpi masa lg..

    kongsila duit ngn hubby beli dslr..

    p/s:still kje TM ker?

    ReplyDelete
  8. Skype Crew : mmg best la kalau dapat dslr tu.

    kumpul duit dulu.kalau tak cukup baru mintak ngan hubby..hehe

    dah tak keje kat TM :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org