Thursday, December 30, 2010

yeayy..jumaat cuti


Assalammualaikum

Kuala Lumpur Dis. 29 - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengisytiharkan Jumaat ini sebagai cuti umum bagi meraikan kejayaan sulung pasukan bola sepak kebangsaan menjuarai Piala Suzuki AFF 2010.

best giler.jumaat cuti.sebenarnya nik ingat nak ambik unpaid leave jumaat ni.tp
Pak Najib dah bg cuti so maknanya tak yah ambik cuti.yeayy...dapat cuti free

thanks byk2 kat pasukan harimau malaysia.kerana anda kami dapat cuti.hehe

*berfikir sejenak...ermmm


company sy cuti tak???



ntah la.tak tahu lg.esk baru la tahu mcm mana.
kalau tak cuti maknanya kena ambik gak la unpaid leave tu :)

kalau cuti syiookkkk la


k la.mau tido.esk mahu pegi keje dengan senyuman.
good nite and sweet dreams readers :)

psstt!!!!
tahniah buat pasukan malaysia.kejayaan atas usaha semua.bukan individu.kalau tanpa salah sorang dr mereka.kejayaan ni takkan tercipta.so hargai mereka semua.

Sunday, December 19, 2010

One Day Trip : Bukit Tinggi


salam and hello dear readers


Okeh this time nak citer hal jalan2 ke Bukit Tinggi .owh bukan Bukit Tinggi yg kat Klang tu.yg nik pegi ni dekat Bentong, Pahang yea adik2.hehe.yg kat Klang tu akak pegi lain hari.tak penah gak jejak kaki kat Bukit Tinggi Klang.lalu saje.tak penah singgah kat shopping complex Aeon yg besar kat situ.

1st time experienced jejak kaki ke sini.duk tengok jugak pitcha kawan2 yang dah pegi .so kali ni baru sempat nak pegi.

jom ikut saya jalan2 ke bukit tinggi secara maya.hehe

sebelum masuk kami beli tiket dulu

Untuk dewasa : RM 12
Untuk kanak-kanak : RM 8

Colmar Tropicale aka French Village

2 pairs of swans


entrance to the resort

cuaca sgt baik masa ni
sejuk tp tak perlu pun pakai baju sejuk

kat sini ada beberapa souvenir shop, restaurants, spa, tempat permainan kanak-kanak, dan beberapa gerai permainan tuk adult.

saya dan pemandangan dari atas tower

pokok krismas yg tinggi

the clock tower.
tak ramai lg org kat sini
maybe ni bukan tempat sesuai tuk family lg2 yg ada anak2 yg aktif
kalau anak2 saudara sy mmg bosan la kalau datang sini
tak de tempat permainan yg byk

taman depan Colmar Tropicale

outside the resort

persona sy sudah sampai ke bukit tinggi
pasni ke mana lg yea.hehe

sempat berhenti tgh jalan semata2 nak ambik pitcha kat pokok2 ni


pastu kami ke Japanese Village .kalau nak ker sana ada 2 option . nak drive sendiri pun boleh or nak naik tram yang disediakan pun ok.

sy dan en hubby drive sendiri je ke sana sebab malas nak bersesak ngan org ramai kalau naik tram tu.pastu jln kaki dlm 300M tuk ke Japanese Village coz tak boleh masuk ngan kete sampai sana.

Japanese Villlage
"welcome to the world's first Japanese Tea House in the Tropical Forest"
kalau tadi rasa seperti berada di French sekarang ni macam kat Jepun pulak

dipaksa duduk oleh en hubby
kami masuk taman botani dulu

berehat sekejab.penat jalan2

cantik

senyum :)

menuju ke Japanese Villlage

the entrance Japanese Villlage

cantikkan pemandangan kat sini

koi fish

sekitar Japanese Village
Japanese Village memang cantik tp tak besar tempatnya.
masa mula2 masuk tak de org sgt.tp bila org dah ramai dan tempat lak tak brapa nak besar dia akan nampak sempit.


bergambar kat spa jea la
nak masuk mmg mahal la
bayangkan urut kaki dan massage selama 1 jam setengah harga dia rm400
omak aihh...mahal tu
tu belum masuk buat lulur lg

pokok buluh bercahaya
nak jugak bergambar kat sini
kat kg ade pokok buluh pun tak heran kan
kat sini kat pokok buluh pun blh nak ambik pitcha..huhu


boleh pakai kimono harga dlm RM 20 sekali pakai untuk bergambar. kalau nak join Tea Ceremony harga rm28.quite expensive la

sebelum balik sempat singgah ke Rabbit Park .sungguh comel rabbit di sana.
nak masuk bayar rm3 seorg

comel :)

rasa nak ambik bawak balik umah jea yg ni
putih gebu tau.hehe


kesimpulan day trip ni okay la.tak terlalu sejuk dan tak terlalu panas. nyaman jea.
tapi kan, cuaca dia tak sejuk and se best Cameron Highlands or Genting Highlands la.

so sila2 lah ke Bukit Tinggi

pstt..!!!
yess..another awesome weekend I had
tgh berfikir2 nak pegi mana lak nnt :)
minggu depan tak blh coz en hubby nak kena ke PD.ade team building
so cik isteri kena fikir apa nak buat bila en hubby tak de nnt :(..ermmm

Sunday, December 12, 2010

One Day Trip To Melaka


salam and hello dear readers

pekaba semua..chat tak.weekend ni korang buat apa.best tak weekend korang?wekend ni nik kuar jalan2.tak de la duk umah jea mcm minggu2 sebelum ni.walaupun kurang sihat tp still gak nak kuar jalan2.

entry kali ni nak citer hal jalan2 ke melaka. dah lama gak tak kuar jalan2 ngan en hubby berdua .
semalam seperti yang di rancang berjaya gak sampai ker melaka.kenapa melaka? coz tu jea tempat yg en hubby familiar.kalau n9 dia tak tahu jalan.kalau ke johor jauh lak kan.so sampai la kami ke melaka semalam.

tak banyak tempat pun kami pegi.kami ke banda hilir jea.ku hulu hilir round jalan tu jea.pastu msk shopping complex dan pastu balik.

tgk pitcha tuan blog yg tak cantik ni la yea.tak byk pitcha pun.muka org tak sihat plus mata yg mcm panda plus tudung yg tak berapa nak menjadi. so pitcha budak comot la yg anda akan tgk.tak nak tgk scroll laju2 or tekan jea X.hehe

bila bosan ini la jadinya
feveret spot untuk meng-camwhoring


yeay..dah sampai melaka.
parking kat dataran pahlawan megamall melaka
tempat pertama pegi kat kubu portugis ni


harus bergambar kat meriam ni kan


jom naik atas




pastu masuk ke muzium islam melaka




jumpa natrah kat sini :)




pastu kami naik river cruise
dah lama teringin nak naik benda ni
aritu pegi tp tak berkesempatan so skrang baru boleh
beli tiket dulu.rm 10 ntk dewasa rm 5 utk kanak2


naik tu sejauh 9 km
kalau malam lagi menarik


cantik kan
ni student Uitm shah alam yang buat


sempat termenung



ambik pitcha jea kat belakang ni
dah penah masuk dulu


pastu kami singgah makan
kami tak beli pun souviner kat sana
sempat beli baju tuk en hubby jea
tak pe lain kali datang lagi

ok lah.setakat tu jea
balik awal coz tak berapa nak sihat

melaka.nnt kami datang lagi
bye