Sunday, March 28, 2010

happy birthday B

❤happy birthday❤
Semoga dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki
Doaku agar sentiasa sejahtera dan bahagia disampingku
Sesungguhnya aku amat menyayangi dan mencintai dirimu sepenuh hati

Kaulah segalanya bagiku..
u coloured my world b
i'll always love you till the end of time..



Daripada isterimu

~sayang~




Monday, March 22, 2010

18/3 - 21/3 | Johor

entry ni nak update aktvt yg berlaku masa blk kat jhr

18/3 - kenduri tahlil

19/3 - majlis akad nikah kwn hubby, didie n rose..pi akad nikah,
so kenduri tak yah la nak pi..time akad nikah ni tak de la ramai sgt org..
sgt tak suka brsesak2..


pakai baju kebaya baru ..
pemberian hubby masa majlis merisik dulu


rose & didie

SELAMAT PENGANTIN BARU
MOGA BAHAGIA DUNIA DAN AKHIRAT
SENTIASA DI BERKATI ALLAH S.W.T

20/3 - berjalan2 round bandar jhr

21/3 - perasaan berbunga2 happy coz dpt jumpa baby comel..
rindu nak jumpa ngan bdk comel ni..

nama baby ni iskandar..anak saudara kami..anak kpd abg hubby, angah..
Angah tinggalkan skjb baby iskandar coz dia ade urusan skit..
senang nak jaga..tak byk ragam pun..

kalau baringkan dia kat tilam , merengek2 nak suh dukung..
dah dukung tak blh nak duk diam lak..
asyik gerak2 jea..

hehe..sgt comel okey..
buat mak usu geram n tak puas nak cium..

nak tidokan dia pun senang..mandikan dia..bg susu n letak buaian..
skjb jea dah tido..tak menangis pun bila bgn..senyum jea..comel btol la..


ala buat pose manja lak..


ni aksi nak suh org angkat dia la ni..


so cute!!!! gerammmmmmmmm


sian..buat muka sedih coz org tak nak angkat ;p


alala..jelir lidah lak..comel tol anak saudara mak usu ni..





Tuesday, March 2, 2010

melaka day 2

sambungan kisah jalan2 di melaka
kami pi tuk release kan tension sebenarnya

hari ke 2 kat melaka
awl2 pg nik n hubby dah bersiap nak kuar..



first tempat yg kami pi kat perigi hang tuah..sgt dekat ngan hotel kami..
dalam 2 minit prjalanan jea..perigi hang tuah ni dlm kwsan kg rupanya..



ni rupanya bentuk perigi hang tuah..perigi ni msh di gunakan lg..
msh ade air lg..mula2 ingat perigi yg dah tak guna dah..



kami pi taman mini malaysia dan mini asean kat ayer keroh.
dulu masa lwtn sek rendah ade penah dtg sini..
smua umah nik naik tuk brgambar ..
masa dulu excited dan jakun gler dtg sini..
time budak hingusan dulu ;p

tak ramai org pun kat sini..best la tuk jln2 n brgambar ..
nik dan hubby round kwsan mini msia ..naik n trn umah lama yg ade kat sini..


rumah melaka


rumah panjang sarawak


rumah pahang


rumah kelantan


rumah johor


like this pic

smua 13 umah msia kat sini ..ade yg tak naik pun tuk tgk dlm umah..
tgk dr luar saje..tak larat woo..

tmn mini ASEAN tak dpt nak msk tgk la umah kat situ coz under renovation..
dpt tgk kat luar jer..ambik pic pun kat luar jer sajelah





kami jln2 kat zoo melaka lak..ni first time nik msk sini..
best gak coz tak ramai org..
sempat gak nik suh hubby snap pic nik..
nak gak bergamba kat zoo melaka ni.


kat belakang tu kelawar





sempat jln2 kat kdai depan zoo
dan kat sini sempat gak beli cenderahati..comel tak???


ntah naper tiba2 buang tebiat nak pi beli topi
nak pakai bila pun tak tahu..hehe

pastu pi taman botanical jln2 n brgambar..
msk sini tak perlu byr apa2..










berjaya juga snap pic hubby..muka kepenatan

dah penat jln tu, tiba masa nak blk..kalau ikt hati nak stay lg kat sini..
tp hubby kena keje..

penat gler tp best sgt dpt jln2 mcm ni..
spjg jln blk kl nik tido jer..hehe
mentang2 tak blh drive kan

nota : pasni ct2 msia kat mana yer..pi brct kat pulau best gak kan..
topi pun dah ade..hehe





Monday, March 1, 2010

melaka day 1

brtolak dr kl ke melaka dlm kul 2 ptg..
excited sgt nak ke melaka ni..
lama dah tak berjalan2..


tq sudi bawak syg jln2



sampai melaka terus check in hotel..
kami check in hotel kat lotus inn....
harga biasa rm50 tp bila hjg minggu rm60..

sesuai la tuk destinasi bajet mcm kami ni..
yer la..tempat tuk tido n mandi jer ..
bukan nak duk seharian pun dlm bilik..
byk masa kuar jln2..so tak perlu la nak sewa hotel mahal2..
hotel ni dah cukup selesa tuk kami..


^_^ dah sampai melaka..hehe

rehat skjb kat hotel..
sian hubby penat drive..
mlm nnt baru kami kuar..


gerai mesra ayahanda

mlm kuar mkn kat umbai..umbai dr hotel kami 5 minit jer..
kami duk mkn kat gerai mesra ayahanda..makanan kat sini biasa saja..
kami order nasi putih,ikan kembong bakar , udang celup tepung n sup tulang..

nik yg tak minat ikan n mkan laut ni rasa mcm biasa jer la kat sini..
tp kalau yg minat mkn2 mcm ni mmg best la dtg sini..
mcm2 jenis ikan n mknan laut kat sini..
best coz blh pilih ikan n mkan laut n pilih cara masakan mcm mana..
mmg ramai la org mkn kat sini..lg2 la time hujung minggu mcm ni..
lg la ramai kan..


pemandangan kat umbai

singgah gak tgk cenderamata ..tgk saje..nak beli tak de lak yg brkenan..

pas kenyang mkn kat umbai, hubby ajak jln2 ker bandar melaka..
tak rancang pun nak naik menara taming sari ni..
ingat nak pi jln kat jonker walk tp ramai lak org..tak suka sesak2 ni..

so jln2 jer la kat bandar..trnampak lak menara taming sari..
rasa mcm best jer..lg best bila tgk tak ramai pun org naik menara tu..
yer la, dah mlm masa tu.. tp kami sempat lg naik..



sebelum nak naik tu beli tiket dulu okey..
mlm yg kami naik tu tiket harga rm15 tuk dewasa.. sgt2 best okey..

dapat tgk melaka dr atas..dlm 7 minit gak la dlm menara tu..


pandangan dr menara..

tak nampak jelas sgt la tempat2 menarik kat bwh tu coz mlm kan..
kalau siang blh nampak jelas selat melaka, sungai n bandar melaka, muzium pengangkutan, dataran pahlawan, replika kapal portugis dan bukit st. paul.


brgambar kenangan di dlm menara taming sari ;p


muka hepy dpt naik menara taming sari ni..peace ;p



lepas dapat naik menara tu kami jln2 kat uptown pahlawan walk..
ermm..tak dapat jln2 kat jonker walk , jln2 kat pahlawan walk pun jd la..
kat melaka ni mcm2 la cenderahati blh dapat..
hari prtama ni tak beli apa2 pun..just tgk2 jer..