Friday, December 31, 2010

Day 27- Why are you doing this 30 day challenge?


Salam and good day everyone

Why are you doing this 30 day challenge

why not
because it makes me think
its fun and enjoyable


selalu letak muka senyum jea kan.sekali sekala nak letak gak muka masam :)))

Thursday, December 30, 2010

Day 26- What you think about your friends?


Salam and Hello BELOVED readers and AWESOME followers

What you think about your friends

all I can say about my friends is that






they are really awesome
i love every single one of my friends


Good friends are like stars..You don’t always see them, but you know they are always there

yeayy..jumaat cuti


Assalammualaikum

Kuala Lumpur Dis. 29 - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengisytiharkan Jumaat ini sebagai cuti umum bagi meraikan kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan menjuarai Piala Suzuki AFF 2010.

best giler.jumaat cuti.sebenarnya nik ingat nak ambik unpaid leave jumaat ni.tp
Pak Najib dah bg cuti so maknanya tak yah ambik cuti.yeayy...dapat cuti free

thanks byk2 kat pasukan harimau malaysia.kerana anda kami dapat cuti.hehe

*berfikir sejenak...ermmm


company sy cuti tak???



ntah la.tak tahu lg.esk baru la tahu mcm mana.
kalau tak cuti maknanya kena ambik gak la unpaid leave tu :)

kalau cuti syiookkkk la


k la.mau tido.esk mahu pegi keje dengan senyuman.
good nite and sweet dreams readers :)

psstt!!!!
tahniah buat pasukan malaysia.kejayaan atas usaha semua.bukan individu.kalau tanpa salah sorang dr mereka.kejayaan ni takkan tercipta.so hargai mereka semua.

Wednesday, December 29, 2010

Day 25- What I would find in your bag?


Salam and good day everyone

cabaran masuk hari ke 25

What I would find in your bag?

mari2.mahu tunjuk harta karun yg tersimpan dalam beg sy.pompuan biasa la.suka letak mcm2 dalam beg.tu beg kena beli yg besar.kecik2 ni tak main la.tak blh nak sumbat mcm2 nnt.hehe

ni beg bawak jalan2

ni beg pi keje dan jalan2

sy bukan jenis pompuan yg suka tukar2 beg.cukup la 2 beg ni jea.kalau dah tak elok baru la beli yg baru
2 beg tu pun masih baru.beli online jea.

1.purse ( nak kena tukar ni ..dah koyak dah kat dalam dia..hehe)
2.perfume kecik ( incase rasa badan berbau blh la sapu skit)
3.kunci rumah
4.digital kamera
5. brooch/kerongsang (incase kalau brooch yg di pakai tercabut dan hilang)
6.handphone
7.ubat senggugut
8.tuala wanita ( incase terbocor kat mana2..hehe)
9.tisu and tiket bas.(saya suka kumpul 'sampah'. kalau dah rasa byk tu, saya buang lah.hehe)

make up???
nik tak suka bawak make up. so, takde beg makeup dalam beg nik.
no lipsticks, not even lip glosses pun


Tuesday, December 28, 2010

Day 24- A letter to your parents


Assalammualaikum and morning uolsssss

bersemangat giler pagi ni..nape yek???..hehe.3 hari lg nak keje.pastu cuti balik johor.kami sambut new year kat johor tahun ni.InsyaAllah.

tp tak mintak cuti lg.boss tak bg pun nik tetap nak cuti :)

cabaran hari ke 24

A letter to your parents

Surat Cinta Untuk Ayah Dan Ibu

..::chenta hati sy::..
muka mereka sama kan.org kata kalau muka seakan sama..cinta akan kekal.
harap2 begitulah.

I am THANKFUL to have you in my life.

im sorry if i make you dissappointed
im sorry , coz i'm not perfect

You will always be the queen and king in my heart

Love and hug from your beloved stubborn daughter


Monday, December 27, 2010

Day 23- Something you crave for a lot


Salam and Hello BELOVED readers and AWESOME followers

pekaba semua.ada sihat kah? harap semua sihat2 yea.nak jawab soalan tuk hari ke 23.

Something you crave for a lot

if we talk about makanan and the answer will be

❤ sup ayam yg ma sy masak
❤ nasi lemak yg ma sy masak
❤ tom yam ayam yg ma sy masak

tak boleh cari kat kedai coz makanan ni sy akan dapat bila sy balik kg.nak balikkkkkk kg.uhuhhh


I also crave for a holiday
mahu pegi bercuti ..en hubby bawak sy jalan2 yea.
tetiba sy mengidam nak gi UK
kena gadai harta la kalau mcm ni.damn jeles tgk adik nik yg dapat main salji


adik ..!!! balik malaysia nnt jangan lupa bwk balik salji tau.nak yg original dr UK.hahaha


Sunday, December 26, 2010

good luck MALAYSIA


hello lovely readers. hello beloved followers

dah lama rasanya tak membebel panjang2.sy mana suka membebel.tak caya tanya suami.hehe..jarang membebel sy ni.so tak de la telinga suami panas jea.sebab tu suami suka duk umah agaknya.hehe ..haisshh sekali sekala nak puji diri sendiri.bagi la can yea.

malam ni tgk bola malaysia lawan indon.tgk kat umah saje.sy suka tgk bola.sy tgk bola malaysia jea.tak minat tgk bola epl ker, portugis ker.pelikkan sy..org lain selalu minat yg oversea .tp sy tak.

dulu time sek lg la minat.ramai pemain bola sy kenal.sebut jea nama pemain bola sy tahu pemain tu main tuk negeri mana.tu dulu la.sampai jatuh cinta kot.haha..dulu kalau ade perlawanan mmg muka sy la tercongok kat tv tu.sampai ayah cakap ni nak kawen ngan pemian bola ker duk asyik tgk bola jea.

tp skarang tak de la ikut sgt.tgk2 macam tu jea.tp bersemangat bila pasukan kelantan dah makin hebat.tu tetiba minat balik tgk bola.dulu duk sokong negeri lain jea.yea la.pasukan kelantan dulu tak hebat mcm skarang la.

sy ttp sokong malaysia tuk Piala AFF Suzuki ni.walaupun indon dah mengalahkan kita sblm ni.semangat rakyat malaysia ade dlm diri saya.sy mestila sokong malaysia sy.kena bangga .yg main dalam pasukan malaysia semua rakyat malaysia.tak de awang import pun.buktikan kebolehan kita.

masa diorg kalah di sukan asia pun sy ttp berbangga coz mereka dah usaha.maybe tak de rezeki lg kan.
pasukan malaysia kali ni adalah pasukan terbaik yg penah kita ada.so harus guna kesempatan ni tuk menang.


good luck for all team football malaysia
do the best toninght
terutamanya kat Khairul Fahmi Che Mat dan Norshahrul Idlan Talaha.

psttt..!!!
tak de la panjang sgt bebelan sy kan.tu la sy cakap.sy mmg tak suka membebel.skarang anda kena percaya.hehe

Day 22- What makes you different from everyone else?


hello lovely readers. hello beloved followers

seisi mencabar diri utk hari ke 22

What makes you different from everyone else?

All people are different.everybody is unique and special in their own way.

sy isteri Mohd Hafizd.tu pun dah berbeza dr org lain kan.hehe..so nak tahu apa lg beza sy ngan yg lain kena tanya org sekeliling sy la.


tp ade yg cakap tang dagu buat sy berbeza.dagu tajam.hehe
family kami mmg berdagu tajam mcm ni.kami tak buat plastik sugery..percayalah..hehe

sebenarnya tak perasan lak dagu ni tajam.bila dah ramai yg tegur baru la tahu.haha..bongokkan ..yea la.dulu nik tembam so dagu tajam tu mmg tak de .dah kurus skit ni, nampak la dagu tu.

Saturday, December 25, 2010

Day 21- A picture of something that makes you happy


hello lovely readers. hello beloved followers


selamat berhujung minggu semua.weekend ni tak best tuk sy.en hubby ke PD ade team building.adik sy lak ke Irau daki gunung. sy??? duk umah saje.mmg tak best langsung weekend ni.
tp tak pe.minggu depan nik cuti.nak balik johor.so moga weekend minggu depan weekend yg best.jom sambut new year kat johor.hehe

cabaran hari ke 21
A picture of something that makes you happy

3..


2..



1..



taadaaaaaaa


ni time kat broga.tak de keje cari keje.tp nasib baik dapat sampai ke puncak.ingat tak sampai dah ke puncak.semput beb.
nik bukan org yg lasak.bab2 keluarkan peluh ni mmg nik liat skit.hubby ajak jogging pun malas.tetiba rasa nak naik broga lak.semua mcm tak caya.hehe
tp percaya lah.nik dah naik broga.

eleh mesti korang cakap setakat broga jea semua org blh naik tp bg sy yg mmg lembik ni, tu suatu pencapaian yg hebat la..hahahaha

Friday, December 24, 2010

Day 20- Someone you see yourself marrying/being with in the future


hello lovely readers. hello beloved followers

oh maiii Gucci.dan masuk cabaran hari ke 20. berjaya buat entry selama 20 hari tanpa sebarang gangguan.tak penah skip satu hari pun tau.hebat kan sy.hehe

Someone you see yourself marrying/being with in the future

i’m already married, and i don’t plan on marrying or being with anyone else in the future :)

Glad having you in my life B


Thursday, December 23, 2010

Day 19- Nicknames you have; why do you have them?


Salam and good day everyone

Day 19
Nicknames you have; why do you have them?


nik
most of my frens call me nik. tp bila dah keje ni ramai lak yg confius.
lg2 kalau client call

nak cakap ngan nik tetiba dgr suara pompuan
nama nik tu nama family so lelaki or pompuan semua blh guna

yuh / kak yuh
tak ramai yg tahu panggilan nama ni.ni panggilan dalam family.so family yg rapat saje yg panggil nama ni.

tak yuh
panggilan nenek tuk sy.ma kata dulu sy pelat so patutnya bahasa diri kak yuh dah tukar jd tak yuh.
so nenek terikut2 sampai lekat la dia panggilan tak yuh tu.

chendak ( btol kot ejaan mcm ni..hehe)
nama panggilan masa kat TM dulu.seseorg panggil sy ngan nama ni.kenapa???coz dia kata sy tembam. maksud chendak dlm jawa tu tembam.ntah btol ke tidak la.hehe.
kurang asam kan.comel mcm sy ni dia kata tembam.haha

teh
panggilan dr anak saudara tuk mak saudaranya yg comel ni.hehe

sayang
panggilan suami tuk isteri terchenta.nickname dat i love most.hehe

amacam cool tak nama nickname saya.hehe

psttt...!!
tak sempat nak balas semua comment.nnt free nik balas. lgpun internet slow mcm siput.nasib baik blh buat entry jea.

oklah, goodnite, bye and Assalamualaikum


Wednesday, December 22, 2010

Day 18- Plans/dreams/goals you have


Salam and Hello BELOVED readers and AWESOME followers


hari ke 18

Plans/dreams/goals you have

Plans
I have many plans for this next year.
mahu bercuti ke tempat2 menarik di malaysia.malaysia jea dulu.masih belum mampu tuk ke oversea
mahu belajar masak..hehe ( malu nak cakap tp nak gak letak dlm list plan)

Dreams
memiliki si comel


Goals
mencari kerja yg lagi bagus .so misi mencari kerja bermula tahun depan.tinggal bbrp hari jea lg kan nak masuk tahun 2011.

tahun 2010 terlalu banyak perkara berlaku yang mematang saya. Moga sy sentiasa tabah dan sabar.

Tuesday, December 21, 2010

Day 17- Someone you would want to switch lives with for one day and why?


Salam and good day everyone

Someone you would want to switch lives with for one day and why?

Hmmmm. Interesting question...!!!
kalau di beri peluang, I'd want to switch lives with anyone that's on a vacation right now
tak kisah la ke mana pun.asalkan dapat bercuti

tempat percutian idaman



Monday, December 20, 2010

Day 16- Another picture of yourself


Salam and Hello BELOVED readers and AWESOME followers

cabaran ke 16

Another picture of yourself


sesaja mengada2 nak letak pitcha setahun lalu
ni pic majlis sambut menantu time kat johor

sy btol2 adore kecantikan wanita ini
comel sgt bertudung
suka pembawakan dirinya yang sopan dan anggun itu



pic en google

Sunday, December 19, 2010

Day 15- A picture of your lovely pets


Salam and good day everyone

cabaran hari ke 15

A picture of your lovely pets

aritu penah bela ikan tp 2 ari dah mati.haha..so tak de hati nak bela apa2

tp bila tgk binatang ni rasa teringin nak bela.tp en hubby tak bg.katanya busuk.
so tak jdla nak bela.
halaman umah pun tak de.yea la.kami duk apartment jea.so susah nak bela binatang ni.
nak bela kucing tak minat lak.

comel kan :) sy suka yg putih tu

mcm2 warna ada

pstt..!!!
cukupla sy ade en hubby yg bucuk kat umah ni jea.hehe

One Day Trip : Bukit Tinggi


salam and hello dear readers


Okeh this time nak citer hal jalan2 ke Bukit Tinggi .owh bukan Bukit Tinggi yg kat Klang tu.yg nik pegi ni dekat Bentong, Pahang yea adik2.hehe.yg kat Klang tu akak pegi lain hari.tak penah gak jejak kaki kat Bukit Tinggi Klang.lalu saje.tak penah singgah kat shopping complex Aeon yg besar kat situ.

1st time experienced jejak kaki ke sini.duk tengok jugak pitcha kawan2 yang dah pegi .so kali ni baru sempat nak pegi.

jom ikut saya jalan2 ke bukit tinggi secara maya.hehe

sebelum masuk kami beli tiket dulu

Untuk dewasa : RM 12
Untuk kanak-kanak : RM 8

Colmar Tropicale aka French Village

2 pairs of swans


entrance to the resort

cuaca sgt baik masa ni
sejuk tp tak perlu pun pakai baju sejuk

kat sini ada beberapa souvenir shop, restaurants, spa, tempat permainan kanak-kanak, dan beberapa gerai permainan tuk adult.

saya dan pemandangan dari atas tower

pokok krismas yg tinggi

the clock tower.
tak ramai lg org kat sini
maybe ni bukan tempat sesuai tuk family lg2 yg ada anak2 yg aktif
kalau anak2 saudara sy mmg bosan la kalau datang sini
tak de tempat permainan yg byk

taman depan Colmar Tropicale

outside the resort

persona sy sudah sampai ke bukit tinggi
pasni ke mana lg yea.hehe

sempat berhenti tgh jalan semata2 nak ambik pitcha kat pokok2 ni


pastu kami ke Japanese Village .kalau nak ker sana ada 2 option . nak drive sendiri pun boleh or nak naik tram yang disediakan pun ok.

sy dan en hubby drive sendiri je ke sana sebab malas nak bersesak ngan org ramai kalau naik tram tu.pastu jln kaki dlm 300M tuk ke Japanese Village coz tak boleh masuk ngan kete sampai sana.

Japanese Villlage
"welcome to the world's first Japanese Tea House in the Tropical Forest"
kalau tadi rasa seperti berada di French sekarang ni macam kat Jepun pulak

dipaksa duduk oleh en hubby
kami masuk taman botani dulu

berehat sekejab.penat jalan2

cantik

senyum :)

menuju ke Japanese Villlage

the entrance Japanese Villlage

cantikkan pemandangan kat sini

koi fish

sekitar Japanese Village
Japanese Village memang cantik tp tak besar tempatnya.
masa mula2 masuk tak de org sgt.tp bila org dah ramai dan tempat lak tak brapa nak besar dia akan nampak sempit.


bergambar kat spa jea la
nak masuk mmg mahal la
bayangkan urut kaki dan massage selama 1 jam setengah harga dia rm400
omak aihh...mahal tu
tu belum masuk buat lulur lg

pokok buluh bercahaya
nak jugak bergambar kat sini
kat kg ade pokok buluh pun tak heran kan
kat sini kat pokok buluh pun blh nak ambik pitcha..huhu


boleh pakai kimono harga dlm RM 20 sekali pakai untuk bergambar. kalau nak join Tea Ceremony harga rm28.quite expensive la

sebelum balik sempat singgah ke Rabbit Park .sungguh comel rabbit di sana.
nak masuk bayar rm3 seorg

comel :)

rasa nak ambik bawak balik umah jea yg ni
putih gebu tau.hehe


kesimpulan day trip ni okay la.tak terlalu sejuk dan tak terlalu panas. nyaman jea.
tapi kan, cuaca dia tak sejuk and se best Cameron Highlands or Genting Highlands la.

so sila2 lah ke Bukit Tinggi

pstt..!!!
yess..another awesome weekend I had
tgh berfikir2 nak pegi mana lak nnt :)
minggu depan tak blh coz en hubby nak kena ke PD.ade team building
so cik isteri kena fikir apa nak buat bila en hubby tak de nnt :(..ermmm