Monday, May 31, 2010

opismate

assalamualaikum to all readers

june is coming..!! macam tidak percaya..cepat tol masa berlalu kan
hari ini adalah hari terakhir di bulan mei
esok sudah bermula dengan bulan june

minggu ni sudah msk minggu ke 3 sy di opis baru
mahu memperkenalkan opismate baru saya


ain dan mawadi


fadil dan sue


yana

nice to knowing you guys




demam :(

assalamualaikum readers

huk..huk

arini nik tak keje..badan tak sihat..terkenan virus demam..tak larat la nak ke opis

selalu mcm ni la kalau kerja tempat baru..mesti akan demam ..kalau tak nak pi keje tak de lak nak demam..yg semangat nak pi keje ni la tiba2 demam

nasib baik tak de benda penting nak kena buat hari ni..sorry boss..esk sy pi keje k..arini btol2 tak larat..larat update blog jea..hikhik

doakan sy sihat tuk keje esk


pic en google




Saturday, May 29, 2010

entry for my hubby

alhamdulillah..alhamdulillah..alhamdulillah
we have been married for 6 months

happy monthsary for 6 month B
i really love mohd hafidz
thanks for being with me..I'll never stop from loving you

trust me when I say "i love you"
because I mean it from the bottom of my heart
I will never leave you

6 month, we are still happy and enjoying life together
let us keep holding on tighter
and never ever let go
i am yours forever





gud luck

gud luck to my sis tuk exam.sian dia.org lain dah cuti tp dia still lg duk exam.tak pe nnt cuti panjang sblm fly ke UK..insyaAllah

hope your dreams come true





Friday, May 28, 2010

rindu kwn2

sy rindu kat budak2 ni..eh budak ke?? dulu budak la..skarang dah blh jd mak budak..kami kenal masa blaja di KUSTEM.best nyer time blaja2 dulu

layan pic lama..pic thn lepas..sblm dayah ke sarawak..ni last kami berjumpa ramai2 mcm ni..geng kami 7 ahli..sorang tak dpt dtg..


mula2 brgamba gaya sopan skit


pastu buat aksi gaya bebas lak :)


i love this pic ..ala2 romantik gitu..hikhik


peace!!!


org lain pandang tempat lain..nik ttp pandang kemera..hikhik


kami ber 6 tanpa AYU


nice..!!


missed them :(


show your best smile...!!


daun kayu pun masuk dlm pic


kami bwk pokok kelapak..hikhik




mcm2 yg kami borakkan :)


tangan2 kami :p


kami yg sengal :p

JAIDA❤NIK❤HUSNA❤KAK LONG❤LALA❤AYU❤DAYAH




thanks

thanks to my hubby
so sweet
luv u so much





I love you, my dearest husband

With a love so pure and true.

I will forever stand beside you

As your best friend, partner and wife

When you need a shoulder to cry on,

I will always be there with my shoulder ready.

When you need strength,

You may take all that I have.

When you need a best friend to talk to,

I will be there with a listening ear.

And I will forever be your wife;

Moving through life by your side.



Thursday, May 27, 2010

God knows best

Life is full of challenges and unexpected things..there is a reason for everything that happens

Alhamdulillah..my life is getting better now= )



He cares for me and makes me feel special.

Now, were together sharing the sweetness that we have

I like this feeling

I wanna be with u forever




Wednesday, May 26, 2010

kisah kami :)

assalamualaikum to all reader

Alhamdulillah..seperti hari2 sebelum ini, nik sangat bersyukur kerna masih berpeluang menikmati hidup di atas muka bumi ini. Syukur ke hadrat Illahi..

arini juga nik sgt happy bekerja..nik buat OT sampai kul 8 mlm..keje sgt byk tp tak de la tension pun coz buat keje ngan senang hati

maybe niat nik ikhlas nak kerja so Allah bg kemudahan pd nik..syukur sgt2..tiap2 ari update hal keje jea kat blog ni..tak de benda lain dah nak cter..hikhik

ok..kita ubh cter..hikhik..kat dlm bas td tetiba tersenyum sendiri..teringat kenangan di hentian putra..pertama kali jumpa ngan my hubby..tak sangka kini dia suami nik..mula kenal dlm friendster ..

akhirnya cinta internet berjaya ke gerbang perkahwinan..mcm2 halangan, godaan, cabaran tp akhirnya bersama juga..tu la namanya jdh kan..

Moga kami bhagia bersama tuk selamanya..awk terlalu istimewa, awk terhebat dan awk juga yg terbaik..

Semoga kita kekal ke akhirnya




Tuesday, May 25, 2010

kisah hari selasa

~assalamualaikum to all readers~

nak cter hal keje lg..bosan giler keje pg td..time pg tadi duk kira brapa jam lg nak kuar lunch..
nik plg tak suka mcm ni..baik busy ngan keje dr tak de keje dan buat2 ade keje.

nik arini buat biasa2 saje kat amoi yg nik bengang smlm..pandang pun tak, apatah lg nak tanya apa2..nik buat tak tahu jea..kan kalau tanya buat sakit hati saje.
nik duk explore sistem yg company guna skarang
pening gak explore sorang2 ni..hehe

sgt la bosan..email dah boss bgtau nik free dan tak de keje nak buat..lg bosan tak blh bukak facebook dan blog..hampeh btol..kalau blh bukak tak de la bosan mcm ni..

msk ptg boss bg email suh buat keje..dapat la blaja benda baru arini..tak dela duk mkn gaji buta jea..hikhik

kul 5 lbh, boss sampai opis dan bgtau nik esk akan org akan psg VoIP system kat opis..katanya nik kena kerjasama ngan amoi tu..adohai..lemah semangat la..tp terpaksa ..takkan nak ckp tak nak la depan boss..rugi kalau tolak..blaja benda baru lg..sabar jea la..asl niat nik ikhlas nak keje..

moga esk adalah lebih baik dari hari ni..InsyaAllah






Monday, May 24, 2010

mcm2 hal

mcm2 hal la berlaku kat opis msk minggu ke-2 nik keje ni..

hari ke-2 keje, monitor dan pc nik hilang..company kami kena pecah msk..5 monitor dan 3 cpu hilang..susah nak buat keje time tu..

arini lak server down sampai ptg..dah try mcm2 still server down..apa keje pun nik tak blh buat..bosan tahap gapan..baca manual sistem jea la..

dah la hati panas jea..bengang ngan amoi kat opis ni..mengingatkan nik pd opismate lama..ko ingat nik blaja IT, tahu smua ke pasal IT..nik bukan pakar IT yg tahu smua..ni first time nik keje bdg IT so tunjuk ajar la..

org tanya jea buat muka..menyampah tol nik..nik tanya jea..coz nik ni msh baru..byk yg perlu tahu..kalaunik buat salah ntah mcm mana la dia layan nik kan..ngan org lain tak de apa lak..bukan nik suh dia buat apa2 pun..just tanya jea..

nik buat salah apa ntah ngan dia..sampai dia layan nik mcm tu..ingat td nak la kuar lewat tp tak tahan la..nik kuar awl duk kat bus stop..sakit hati duk sblh dia..esk harap benda baik jea berlaku..nik bukan jenis yg suka cari gaduh..nik senyap jea kalau org buat mcm tu..hati sakit Allah jea tahu..

tak pe..selagi nik blh sabar , nik akan bersabar..Ya Allah bantulah hambamu ini..ada hikmah smua ni..apa yg berlaku buat nik makin tabah..

nik takkan mengalah..akan cuba cari pengalaman kat company ni sebyk mungkin..dah dpt pengalaman tak reti2 nak cari keje lain..hikhik


sentiasa tersenyum walau hati panas...hikhik




jom layan gambar

~assalamualaikum readers~

kalo korang nak tahu..nik mmg suka snap gamba
asyik nak snap gamba sendiri jea
macam2 gayalah dibuat tp still semua nampak sama jea
tak reti nk pelbagaikan gaya. coz nik bukan model kan
gaya pelik2 mmg tak blh buat, sbb muka akan nampak buruk..hikhik

jom layan gambar






















Sunday, May 23, 2010

weekend bersama family

~assalamualaikum to all readers~

nak berkisah ttg weekend..weekend kami sgt seronok
selalu duk melepak kat umah jea kalau time weekend ..
tp bulan ni weekend kami mmg meriah brsama family

3 minggu lepas abg nik dan family datang
adik nik yg first pun dtg singgah umah skjb
kami ke wet world..mandi manda


my abg brbaju putih


adik sy brbaju pink

minggu lepas lak adik bongsu jln2 umah kami
adik tido sini 2 ari 1 mlm
kami bawa adik ke ioi mall tgk wayang iron man dan
antar adik bongsu sy ni balik ke KYUEM


my sis

minggu ni lak my sis dan family datang brmalam di rumah kami
akak mahu ke one utama beli kasut abg ipar
harga kasut rm400 lbh..kasut ni special..mahal bukan sebab branded
mahal coz kasut dipakai tuk hilangkan sakit belakang
kasut brand skechers

cubala kalau nak tahu berkesan ke tak


sempat lg bergambo duk dlm kedai


my one and only sister


sy berkenan kat kasut ni..hikhik

sgt seronok dpt jumpa family
umah tak lengkap lg tp sudi family nik tumpang bermalam
walaupun terpaksa tido beralaskan toto saje..thanks ..luv u all

kami merancang tuk buat family gathering bulan depan
harap jadi la berkumpul kami adik beradik kan
tp my bongsu sis tak dpt nak join la pulak
coz time tu dia exam final sblm berangkat ke UK

tak pe..raya nnt kita kumpul ramai2 k
coz tahun ni nik balik raya kat kelantan
mahu tunaikan permintaan ayahanda coz maybe thn depan tak dapat beraya dgn smua family
adik blaja ke UK dan maybe tak dpt blk raya thn depan

sgt heppy..raya pertama sbgai isteri org bersama family sendiri
thank to hubby kerna memahami
luv u so much lah..hikhik