Thursday, December 23, 2010

Day 19- Nicknames you have; why do you have them?


Salam and good day everyone

Day 19
Nicknames you have; why do you have them?


nik
most of my frens call me nik. tp bila dah keje ni ramai lak yg confius.
lg2 kalau client call

nak cakap ngan nik tetiba dgr suara pompuan
nama nik tu nama family so lelaki or pompuan semua blh guna

yuh / kak yuh
tak ramai yg tahu panggilan nama ni.ni panggilan dalam family.so family yg rapat saje yg panggil nama ni.

tak yuh
panggilan nenek tuk sy.ma kata dulu sy pelat so patutnya bahasa diri kak yuh dah tukar jd tak yuh.
so nenek terikut2 sampai lekat la dia panggilan tak yuh tu.

chendak ( btol kot ejaan mcm ni..hehe)
nama panggilan masa kat TM dulu.seseorg panggil sy ngan nama ni.kenapa???coz dia kata sy tembam. maksud chendak dlm jawa tu tembam.ntah btol ke tidak la.hehe.
kurang asam kan.comel mcm sy ni dia kata tembam.haha

teh
panggilan dr anak saudara tuk mak saudaranya yg comel ni.hehe

sayang
panggilan suami tuk isteri terchenta.nickname dat i love most.hehe

amacam cool tak nama nickname saya.hehe

psttt...!!
tak sempat nak balas semua comment.nnt free nik balas. lgpun internet slow mcm siput.nasib baik blh buat entry jea.

oklah, goodnite, bye and Assalamualaikum


12 comments:

  1. kalo cacing tu nama nick name tak?? heheee....

    ReplyDelete
  2. betul tu nik......berukband ila pun lembab sgt2...geram tol....btw, cntik la nik pakai cm tu....;-)

    ReplyDelete
  3. cacing : comel tul nickname kamo.hehe

    ReplyDelete
  4. HonEyBuNNy : nik guna wimax.mmg lembab la skarang ni.selalu tak macam ni.

    haha..cantik kah.tu sesaja gedik nak ambik bergambar.hehe

    ReplyDelete
  5. ♥cutebabygirl♥ : skit jea bgtau.ade lg nickname yg tak letak..hehe

    ReplyDelete
  6. nice entri laa nik! nti nk wt entri bout nickname jugak lah. :D kredit to NIK !

    ReplyDelete
  7. owhh haha baru pasan tgk labels 30hari cabaran berblogging! nice lahh!

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org