Friday, October 15, 2010

i love it when its friday.. horeeyy..!!

assalamualaikum readers

minggu yg memenatkan akhirnya berlalu..tiap2 ari kot buat OT.kalau tak kaya gak tak tahu la..hikhik..jgn berangan nak kaya la nik setakat bbrp jam OT tu.haisshh...!!!

so mcm mana ngan keje korang ok tak..?? setakat ni nik ok saje.kdg2 tension, kdg happy.adat la kan. kena byk bersabar.lg2 kalau ade rakan sekerja yg menyakitkan hati.

tak suka ngan perangai manusia yg kalau menyusahkan org tak pe tp kalau org susahkan dia skit terus sound org tu.walaupun guna email dan tak di tujukan kepada sy tp sy yg membaca ni rasa geram.

menyampah ngan org macam ni.mcm dia jea bagus.ingat dia hebat sgt kot.kita bekerja berkumpulan so salah silap tu biasa la.blh tegur secara berhemah kan. nak kata budak2 lg dah tua..haishh

sy rindu family sy.rindu kat ma dan ayah kat kg.


arini sy juga happy :)))))
tersenyum lebar lagi


tahniah kelate.menang 3-0 lawan selangor.mcm tak caya lak.

Alhamdulillah, syukur pada Allah, kita berjaya sekurang2nya ke separuh akhir.ade rezeki masuk final.kalau rezeki lebih skit menang piala malaysia.apa2 pun yg penting kerjasama.hehe

kesal ngan kejadian yg berlaku aritu. perlawanan suka akhir pertama kelantan vs selangor di stadium shah alam . naper asyik nak salahkan org kelate saje.jahat sgt ke kami ore kelate pada pandangan korang.
***sorry..ter emo lak skit.

sampaikan org meninggal pun blh bergembira.


tp masih ade yg menyokong


tgk pitcha ni.nilaikan sendiri

laporan media


***saloh kito nmpok jah,saloh dio tutup mato dan telinge

naper salahkan kelantan saje.bukankah dua2 pihak patut di salahkan.
mcm mana sy yg nak percaya bila baca paper kalau apa yg di laporkan meragukan saya

sy ckup terasa bila ade org mnyindir rakyat kelantan ni ganas dan lemparkan bermcm kata2 negatif lg.
bukan menuding cari tp cubalah berlaku adil, beri peluang 1 pihak lg memberikan penjelasan


mana semangat 1 malaysia yg di laung2 kan tu.semua negeri sama saje.naper perlu ade sifat benci membenci.

perlu ade sifat kasih sayang pada negeri kelahiran kamoo.tp jangan terlalu taksub.indahnya kalau kita bergaduh untuk menegakkan islam atau menolong sesama islam dr memusuhi sesama sendiri.

sy tak nak komen lebih2 hal yg melibatkan kematian tu coz sy tiada ditempat kejadian.Hanya Allah dan mereka2 di sana saje yg tahu. berani kerana benar kan.cuma jangan mereka2 cerita dan berlaku adil lah . hal ni melibatkan kematian bukan hal main2.

May God bless us all
Be safe and take care

Kelantan tetap di hati :)))))
GOMO KELATE GOMO

psstt..!!!
maaf jika entry ini ade yg terasa

sumber pic dr kelantanFA.com

12 comments:

  1. pasl kes pnyokong klntan meningal tu ada bercnggh kan cian kat dia ...media cakp sesk nafas tapi adew cakp kena pukul walpon bukn oqe klte nadia turut simpati

    ReplyDelete
  2. N@di@: akak pun trut simpati.kalau btol dia dipukul tp tak mendapat pembelaan kat dunia kita tunggu kat akhirat saje.kat dunia maybe blh lari kan.kat sana tak de sapa yg blh sorok.dan kalau btl dia meninggal sesak nafas seperti laporan media , nak buat mcm mana.dah ajal dia kan.Al- Fatihah.

    ReplyDelete
  3. ain pernah sekali p stdium tgk live plawanan klantan n sel..

    keadaan yg serupa jgak blaku..
    takot rasanya..
    siap ada baling2 kusi suma..
    cepat2 balik awal

    alfatihah pd arwah

    ReplyDelete
  4. *luv Syahnia* : akak tak penah pi stadium..kalau dapat tiket free pun akak tak pi.takut la kalau mcm tu.lgpun tak suka bersesak2 :)

    ReplyDelete
  5. sy lah lelaki yg buleh kira ngan sebelah tangan je jumlah masuk stadium...xminat, xsuka....

    percaya ke...? percaya laaa.....

    ReplyDelete
  6. oh, saya g stadium pun cz boss suruh .. seb bek p=bukan perlaweanan bola sepak masa tu

    ReplyDelete
  7. Amri Rani: percaya..hubby nik tak suka gak pi stadium tgk bola.tgk kat tv saje. :)

    ReplyDelete
  8. Lia3003: nik kalau pi tempat org ramai ni tak suka sgt.lg la kalau mintak pi stadium.kalau terpaksa la baru pi..hehe

    ReplyDelete
  9. kesian ore klate dituduh camtu... pihak media plak memang x adil... xpe, ape pun kelate memang terbaik! kelate all the way!!!

    ReplyDelete
  10. mimiekucayang : media mmg dah lama tak adil .tak pe la.dosa diorang yg tanggung :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^