Thursday, September 30, 2010

omelan kosong :)

assalamualaikum readers

penat sgt..baru balik dari johor.adik kepada ayah mertua meninggal dunia.so kami kena balik.bagi sokongan kat abah.dia sedih sgt.adik yg paling rapat ngan dia meninggal dunia.so hubby kena la bg moral support kat abah.

nik ambik ct 2 ari..baru jea balik ct dah kena ct balik.tp best.blh hilangkan stress keje.biasa la.kalau tak keje bosan.kalau dah keje stress lak..huhu

rasa bersalah lak tak pi keje 2 ari.mesti byk keje esk ni.tp nak buat mcm mana.family lg penting kan.

penat tp still blh tersenyum..hehe

datangnya kematian itu sebenarnya untuk menghadirkan insaf pada diri kita yang masih dikurnia nyawa.

Hidup kita belum tentu panjang hayatnya. Life is too short to be hatred.Semoga kita sentiasa di bawah lindungan-NYA, dikasihi-NYA, dikurniakan kesihatan untuk terus beribadat kepada-NYA

psstt...!!
hati sy ni rindu sgt kat family kat kg.

Monday, September 27, 2010

berisi vs kurus

assalamualaikum readers

mari tgk pic sy tika berisi dulu.yea sy tahu skarang pipi sy still lg tembam walaupun badan kurus kering.

nak buat mcm mana pipi ni susah skit nak kurus.huhu

dulu masa berisi, tangan pun berisi..cincin byk yg tak muat..tp skarang cincin dah longgar
yer la dr berat 56kg turun ker 45kg.


ramai tak caya bila nik cakap yg nik penah berisi tika dulu.pic dulu2 ni .tembam kan pipi saya ..haih!!!.dagu pun bulat

tu blum tgk pic overall lg.mmg berisi semangkuk la org kata..hikhik..
ni jea satu pic versi tembam bam bam yg ade dlm simpanan. yg lain semua ade kat kg.

bila kt berisi ade la suara2 ckp tak lawa..kalau kurus lak kata tak sihat lak..nak mcm mana tak tahu la kan..ade jer yg tak kena

akan tetapi

sy bahagia jea ngan apa yg sy ade.tak kisah la versi kurus or berisi.asl chat jer.kurus n berisi tak penting..yg penting suami syg..btol tak my hubby..hehe


sejak2 kurus ni, berat badan mmg susah la nak naik.balik kg jea asyik kena tegur jea.huhu

pstt..!!
mahu ikut cara kurus sy baca entry di sini.

Sunday, September 26, 2010

bulan raya blum abis lagi, dah berfikir2 ttg baju raya haji :)

assalamuaaikum readers

masih mood beraya ker.yea la.sana sini org buat open house kan.kenyang perut senang hati la yea.
sebut hal raya ni, nik dah mula berfikir nak pakai baju raya apa time raya haji nnt..ahakss.gedikkan .raya pose tak abis lg sibuk duk fikir raya haji lak.

nik buat persediaan awl.mls nak kelam kabut nnt.harus buat baju raya baru.lgpun tahun ni raya haji kat johor.
kena survey nak pakai baju fesyen apa lak nnt.tak nak buat kebaya.
ingat nak pakai kaftan.

trend skarang pakai kaftan mcm ni kan.idak la nik nak buat kaftan mcm dato ct ni.meriah sgt ngan berlian kalau mcm ni.
buat yg simple2 sudah.jahit manik sebijik dua jd la.kalau buat mahal2 nnt tak pakai lak..huhu

warna dan design kaftan ni cantikkan.berkenan tol.harga mahal la.dah la rizman ruzaini yg buat..lgpun rasa mcm tak sesuai jea nik pakai.nik kan pendek..nnt nampak makin pendek lak.huhu

berkenan btol kat kedai online ni.kaftan kat situ mmg cantik la.mari menjamu mata.


sapa nak beli blh pilih di SINI


pic credit to en google dan NeSSa Sh0pp3

Saturday, September 25, 2010

nina oh nina..!!

assalamualaikum readers
pekaba semua.ade chat ka..??


lama tak jumpa si manis comel ni.rindu nyer time zaman2 single but not available dulu..huhu
kami bertegur sapa dllm Fb jea skarang ni.thanks to Fb

kami kenal masa mula2 keje kat TM dulu.keje customer services kat bhagian kerosakan telefon.bila anda call 100 TM so anda blh dgr suara merdu kami menjawab call anda.huhu
anda yg bernasib baik saje dapat bercakap dan mendengar suara merdu kami ni..hikhik * merdu la sgt kan.

nina ni jenis yg peramah.tak penah terfikir pun kami akan jd kwan baik .semua bermula bila kami tggl serumah.yea la.masing2 duk jauh so sewa la kat vista angkasa kat UM tu.coz sana dekat ngan tempat keje. kami lg rapat bila sama2 bertugas shif yg sama.

pegi keje sama.balik keje pun berdua.ingat tak nina, time pose sama2 dulu.kita bukak pose kat bilik jea kan coz kat luar tak cukup meja.haha..yea la.tak mcm kawan kita tu.tiap2 ari makan ngan scandal..ahakss.

sy ingat lg sy penah terjaga mlm dan terdengar org menangis.sy ingat kwan kita yg sorang lg nangis coz gaduh ngan scandal dia.bila sy tanya kamoo , kamoo cakap kamoo yg nangis. tetiba sy jd sedih.sy tahu kamoo nangis sebab apa.kamoo btol2 sygkan dia kan.tp nak buat mcm mana dia hak milik org lain dah.



sy suka sikap kamo yg peramah dan happy go lucky tu.coz tu sy senang berkawan ngan kamoo.moga kamoo bahagia yea nina.kamoo mmg baik.dan sy harap kamoo akan jumpa lelaki yg dapat jaga kamo ngan baik.

kamoo kena nikah coz sy mahu tgk mcm mana rupa nina junior.hikhik

pssstt..!!
gambar curik dm fb nina..huhu

sy mahu ini

assalamualaikum readers

impian bermula hari ni
mahu kumpul duit banyak2.start dr gaji bulan ni.
so kena la buat OT lebih skit, jgn selalu ponteng keje..hikhik
mintak2 bln 10 ni banyak la keje
so blh la buat OT banyak..huhu

sy mahu ini

laptop - dah lama teringin nak beli laptop ni.tak kira la brand apa.asal ade laptop.ingat nak cari yg saiz kecik jea.senang tuk di usung ke sana dan kemari :)


kamera DSLR - wajib ade ni.lg2 org yg mcm nik.suka bergambar tak kira masa dan tempat. lgpun kualiti gambar dia lg hebat dr camera digital biasa ni.

jeles tau tgk ramai yg ade kamera DSLR ni. buat masa skarang sy tak mampu lg.mana tahu masa akan datang kan.


handphone - ni hp idaman nik skarang ni.tak tahu la nnt berubah ke hp lain lak.kot2 terbeli iPhone 4g lak kan.tu agak2 kumpul berapa tahun gaji la tu baru blh beli..haha

cun giler kan BB ni.Hopefully one day I’ll get to own one.hoho.. kumpul la duit dari skrg okey..!!


rumah- bila dah kawen ni mmg teringin la nak ade rumah sendiri. nak cari rumah sederhana saje.tak perlu besar or tak de la nak yg kecik.asl ade tempat tuk letak kete.rumah kat corner lot lg bagus.blh buat taman mini kan.
blh la hias rumah cantik2 .

alhamdullillah sy dah dapat kete impian sy.moga yg lain2 juga sy akan dapat


yg penting kita kena usaha.kumpul skit2.lama2 jd la byk.yg penting beli ikut kemampuan.tak mampu tak yah la beli :)

tak perlu nak harapkan duit org lain
kumpul duit sendiri saje..anda akan rasa puas bila beli ngan duit hasil titik peluh sendiri.

pssttt..!!
tak suka pompuan yg berbangga bila dapat duit dr lelaki.berlagak bila lelaki bg duit dan lelaki beli itu ini.rasa lg respect ngan pompuan yg berusaha sendiri.
tak perlu harapkan duit lelaki.lg2 lelaki yg bukan suami kita.kerana duit tergadai body itu lg naya ooii.hati2 la kaum pompuan smua.
jangan butakan mata dan hati kerna duit.tak kekal lama tu semua.

Tuesday, September 21, 2010

dah keje company baru..bila nak bayar hutang bro


bengang giler kot ngan kwn hubby
dah berhutang tp tak nak byr
kalu setakat rm10 blh la halal tp ni lebih bro

kalau tak blh nak byr sekaligus byr la skit2
ni bila nampak hubby buat senyap dan buat2 tak kenal
sms pun tak nak balas

byr la hutang
tak senang hidup ko kalu hutang tak nak bayar

pic remove

pic terpaksa di blur kan.tak nak jatuhkan maruah sapa2.so org tu mesti tahu kalau dia tgk pic ni.biar dia sedar diri skit.hutang kena bayar cik abg ooi. jgn nak buat2 lupa.

mmg tak suka ngan org yg buat2 lupa bila dah berhutang ni

Monday, September 20, 2010

sy dah mulai merindui mereka :(

aduhai..terasa sayu nyer hati
rumah pun dah sunyi.adik2 smua dah balik

esk ma dan ayah nik lak nak balik
nik dah hubby kembali berdua la setelah seminggu rumah ni riuh rendah ngan suara2 family terchenta
dah la tak blh antar diorang kat airport
esk nik dah start keje

rasa malas sgt nak keje ni
rasa nak cuti lg
rasa nak ambik mc jea esk..uishhh

rindu suasana riuh rendah , gelak ketawa family
nak nanges ****sobsobsob..sumpah rasa sedih sgt skarang ni

we love each other :)

pstt..!!

ma tgh tunggu adik sy sms.moga adik sy selamat sampai UK

bye bye dik..!!!


assalamualaikum readers..!!!

catatan yang pendek,namun gambar panjang berjela-jela. itu adalah nik.
so mari2 tgk pitcha ADIK sy
ni time nak antar dia kat KLIA pg td

bgn kul 4 pg tuk antar dia kat klia coz adik kena check in kul 6.
sempat la snap pic last adik sblm bertolak ke UK
12 jam tu dlm flight..tp tak pe.adik sy suka tido so setakat 12 jam dlm flight tak de apa masalah pun bg dia..wakaka

okeh.
mari layan pitcha

okeh. seperti biase la kan..pose di atas sudah menjadi trademark saye.
asyik pose yang same je..bosan dan muak kan!
tp nak wat mcm mana..sy bukan model so tak pandai la nak pose ala2 model
muke bajet ayu la konon :P

adik.her luggage.ma
beratur menunggu giliran

sempat lg senyum tu
perasan jea org nak snap pic dia..hehe

wah tido sambil tersenyum..hikhik
sabar adik.dalam flight blh tido lg

ja . me

adik

adik lg

me with my adik
tinggi nya sy..hehe

meet the parents

adik anis.adik
title bongsu sudah bertukar..haha

bye-bye adik :)

naseb baik gak akak nik tak ikot.kalau tak mesti berlaku drama air mata kat sana.nik yg tak menangis pun blh menangis tgk akak.hikhik

pesanan buat adik


awl2 sblm subuh kami dah bangun coz mahu antar adik ker KLIA
adik bongsu sy dpt fly ke UK arini
dapat futher study ambik medic kat Universiti Queen Mary, London

mai sy cter fakta ttg adik sy yg sy tahu tp korang tak tahu..huhu

ni pic latest adik bongsu sy.time raya aritu
konon2 pitcha outdoor versi di kampung la :)

❤ ramai yang cakap, dia paling cantik dalam adik-beradik kami.
sy pun deny sekeras-kerasnya sebab tak nak terima kenyataan.
tapi, boleh la sekali-sekala terpaksa juga terima hakikat tu.walaupun pahit tuk ku telan.uhuk..

❤ time dia kecik, dia pernah masukkan bungkusan gula2 kat dalam lubang hidung.
hasilnya, sehingga kini, hidung dia mancung dan lebih besar daripada adik beradik yg lain. bagus juga la, senang tuk bernafas. huahuahua

❤ dah bbrp kali putus cinta. di ulang sudah bbrp kali putus cinta..huhu
buat masa skarang single .di ulang masih lg SINGLE. so sapa2 nak ngorat usha la blog ADIK sy ni .tp pastikan muka anda ala2 shahir atau jimmy shanley..huhu

❤ frust bila dapat tahu jejaka yg diminati iaitu jimmy shanley sudah bertunang.
dah kemudiannya bersorak girang bila mengetahui masih berpeluang mengorat shahir coz dgr2 nya shahir still single..huahuahua

❤ dia yg plg pandai dalam family.dpat langkau kelas dr darjah 3 ke darjah 5. dpat masuk mrsm PC dan dapat 10A1 dlm SPM.

❤ sebenarnya adik bukan bercita2 nak jd Dr tp result dia gempak so mmg sesuai sgt nak jd Dr.impian ayah nik nak sgt salah sorang anak dia jd Dr. buat adik.maybe ini jalan terbaik tuk kamoo.walaupun kamoo kurang minat ngan kerjaya tu tp kamoo penuhi impian mereka.moga kamoo diberkati.

kakak dan adik
apa persamaan kami..?? :)


❤ kami punya citerasa fesyen yg sama
so baju blh pinjam .sharing is caring org kata ;p

cepat jea masa berlalu
skarang kamoo dah besar dik
dah blh berdikari sendiri

jaga diri baik2 di perantauan
moga cita2 kamoo akan tercapai
kak yuh akan sentiasa mendoakan kejayaan kamu
chayok..!!!


bye2 sis
may god bless you
i will miss you

cepatnya masa berlalu...esk "back to work"..kena setting kepala awl2,tukar mode "RAYA -> KERJA". uishh..malasnya

-autopublish entry-

Sunday, September 19, 2010

mencari family kandung

sy teringin mahu jumpa family mertua sy
sejak kenal hubby sampai la kami dah kawen sy tak penah kenal sapa mertua sy
sedihkan :)


ni pic mereka..mereka datang majlis kami di johor tp mereka tak kenalkan diri
kami cuma agak2 jea yg mereka mertua sy
bila tanya abg ipar, so dia yg sahkan yg mereka yg datang tu mertua sy

naper tak nak kenalkan diri..?? kita kan family
naper nak jauhkan ikatan yg dah sedia jauh tu

buat ibu mertua sy,
mungkin mak ade kisah sendiri yg menyebabkan mak serahkan anak mak ada org lain
tp percayalah anak mak tak pernah salahkan mak
malah bertuah di serahkan pada insan yg sgt mulia.yg menjaga anak mak dgn sgt baik
di beri kasih syg yg secukupnya

ni tanggungjawab kami mencari mak..kalau lepas ni mak tak nak jumpa kami pun kami redha
tp izinkan lah hubby sy kenal sy mak nya
dan izinkan la sy tahu siapa mertua sy

mak dan ayah angkat hubby

tak de soalan lain ker nak tanya...???

Assalamualaikum semua.. salam sayang dan rindu dari nik.. korang buat apa arini? ye la hari minggu kan..berehat kat umah or kuar jalan2.nik nak kuar jab lg.sblum tu update blog dulu.

nak luah perasaan kat blog, harap ade yg sudi membacanya
kdg2 tension gak dengar soalan biasa bila dah nikah
tak mengadung lg ker..?? tak de isi lg ker..?? bila nak dapat baby ni..??
penat dah mak nak menjawab nyer nyah..kalau ade perakam suara mmg nak rakam jea jawapan tuk pertanyaan tu smua
jawapan mak seperti biasa la ' tak de rezeki lg'
kalau malas nak jawab suh hubby jawabkan..mak senyap jea..huhu

ingat senang ker nak buat anak ni.kena usaha keras tau..huhu
kami tgh berusaha lg..rezeki anak tu datang dr Allah
kami menanti dengan penuh sabar, tak penah rancang or target nak anak bila
kalau Allah bg cepat Alhamdullilah dan kalau bg lambat pun kami redha

sapa tak nak ade baby kan.kalau nik dapat baby.ni akan jd cucu first tuk ma ni.
semua ketentuan Allah..kami cuma berusaha


when i look back, i thank Allah. seriously, things really happen for a reason.Allah dah susun yg terbaik untuk kita dan ada hikmah disebalik segalanya. i love my family,my lovely hubby and my friends.


sy akan menanti ngan penuh sabar
moga doa sy dimakbulkan Allah

ok2. abis sudah seisi luah perasaan

take care. be safe. be positive

Saturday, September 18, 2010

open house d'seremban


assalamualaikum readers

best nyer kalau tiap2 hari mcm ni.tak yah pi keje.blh bgn lewat.opss..terkantoi..kuikui
tggl 2 ari lg nak abis ct raya..selasa dah start keje..uissh..malasnya nak keje balik

ptg td kami ke seremban.pak cik ade buat open house
kalau bab makan nik ok jea.lg2 blh kuar jalan2.ni duk terperap kat umah bosan gak la.sian gak ma dan ayah nik asyik lepak kat umah jea.
nak bawak jln2 kl ni, ayah ni bukan suka sgt jln2..kalau penat nnt.mula la ayah nik membebel..huhu
so setakat pi rumah pak cik makan2 tu ayah nik ok jea.

Jom layan gambar - gambar nik ..tak syiokk la entry kalau tak letak gambar kan :)

pinky girl :)

nampak muda tak nik bila pakai pink ni..?? :)

sy dan chenta hati sy :)
it's a PINK day

sgt sedap laksa penang yg mak cik nik buat td.


saya kenal sayang saya


Untuk kali keseratus lima puluh juta, Mereka tanyakan engkau soalan yang sama,“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”, “Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”

Di seratus lima puluh juta kali itu, Di depan semua engkau tarik tangan aku, Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu, Sambil ketawa engkau bilang satu per satu

“Dia mungkin bengis seperti singa”, “Tapi dia nangis tonton cerita Korea”, “Dia mungkin keras bila bersuara”,“Tapi dia jelas, jujur apa adanya”

“Aku lagi kenal dia”

Dah lebih seratus lima puluh juta kali, Aku pesan padamu apa yang bakal jadi, Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi, Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi

Di setiap seratus lima puluh jutanya, Aku pun dalam hati semacam tak percaya, Apa kau lihat pada aku jujurkan saja, Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata

“Saya mungkin baran tak kira masa”, “Tapi saya tahan kalau yang salah saya”, “Saya mungkin saja keras kepala”, “Tapi saya manja bila kita berdua”

“Saya kenal sayang saya”

Buat apa dicerita,Bahagia kita rasa,Biar tak dipercaya, Peduli orang kata
Baju ronyok tak apa, Asal pakai selesa, Berkilau tak bermakna, Kalau hati tak ada

Aku lebih bengis dari sang naga,Tapi bisa nangis semata demi cinta, Suaraku keras tak berbahasa,Kerna aku rimas gedik mengada-ngada

Aku mudah baran tidak semena, Mana boleh tahan angin cemburu buta, Dan aku sengaja tunjuk keras kepala, Aku punya manja, kau saja boleh rasa

Rahsia kita berdua

Artis..??
Fynn Jamal

Lagu..??
150 Juta

download di SINI

lirik lagu ni sgt sweet.. like 150 juta kali..hehe

My Sweetpea ^_^
...he's my life now :P

I Luv him<<-->>He luv me
Alhamdullillah..... im happy with my life now :)

cinta hati saya
kwn, sahabat, kekasih, suami :)
bertuah dimiliki mu, trima kasih atas segalanya..suamiku.

busuk.org