Monday, May 31, 2010

award lagi..!!

assalamualaikum readers

yeaaah..!! Dapat award lagi..award yg teristimewa dari amirah atikah aka cheqppjoy
thanks darl..!!



nak dapatkan award ada syaratnya..kena lengkap kan pantun ni..buat pembayang saje..nik tak pandai la nakcreate pantun tp nik cuba yea..jgn kutuk k..i budak baru yg tak pandai berpantun..hikhik

jalan2 ke kedai bersama mel
kaki sakit blh jalan ke
memang aku rasa blog aku comel;
kenapa korang jeles ke?

ada sapa2 nak komen pantun i blh ke ruangan komen k..hikhik

nik nak bg award kat follower yg sudi follow blog nik..thanks guys..




opismate

assalamualaikum to all readers

june is coming..!! macam tidak percaya..cepat tol masa berlalu kan
hari ini adalah hari terakhir di bulan mei
esok sudah bermula dengan bulan june

minggu ni sudah msk minggu ke 3 sy di opis baru
mahu memperkenalkan opismate baru saya


ain dan mawadi


fadil dan sue


yana

nice to knowing you guys




demam :(

assalamualaikum readers

huk..huk

arini nik tak keje..badan tak sihat..terkenan virus demam..tak larat la nak ke opis

selalu mcm ni la kalau kerja tempat baru..mesti akan demam ..kalau tak nak pi keje tak de lak nak demam..yg semangat nak pi keje ni la tiba2 demam

nasib baik tak de benda penting nak kena buat hari ni..sorry boss..esk sy pi keje k..arini btol2 tak larat..larat update blog jea..hikhik

doakan sy sihat tuk keje esk


pic en google




Sunday, May 30, 2010

suka lagu kebahagiaan dalam perpisahan

assalamualaikum readers

my feveret song buat masa ni..tiap2 ari nik dgr

masa konsert aritu, adlin ckp dia kureng skit lagu ni coz cam lagu lama2..
nik lg suka lagu lama2 ni..rasanya rmai mcm tu kan..kalau tak takkan sinar fm radio no 1 di malaysia skarang ni..

lagu2 lama mmg syiokkk la kalau dgr



KEBAHAGIAN DALAM PERPISAHAN

Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerana lantang terbaca dari muka
Kau dan aku sudah tiada keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta kasih?

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan

Tiap titis airmata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam tapi hanya berdiam
Kerana cuba menafi realiti

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar disinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur
Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama semakin rekah
Menimbulkan tanya apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan


foto dr facebook shahir af8

❤❤❤

suka lagu ni?
nak dengar tiap2 ari2?
jom download DI SINI

hope korang suka



Saturday, May 29, 2010

jom join contest

tetiba rasa nak join contents lak..saje suka2..ni first time nik join contest..thanks sebab invite nik join contest ni..

ANDA PHOTOGENIC MARI JOIN CONTEST INI di anjur oleh CIK YEYEN .



terms and condition:
1.terbuka kepada semua peringkat umur.

2.gambar anda seorang ! kalo ade org laen,saye REJECT, :p muahahaha !!

3.gambar anda mestilar sePHOTOGENIC yg mugkin,nampakkn 'umph~'nya .. hee :p , xkesah ber"edit ke tidak" yg penting 'umph~'nya saye nak tgk !! hihi :P

4.hanya sekeping gambar sahaja d benarkn ok ?? kalo pakwe nak join,tunggu next contest yeah .. :)

5.mestilah menjadi follower YEYEN aka IZYAN IZZATY -DONE

6.sediakn entry khas untuk contest ni dan tag minimum 3org . [org2 yg d tag mesti tau ok ?? kalo x , saye SAMAN ! haha :P]

-DONE dah jerit kat shoutbox
nur nabihah
nur hawa
kak ina

7.letakkan BANNER CONTEST yg ada d sidebar saya d BLOG anda ok ?? :) -DONE

8.tarikh tutp contest ini ialah 30 JUNE 2010 , bile dah tamat contest,saye akn announce kn ape hadiahnyer..jengjengjeng~!! mari akak abg adik ibu bapa join contest saye !! :) hadiahnyer mmg best,kalo saye anjurkn mmg best .. hihihi :p

nik pic yg nik pilih



dlm gambar ni, nik suka bila pipi tak nampak tembam sgt..jerawat dan parut2 jerawat pun tak nampak coz dah di tempek bedak 3 inci..hikhik..




entry for my hubby

alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah
we have been married for 6 months

happy monthsary for 6 month B
i really love mohd hafidz
thanks for being with me..I'll never stop from loving you

trust me when I say "i love you"
because I mean it from the bottom of my heart
I will never leave you

6 month, we are still happy and enjoying life together
let us keep holding on tighter
and never ever let go
i am yours forever





award

first time nik dpt award..3 award sekali gus..hikhik

thanks to FIZAA yg sweet and cute bg award ni






Rules and regulation to receive this award:

1) Thank and link the person that gave you the award.
Thanks FIZZA for this award.

2) Pass this award to 15 bloggers you recently discovered and think are fantastic:
ok

3) Contact the blogs and let them know they've won the award.
ok..nnt nik buat

4) State 7 things about yourself. easy. just state the 7 things
❤ anak ke 3 dr 7 beradik
❤ asal dr kelantan
❤ suka bergamba
❤ dulu nik berisi skarang kurus skit tp pipi still tembam
❤ luv my family
❤just married - im not single and not available..hikhik
❤nik jenis yang sangat degil, jadi kalau nak nasihat nik, janganlah secara kasar. kalau tidak nik memang tak akan ikut



gud luck

gud luck to my sis tuk exam.sian dia.org lain dah cuti tp dia still lg duk exam.tak pe nnt cuti panjang sblm fly ke UK..insyaAllah

hope your dreams come true





Friday, May 28, 2010

rindu kwn2

sy rindu kat budak2 ni..eh budak ke?? dulu budak la..skarang dah blh jd mak budak..kami kenal masa blaja di KUSTEM.best nyer time blaja2 dulu

layan pic lama..pic thn lepas..sblm dayah ke sarawak..ni last kami berjumpa ramai2 mcm ni..geng kami 7 ahli..sorang tak dpt dtg..


mula2 brgamba gaya sopan skit


pastu buat aksi gaya bebas lak :)


i love this pic ..ala2 romantik gitu..hikhik


peace!!!


org lain pandang tempat lain..nik ttp pandang kemera..hikhik


kami ber 6 tanpa AYU


nice..!!


missed them :(


show your best smile...!!


daun kayu pun masuk dlm pic


kami bwk pokok kelapak..hikhik




mcm2 yg kami borakkan :)


tangan2 kami :p


kami yg sengal :p

JAIDA❤NIK❤HUSNA❤KAK LONG❤LALA❤AYU❤DAYAH




thanks

thanks to my hubby
so sweet
luv u so much





I love you, my dearest husband

With a love so pure and true.

I will forever stand beside you

As your best friend, partner and wife

When you need a shoulder to cry on,

I will always be there with my shoulder ready.

When you need strength,

You may take all that I have.

When you need a best friend to talk to,

I will be there with a listening ear.

And I will forever be your wife;

Moving through life by your side.



Thursday, May 27, 2010

God knows best

Life is full of challenges and unexpected things..there is a reason for everything that happens

Alhamdulillah..my life is getting better now= )



He cares for me and makes me feel special.

Now, were together sharing the sweetness that we have

I like this feeling

I wanna be with u forever




Wednesday, May 26, 2010

kisah kami :)

assalamualaikum to all reader

Alhamdulillah..seperti hari2 sebelum ini, nik sangat bersyukur kerna masih berpeluang menikmati hidup di atas muka bumi ini. Syukur ke hadrat Illahi..

arini juga nik sgt happy bekerja..nik buat OT sampai kul 8 mlm..keje sgt byk tp tak de la tension pun coz buat keje ngan senang hati

maybe niat nik ikhlas nak kerja so Allah bg kemudahan pd nik..syukur sgt2..tiap2 ari update hal keje jea kat blog ni..tak de benda lain dah nak cter..hikhik

ok..kita ubh cter..hikhik..kat dlm bas td tetiba tersenyum sendiri..teringat kenangan di hentian putra..pertama kali jumpa ngan my hubby..tak sangka kini dia suami nik..mula kenal dlm friendster ..

akhirnya cinta internet berjaya ke gerbang perkahwinan..mcm2 halangan, godaan, cabaran tp akhirnya bersama juga..tu la namanya jdh kan..

Moga kami bhagia bersama tuk selamanya..awk terlalu istimewa, awk terhebat dan awk juga yg terbaik..

Semoga kita kekal ke akhirnya




Tuesday, May 25, 2010

kisah hari selasa

~assalamualaikum to all readers~

nak cter hal keje lg..bosan giler keje pg td..time pg tadi duk kira brapa jam lg nak kuar lunch..
nik plg tak suka mcm ni..baik busy ngan keje dr tak de keje dan buat2 ade keje.

nik arini buat biasa2 saje kat amoi yg nik bengang smlm..pandang pun tak, apatah lg nak tanya apa2..nik buat tak tahu jea..kan kalau tanya buat sakit hati saje.
nik duk explore sistem yg company guna skarang
pening gak explore sorang2 ni..hehe

sgt la bosan..email dah boss bgtau nik free dan tak de keje nak buat..lg bosan tak blh bukak facebook dan blog..hampeh btol..kalau blh bukak tak de la bosan mcm ni..

msk ptg boss bg email suh buat keje..dapat la blaja benda baru arini..tak dela duk mkn gaji buta jea..hikhik

kul 5 lbh, boss sampai opis dan bgtau nik esk akan org akan psg VoIP system kat opis..katanya nik kena kerjasama ngan amoi tu..adohai..lemah semangat la..tp terpaksa ..takkan nak ckp tak nak la depan boss..rugi kalau tolak..blaja benda baru lg..sabar jea la..asl niat nik ikhlas nak keje..

moga esk adalah lebih baik dari hari ni..InsyaAllah






to readers

~asslamualaikum readers~

thanks pada yg sudi jenguk blog nik, baru 2 minggu nik publickan blog ni

nik sgt suka baca blog org..selalu jd silent readers..hehe
abiskan masa duk baca blog org kalau ade masa free
coz tu timbul minat nak berblogging gak
tp first2 rasa malu kan ..coz tu nik privatekan dulu

ntah tiba2 rasa nak publickan
teringin nak tambah kenalan ngan blogger2 lain
nik ikhlas tulis blog..happy sgt bila ade org sudi singgah blog nik
baca apa yg nik taip, walaupun ade yg merapu

kdg2 ade yg tggalkan komen, thanks byk2 k
lg tak caya bila ade yg follow ni..sukar nak percaya
coz nik tak paksa sapa nak follow..so klau yg follow tu bukan hasil paksaan la yea
ade gak sudi yg jd follower ..thanks dear

ni yg semakin semangat nik nak tulis blog..saje mahu berkongsi kisah
apa yg baik jdkan teladan yg buruk jgn di ikut..kalau ade nik salah tegurla nik
nik baru lg dalam dunia blogging ni

nik nak berkwn ngan smua..tak memilih kwn
kwn2 lama susah nak jumpa coz bz hal msg2 ..so nik nak cari kwn di alam maya lak
yg sudi berkongi kisah mereka..hope u all sudi k

kalu suka singgah lg k
happy viewing


tuan blog ;p




Monday, May 24, 2010

mcm2 hal

mcm2 hal la berlaku kat opis msk minggu ke-2 nik keje ni..

hari ke-2 keje, monitor dan pc nik hilang..company kami kena pecah msk..5 monitor dan 3 cpu hilang..susah nak buat keje time tu..

arini lak server down sampai ptg..dah try mcm2 still server down..apa keje pun nik tak blh buat..bosan tahap gapan..baca manual sistem jea la..

dah la hati panas jea..bengang ngan amoi kat opis ni..mengingatkan nik pd opismate lama..ko ingat nik blaja IT, tahu smua ke pasal IT..nik bukan pakar IT yg tahu smua..ni first time nik keje bdg IT so tunjuk ajar la..

org tanya jea buat muka..menyampah tol nik..nik tanya jea..coz nik ni msh baru..byk yg perlu tahu..kalaunik buat salah ntah mcm mana la dia layan nik kan..ngan org lain tak de apa lak..bukan nik suh dia buat apa2 pun..just tanya jea..

nik buat salah apa ntah ngan dia..sampai dia layan nik mcm tu..ingat td nak la kuar lewat tp tak tahan la..nik kuar awl duk kat bus stop..sakit hati duk sblh dia..esk harap benda baik jea berlaku..nik bukan jenis yg suka cari gaduh..nik senyap jea kalau org buat mcm tu..hati sakit Allah jea tahu..

tak pe..selagi nik blh sabar , nik akan bersabar..Ya Allah bantulah hambamu ini..ada hikmah smua ni..apa yg berlaku buat nik makin tabah..

nik takkan mengalah..akan cuba cari pengalaman kat company ni sebyk mungkin..dah dpt pengalaman tak reti2 nak cari keje lain..hikhik


sentiasa tersenyum walau hati panas...hikhik