Sunday, October 31, 2010

selamat datang ke kota bharu...PIALA MALAYSIA


yeay..!!! kelate menang. 2-1 .kali ini sejarah tercipta..kelantan terbaik la.
gomo kelate gomo...!!!
penantian kami berbaloi baloi


syabas juga buat n9 kerana berjuang habis-habisan dan membuatkan kelate terpaksa bekerja keras utk kejayaan yg cukup indah ni.

tp still ade yg tak puas hati.haisshh
sape tak marah kalau negeri sendiri dipersendakan oleh org2 yg tak penah mengenali dan memahami kami
menang kena kutuk kaw2 , kalau kalah tak tahu la mcm mana kan.
jahat sgt ke kami ni pada pandangan mata korang, hebat sgt kah korang bila asyik duk kutuk org lain saje, sekurang2 nya kami berjaya bawak balik PM kan ***ter emo lak

entry ni bukan niat nak memalukan sesiapa..tetapi cermin diri dulu sblm mengata org lain.


ni komen dr kwn sy
aritu sy senyap jea bila dia kata yg org kelate ni ganas, sy senyum jea coz tak nak cari gaduh.
buat apa nak cari gaduh ngan org mcm ni kan.nnt sy yg sakit jiwa.
tp sy juga punya perasaan kan.tak pe. sy ade kesabaran lg.
selagi blh bersabar sy akan bersabar.

salahkah bila kami berbangga dengan kejayaan kami.
sesetengeh pengokong jea yg salah coz baling botol tp tak perlu nak salahkan semua org.

salah org kelate jea nampak
aritu ade games yg penyokong baling batu kat pengadil tak de lak nak kecoh
yea la.mana blh kecoh coz bukan dr negeri kelantan.kalau dr org kelate dah lama msk paper muka depan kot..haha

anggap la menang kalah adat bertanding.tak perlu nak gaduh hanya kerna bola yg bulat tu

pastu sy post ni dekat wall.bukan niat nak gaduh tp hati rasa panas beb.


sy tak suka nak gaduh hal bola tp kalau dah melibatkan ulama ni terasa lg panas
cuba baca komen- komen ni





lg buat hati panas bila baca komen sorang pompuan ni
nak salahkan ulama lak.yg salah pengokong.bukan ulama
come on la..grow up okey..don't be so immature la pompuan

naper la hal bola pun nak gaduhkan .keluarkan statement kat fb mcm tu.
Islam x mengajar kita untuk saling membenci.
hebat sgtkah anda sampai ulama pun anda nak babitkan dalam hal bola.
diri sy tak sempurna tp sy takkan berani nak mengutuk ulama mcm tu.cermin diri dulu dik ooi.
perfect sgtkah kamoo..??
kalau kamo tak suka perjuangan beliau pun tak perlu nak babitkan beliau ngan bola kot.

bila rakyat kelantan buat baik org lain tak pandang pon . tp bila ada buat salah even menda kecil tetap dibesar.

psstt...!!!
maaf yea jika entry ni ade yg terasa. sy bangga jd anak kelate dan sy hormat sapa2 dan dr negeri mana anda sekalipun.
kwn baek sy ade org n9.kami ok jea.tak de nak gaduh hal bola.sebab bola tak main la nak gaduh2 kan.

apapun sy bangga jadi ANAK KELANTAN
walaupun kita di kutuk dan di sisihkan, kita mesti bersatu
yakin Allah sentiasa ade bersama kita

30 comments:

  1. Tahniah utk pasukan kelantan & penyokongnya... peace.

    ReplyDelete
  2. setuju dgn nik.

    kenapa perlu nak kaitkan dengan ulama bagai.

    dan setuju jugak dgn statement anda di FB tu, org selalu pandang serong kat org kelantan.

    dr semua segi,.

    same gak dlm hal bola, kalo kelantan kalah kutuk, kalo menang kutuk. ntah hape2. (pepg td t'jumpa 1 blog ni http://popolita.blogspot.com/2010/10/setuju-tak-kalau-kita-letak-penyokong.html
    serius simple tapi menusuk)

    ReplyDelete
  3. Hanis Azla : yup..tahniah tuk smua.dlm pasukan kelantan bukan org kelantan jea.org2 negeri lain pun ade.so kita 1 malaysia kan :)

    ReplyDelete
  4. knini: btol la.kalau kalah pun kena kutuk .ni menang pun kena gak kutuk.ade jea org tak puas hati kan.

    smua org mcm tu ade masalah hati skit.

    ReplyDelete
  5. x puas hati sbb kalah la tu..smalam pon,mane ader xcident mcm tahun lepas..statement je lebey,nk ungkit benda yg da lepas..

    ReplyDelete
  6. saya pun bangga jadi anak kelantan . diorang dengki la tuh (:

    ReplyDelete
  7. saye jugak bangge jadik org kelantan..

    mt bro one of yang baling botol gak kot.. die g bukit jalil..
    huhu.. jgn la kutuk~

    ReplyDelete
  8. MyZone~theUn4given : susah gak org yg tak nak terima kekalahan kan.

    ReplyDelete
  9. bungakuning: sy sgt sgt berbngga jd anak kelantan :)

    ReplyDelete
  10. adeQ : setakat baling btol pun dijadikan isu.biasa la tu.
    mcm tak de negeri lain yg baling2 btol ni.nampak kat kelantan jea la salah

    peduli la apa yg nak dikata.asl kita tak baling btol tu..hehe

    ReplyDelete
  11. emm tahniah pasukan kelantan..sy sebenarnya sokong N9 la even sy ni xde kaitan pn ngn N9 tu..hehe

    pape pn mmg bez la tgk dua2 team main smlm..menang kalah adat permainan..jnji kite main ikut peraturan, menyokong secara bersih, adab..

    xtau nak komen pe..tp sy dah 2x g stadium yg melibatkan penyokong2 kelantan..2x tu sy nmpk cmne gedebe nye penyokong kelantan.kwn sy pn ade pnh kene tumbuk dulu..padahal kami diam jer.mmg dah takut dah nak g stadium klu ade pasukan kelantan main..mungkin semangat kenegerian penyokong kelantan tlebih kuat asenya..ni cume pengalaman sy..

    ReplyDelete
  12. lupe lak nk inform..hehe sy ni bkn nye anti kelantan ke ape..sy suke kelantan..isteri pn mmg nak cari org kelantan klu boleh...heheh

    ReplyDelete
  13. haidi takeAfoto : sy tak penah pun sokong perbuatan yg salah tu.mmg tak patut pengokong kelate buat mcm tu

    tp bukan smua mcm tu kan.so tak perlu nak kutuk kami rakyat kelate mcm tu kan.yg kasi panas bila libatkan ulama kami.takkan kerana bola pun kita nak gaduh.tak de sapa dapat untung kan.

    ReplyDelete
  14. haidi takeAfoto : yea..sy tahu kamo bkn anti kelantan :)

    wah..moga blh la isteri ore kelate yea :)

    ReplyDelete
  15. aufahuda : ntah la.tak faham ngan perangai org yg mcm ni.

    biar jea la ngan dia akn :)

    ReplyDelete
  16. sy pon bgga jd anak kelate...bg diorang smua org kelate ni jahat...dh lali dgr smua tu...

    ReplyDelete
  17. mmg tak paham betul bila setengah org ni masih lagi dgn "otak kampung" nak mengutuk Kelantan. Padahal bukan org cari gaduh dgn dia pun. Hailah...

    ReplyDelete
  18. redza : ntah la.naper la duk kata kelate ni jahat.mcm dia kenal jea smua org kelantan ni.

    ReplyDelete
  19. FaiHash : diorang ni ade masalah hati kot.coz tu suka jea nak kutuk2 org kan .

    biar la diorang kan .tak dapat apa un diorang buat mcm tu.

    ReplyDelete
  20. itulah pasal kak. makin dilayan makin menjadi. yg penting kelantan dah menang ;)

    gomo kelate gomo :D

    ReplyDelete
  21. FaiHash: tu penting.kelantan dah menang. :)

    ReplyDelete
  22. xtau la kak..aasek orang klate jer kena..idop kami dalam satu universiti ni ok jer..xder gado pon lepas tgk bola semalam kt kafe..

    bagi org2 kt luar tu..jngan sebab sorg wat cmtu..da pikir semua org klantan perangai cmtu..aishhhh..

    ReplyDelete
  23. apik pehe : tu la.akak kat U dulu pun ok.tak de lak masalah.tak penah gaduh pun hal negeri ni.

    diorang yg mengutuk tu tak kenl siapa org kelate sebenarnya.

    ReplyDelete
  24. ishk tak patut betol minah tu...pok dahi kang!hehhee...saba kak nik..saya pon emo bile bace td..hehe normal la tu..org cuma nampak keburukan sso bukannya kebaikan..idop klatew!hehe:p

    ReplyDelete
  25. wahh...nik..

    peminat bola nik ni ropenyer...

    ReplyDelete
  26. SyAmSuL AnUaR : tahniah buat semua :)

    ReplyDelete
  27. peah @ peps : minat skit jea.tu pun sebab pasukan kelantan.

    negeri sendiri kena la sokong :)

    ReplyDelete
  28. alexa yussida : yup..hidup klate :)
    mula2 panas hati gak t bila baca lg rasa mcm klakar lak.

    ade jea org nak cari salah kan.babitkan ulama lak tu.buat malu jea jd pompuan.

    org bukan islam pun hormat ulama .inikan kita sesama islam sibuk nak kutuk ulama.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org