Wednesday, June 30, 2010

utk awk

sy tahu sy tak lawa mcm awk
so tak yah la nak kutuk2 sy
awk dapat dosa saje
sy gak yg dapat pahala berlambak2 atas umpatan awk pada sy

sy bersyukur ngan anugerah Allah pada sy
walaupun tak secantik awak
peace no war...!!!



Monday, June 28, 2010

down..!! down..!! down..!!

sy jelas ngan sapa2 yg dapat apa yg sy nak
selalu mmg kita mcm ni kan
padahal apa yg kita dapat lebih baik dr org lain
ade org impikan apa yg kita ada
so belajar la bersyukur dgn apa ade

bila diri dah meningkat dewasa, nik harus lebih rasional
dengan pemikiran dan juga tindakan

rasa down sgt arini
mahu balik kg jumpa family
rindu sgt2 kat mereka..naper la jauh sgt kelantan ni
kalau kelantan sblh selangor kan best
tiap2 minggu blh balik
rindunya..!!!


mish them so badly :((
*big hug n kiss*





Alhamdullilah..sy masih ade ibu bapa yg amat menyayangi sy


adik-beradik yg sentiasa buat sy tersenyum gembira :)

anak saudara yg menceriakan hidup sy


FIL dan MIL yg sporting

dan


suami yg sentiasa ade tika susah dan senang

thanks to all of you
i luv u all

nite my blog
hopefully everything gonna be okey tomorrow



Sunday, June 27, 2010

2 awards

nik dapat award lg..kali ni 2 award..

1st award



award mr happy dapat dr badrool

1. Adakah anda rasa happy sekarang?
❤Alhamdullillah sy sgt happy

2. Kenapa anda rasa happy?
❤dikelilingi insan tersayang..arini happy coz dapat beli sofa baru..huhu

3. Apakah yang boleh membuatkan anda happy?
❤happy bila tak stress ngan keje, apa yg di rancang smua ikut perancangan

4. Nyatakan warna yang anda suka?
❤purple

5. Beritahu 9 orang yg anda mahu Tag
❤uiks..ramainya..tak tahu nak senaraikan sapa lg..so ade masa nnt nik jerit

kat shoubox yea.

2nd award



1. Anda mesti beri pujian pada pemberi award ni.
❤ thanks to iza bg nice award ni

2. Sila beri award kpd 10 blogger yg lain.
❤ nnt akan di berikan

3. Anda mesti memberitahu kpd 10 blogger ni
ok

4. Bagaimana anda boleh digelar blog yg best and great
blum lg kot...blog biasa2 saje..mahu kongsi kisah diri sendiri



happy bday anis :)

to my lovely sister
happy birtday
moga apa yg di hajati akan tercapai
jd adik yg baik yea..huhu

life is very short,
so enjoy every moment,
dont lose your confidence
go always ahead
wish you a super duper happy birthday




peace..!!



siannya



nik makan mlm kat gerai td..pastu jumpa mak cik yg jual kerepek..jln pun slow jea..sian tol tgk dia..tak sampai ati nak tgk..dah tua kena jln2 sambil jual kerepek..singgah tiap2 meja nak jual kerepek..ramai tak nak beli pun..sian sgt

mana la anak dia..sanggup biar mak tua susah mcm tu..kena pusing2 cari customer..alahai kesiannya

kalau nik byk duit nik beli smua kerepek mak cik tu..jd mak cik blh la balik cepat..moga Allah lindungi mak cik td

sedihnya rasa..tak tahu lg keadaan nik bila tua nnt mcm mana..sgt bersyukur ngan apa yg nik ade skarang..Alhamdullilah



Saturday, June 26, 2010

diet cara sy

sejak nik kurus ni kalau jumpa kwn2 lama mesti terkejut..soalan biasa..mcm mana blh jadi kurus

nik sbenarnya tak terfikir pun akan kurus balik mcm ni..dulu badan nik penah kurus..lepas jea SPM badan mmg berisi ..plg berisi kat pipi..cuba diet tuk jd kurus tp tak penah menjadi..sampai dah mls nak diet. nik redha jea la ngan badan berisi

tak sangka lepas abis degree ramai yg tegur naper badan nik kurus..tetiba blh kurus blk..sbenarnya ade amalan nik sbenarnya yg blh buat kurus mcm ni cuma nik jea tak perasan ..fikir2 balik baru la tahu



jom try diet mcm nik

1.korang tak nak makan tgh ari or malam tak pe tp jgn penah skip sarapan.sarapan plg penting..

2. jgn makan slps kul 7???nik makan jea lepas kul 7 tp tak dela makan makanan yg berat2

3.makan kerap tp dgn jumlah makanan yg sedikit..jgn tahan lapar semata-mata nak kurus, nnt bila makan korang akan makan dgn kadar yg byk...so mkn skit tp byk kali.cara ni gak blh buat kadar metabolisme kita tinggi..bila kadar motabolisme tinggi so susah la kita nak gemuk.

4. elakkan minum minuman bergas..minuman bergas biasanya mengandungi 7-8 sudu gula dan tidak baik untuk kesihatan tubuh

5.nik tak bersenam tp nik suka jln kaki..so tu cara senaman juga..tak perlu la nak ke gym tuk senaman or tasik tuk jogging..jln2 pun blh menurunkan kalori..dulu nik duk umah flat tingkat 7 so turun or naik pakai tangga saje..

6. sebelum makan makanan yang berat-berat, nik minum air, so nik takkan makan dgn banyak..cuba korang try..mana tahu berkesan gak tuk korang


syukur apa yang di anugerahkan oleh Allah :)


lihat lah pinggang ku rampingkan..hahaha

alhamdullilah..skarang badan nik sejak 2 tahun kurus ni tak penah berisi lg..seingat nik tu amalan yg nik buat..so pada sapa nak cuba blh cuba yea..jgn putus asa

nik penah rasa mcm mana jd org berisi..penah kena kutuk tp nik biarkan saje..biar badan berisi asal hati baik



Thursday, June 24, 2010

saya nak cuti...!!!

assalamualaikum readers

happy nik pi keje arini..alhamdullilah..happy bukan sebab dpt gaji..happy coz tak tension pi keje..hikhik
tak de apa yg menarik hal tempat keje yg nak di ceritakan.

tp arini kami mcm berjanji jea..kebyakan opismate smua pakai baju warna putih..ntah mimpi apa la smlm ;p


baju putih nik..tp tak nampak putih coz cahaya lampu kuning

back to d topic, teringinnya nik nak pi bercuti..nak rehatkan badan dan minda yg penat ni..tp nak ke mana yea..kena buat perancangan btol2..agar percutian tu indah..hanya tuk nik dah hubby

ke pulau best gak ni..topi dah ade..haha


amacam ok tak pakai mcm ni kalau nak ke pulau???

teringin nak ke pulau tioman sebenarnya ni;p



Wednesday, June 23, 2010

my love

we solve our problems together. through ups and down we are still together

you make my days so much happier, I never thought that I would find anyone as wonderful as you are



you`re my husband and my friend and my strength

and I pray we`re together eternally

now I find myself so strong

everything changed when you came along

I can’t live

If living is without you

Luv u so much B





Tuesday, June 22, 2010

thanks adikku anis

entry khas tuk adik anis..thanks hadiahkan baju t-shirt ni tuk sy
hadiah dr bandung..siap bg dua helai corak yg sama lg
tak harap pun beli baju yg mahal2
mengingati itu lebih baik



kakak mu ini sudah pakai kedua2 nya pun..haha





saya berbaju pink..terasa muda remaja lak

assalamualaikum readers

arini nik cuti..byk perkara yg penting yg nak diselesaikan..penat tol
tp alhamdullillah smua beres..nik singgah byk bank arini
mula2 pi bank negara pastu ke tabung haji dan terus ker cimb bank dan rhb bank
penat tak usah nak kata la


kalau tak pi keje senang jea nak bangun pg ;p

psstt..nik bergaya ngan baju adik arini..saje tiba2 nak selongkar beg baju dia
lgpun adik dah bg kebenaran..so apa lg kan
bukan baju jea, kasut dan tudung pun nik rembat skali..hikhik
baju2 adik pun nnt nik gak yg kena pakai coz byk sgt
tak kan nak bwk smua pi UK kot
so kena la sedekahkan skit kat akak dia
agak2 setahun gak la nik tak yah beli baju baru..huhu



yg best citarasa fesyen kami sama dan yg penting saiz juga sama
adik tak blh nak bg pakaian kat akak dia yg lain coz yg lain samaada tak muat atau tak suka baju mcm kami pakai ni
untung nik..dapat baju free yg byk..hikhik
thanks adikku


rasa mcm muda remaja jea bila pakai baju pink dan beg polka dot ni ;p



Monday, June 21, 2010

jom layan lagu jiwang #1

assalamualaikum readers

salam perkenalan buat kwn2 yg sudi singgah blog ni


gamba puan blog harus ditempek dulu;p

ni lagu feveret nik ..tiap2 ari dengar pun tak bosan ..ni lagu lama..jarang sgt dgr kat radio..nik mahu kongsi lagu ni dgn rakan2 blogger smua..yg tak penah dgr cuba dgr..mesti korang akan suka

nak download pun blh

1.Aris Ariwatan-Korban Cinta
nak download klik kat SINI

Berangkat pergi biduk kukayuh
Sarat hati yang luka
Agar tak lebih menyakitkan
Jika masih di sini

Bukan cuba untuk melarikan
Dari kerumitan cinta
Tapi waktu ini perlu untukku
Mengupas segalanya

Kadangkala pedih kini mencabarku
Melupakan semua
Tapi persaan kasih padamu
Melebihi diriku
Tapi engkau bagaikan
Tidak mengerti
Halangan cinta hanya kita berdua
Terpaksa aku pergi mencari
Kesilapan sebenarnya

Mengalah bukan kalah
Pergiku bukan lari
Bukan mudah bercinta
Jika pengertian tak setaraf
Menagih korban yang lebih dalam

2. Elite - Tersilap Kata
lagu yg ni pun nak download gak..klik kat SINI

Tidak terlintas di hati...
Untuk melukakan hatimu...
Namun kini baru ku sedar
Sehingga kini ku mencari apa ertinya bahagia
Sedaya daku mencuba
Segala usahaku kau persia-sia
Sejuta memori yang kita lalui
Namun hanya silapku yang kau cari
Haruskah ku bertemankan duka
Kau pergi membuat hatiku tertanya
Hanya kerana tersilap kata
Sinar pagiku tak bercahaya
Namun apakan daya
Ku hanya manusia

Oh ! Mengapa... Hanya kerna tersilap kata
Malam sepiku tak berpurnama
Sehingga kau menerima
Hanya maaf yang ingin ku pinta
Puas daku melupakan kesilapan yang ku lakukan
Tak ku sangka sepatah kata dapat mengubah segala-galanya
Jika dapat ku ulangi masa
Tidak mungkin hatimu di kecewa
Takdir penentu jalan hidup kita
Dalam diam jiwaku bergelora
Amat ku kesali...
Ingin ku berjanji...
Jika kau kembali

pssttt..psstt..kongsi 2 buah lagu dulu ok..nnt nik kongsi lagi bbrp lagu..hope korang suka..have a nice day readers




Sunday, June 20, 2010

dpt tag lagi :)

ni tag ke 2 nik dpt..sowie ambik masa lama nak jwb and publishkan tag ni..soalan sama jea mcm time nik dpt award dulu tp ni tag

tak pe..nik still akan jwb dan cuba bg jwpan yg tak sama


hai..!!

1. Thank and link the person that tagged you
Thanks to BADROOL

2. Tag 15 bloggers you've recently discovered and think fantastic
nnt nik cari sapa2 kay..tak sempat nak tag sapa2 lg..masa tuk blogwalking terbatas

3. Contact that blogs and let them know they've been tagged
nnt nik jerit kat shoutbox

4. State 7 things bout yourself

❤ time kecik2 dulu memang penakut gila nak makan ubat..takut sgt ubat tu trlekat kat tekak..wahaha...skarang blh telan ubat tp still tak suka..pahit la..doc blh buat ubat yg manis tak?? :p

❤bila tido suka letak bantal or tangan kat bwh dagu

❤ Masa pmr dulu nik ambik subjek arab..mmg susah la bg yg tak berminat mcm nik ni..kalau tak ambik arab kena ambik lukisan..uihhh tu lg naya..so terpaksa la blaja bahasa arab..teruk btol..sampai trpaksa tu..tp Alhamdullilah lulus dgn cemerlang..dapat A okey..skarang dah lupa apa yg blaja coz ambik bhasa arab hanya tuk exam saje

❤Saya tak cerewet bab makanan, tapi saya sangat risau kalau tiba-tiba nafsu makan lbh dr biasa.Bila saya tak ada selera nak makan, saya memang tak kan mkn..

❤ walaupun sy anak jati kelate tp tak mkn budu..tak pelik mana pun..tak semesti org kelate wajib makan budu kan

❤ selama hidup kat dunia ni, nik tak penah tak blk raya puasa kat umah.. dulu sanggup brhenti kerja semata2 tak dpt ct raya..hehe..nik sanggup asl dpt blk raya..tak sanggup nak raya ngan kwn2 kat opis

❤ suka berangan-angan. ;p



Happy father day tuk lelaki terhebat dlm hidup sy

dia ayah terbaek..dia jaga kami adik beradik ngan penuh kasih syg..kami adik-beradik berjaya pun sebab beliau

masa kecik ayah nik la akan kejutkan nik bgn tido, angkat nik pi bilik air tuk mandikan..uruskan hal pakaian nik..ayah sy ade ciri2 suami idaman wanita..sgt ringan tulang..bertanggungjawab, pentingkan agama

sejak nikah ni bonda nik selalu ckp yg ayah nik selalu ckp yg dia rindu kat nik..terharu nya rasa..ingat bila dah nikah ayah tak de la ambil berat sgt tp makin mengambil berat ade la..luv u so much..rindu sgt2

terima kasih krn sabar melayan kerenah sy yg kadang2 mengada-ngada ;p
terima kasih atas segalanya

SELAMAT HARI BAPA
tuk ayah tersayang
Haji Nik Mahmud Nik Hassan

dan abg2 tersayang
Abg Ha dan Abg Zarie

dan juga bapa seluruh dunia..moga dapat jd ayah terhebat tuk anak-anak anda







Saturday, June 19, 2010

terpesona dengan persona

kereta idaman sy
proton persona elegance
harap impian akan jadi kenyataan
minta2 thn ni la yea
tunggu dgn penuh sabar
harap diluluskan




pic dr en google

uishhh..tak sabarnya
persona memang mempesonakan
cintai lah produk Malaysia
*promo skit*

nota : persona elegance bronze garnet idamanku, bila la akan jd milikku..??

award day di KYUEM

assalamualaikum readers

arini tak keje..tp kena bgn awl..jd penganti ayahanda dan bonda ke award ceremony di KYUEM.dan ambik brg2 adik yg super duper byk tu

award ni tuk meraikan student2 yg dah abis A-level dan insyaAllah akan fly ke oversea.


harus ambik gambar sendiri dulu..mcm sy jea nak pi ambik award kan..hikhik




ketika majlis berlangsung



congrat sis
moga impian tuk buat medic di Queen Mary University London akan menjadi kenyataan

psttt..terjumpa lak ngan pengetua rancangan imam muda td..rupanya anak dia pun study kat situ



Thursday, June 17, 2010

saya sedang di uji



Oh Ya Allah..besarnya ujian dari Mu demi mengecap kebahagiaan ini.. dugaan, ujian datang bertalu-talu tanpa berhenti.. tapi saya perlu redha. Allah itu maha mengetahui. setiap kejadian takkan berlaku tanpa ada tujuannya.

kesabaran dan redha dalam menerima ujian itu akan dinilai oleh Allah sebagai penghapusan dosa.Allah tak kan uji manusia lebih dari tahap kekuatan nyer..nik yakin dan percaya itu benar

cuma nik perlu kumpulkan lagi kekuatan itu.. utk terus melangkah mangharungi kehidupan akan datang..bermacam2 lg dugaan yg akan nik tempuhi selagi masih bernafas di bumi Allah ni

Alhamdulillah
Semoga Allah memudahkan segala-galanya untuk nik..
tetap bersyukur..hanya Dia saje yang tahu yang terbaik utk hambanya


sy rindu mereka berdua..tersangat rindu :(