Friday, January 21, 2011

alahai lelaki...!!!



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers



kisah ni dah lama tp tetiba rasa nak bercerita kat korang lak.
apa perasaan korang bila ade saudara korang tetiba tegur korang kat fb pastu cakap mcm2

sy ambik sebahagian jea la.yg sy rasa sgt kelakar.ayat di ubah dr loghat kelantan ker bahasa yg di fahami semua .hehe

nak cakap awl2.sepupu sy ramai yg lawa2, yang free hair, seksi meksi, tp sy tak de nafsu.

saya tahu awak tu comey blaja oversea, tak setaraf la ngan saya

tapi ingat umah nenek saya tu tempat ayah awak tido dulu

awak tahu tak ayah awak baik dgn ayah sy, saya nak ingatkan pesanan ayah saya jea

jangan buat sombong sgt ngan saudara

evrytime i im or text u.....u like wanna run away from me????

ayah sy cter banyak pasal ayah awak. suppose we become close as a family.jgn sebab perangai awk mcm ni sy tak mengaku saudara

saya tak nak pun tackle awak.tp sebab fikir awak ni saudara saya.nak buat kawan.

bukan sekali tegur.kadang2.tu pun susah.saudara apa mcm ni

awak tak nak ngaku sy saudara ker.ok la.kena report kat saudara lain ni

marah giler kan mamat ni kan.wakakaka..pelik kan org mcm ni.mcm lelaki desperate tak korang rasa.

cakap hal sepupu2 dia yg seksi dan lawa.tak de kaitan langsung kot.
kalau btol dia nak kenal saudara, ngan adik beradik yg lain tak nak kenal dan tegur.


naper sibuk duk tegur adik sy yg belajar kat oversea lak.dia ade 5 lagi kakak yg boleh ditegur .tak nak lak tegur.yg jauh lak sibuk nak tegur.

kalau tak minat kat adik sy naper lak nak chat mcm tu kat Fb.nampak sgt awk suka giler kat adik sy kan.adik sy tak layan awk, awak dah jd tak keruan mcm tu.ingat dengan mssg mcm tu awak dapat tarik perhatian dia ker.lg menyampah ade.nampak sgt awak ni still tak matang.

FYI, adik sy tu mmg susah nak melayan org , family sendiri pun kalau tegur kat fb dia jarang nak balas.ni kan awak yg tegur.hehe..kami dah biasa ngan perangai adik sy yg sorang ni.dah faham sgt la.

mula2 boleh la layan saudara tp kalau saudara tu dah lebih2 tak de masa gak dia nak layan.
dan satu lagi jangan nak libatkan ayah kesayangan kami lak.semua org tahu ayah sy baik dengan ayah awak dan kami tak penah nak cari gaduh.kat sini sapa yang start dulu.

takkan hal mcm ni awak dah nak putus saudara .be matured okey.awak tu blaja degree kot.malu la wei.lambat gak lelaki ni matang yea.masuk U pun still tak matang.mcm mana tu?

lelaki oh lelaki

pssttt...!!!
entry ni bukan tuk semua lelaki.sekadar luahan tuk lelaki yg di katakan saudara tp ade niat lain di sebaliknya.
bukan dr keikhlasan hati tuk kenal saudara.cuma menggunakan perkataan saudara tuk menghilang rasa tak keruan bila sapaan tidak di sambut.hehe

26 comments:

  1. nmpk sgt....desperado sgguh mamat tuh

    ReplyDelete
  2. serius. memang nampak macam desperate laki tu. hahahha. sampai ugut2 nak bg tahu saudara yg lain. lawak2. haha

    ReplyDelete
  3. isykk..takutnye!
    memang ramai kot lelaki mcm ni dalam dunia. abaikan aje.
    kl dia melampau, buat report polis. ni tahap stalker ni.

    ReplyDelete
  4. bolayan jer.. banyak kerja lain nak buat..

    ReplyDelete
  5. tak yah layan.. konon x minat.. padahal mmg suka sgt.. laki macam tu x yah layan..

    jom join bloglist terompah..

    http://brokenterompah.blogspot.com/2011/01/pembukaan-blog-list-terompah.html

    ReplyDelete
  6. permbetulan... tu dia sorang..haha

    entri baru::10 haiwan aneh di dunia:: http://kindofsoul.blogspot.com/2011/01/10-haiwan-yang-aneh-di-dunia.html

    ReplyDelete
  7. hahahahhahahaaa... lawak sungguh..
    budak darjah satu pon tau mamat ni minat dekat adik awak.. betul2 lawak ni..
    nik rosmawati.. kim salam ye dekat adik awak kt oversea tu..dgn lafaz assalamualaikum.. suruh jaga diri elok2.. =)

    ReplyDelete
  8. hahahaha ! desperate gile mamat neh . dah la alasan tah pape .

    ReplyDelete
  9. Lelaki itu anugerah untuk wanita...

    ReplyDelete
  10. kamarukom : sgt desparate la.sian kat adik sy.hehe

    ReplyDelete
  11. niesh™ : mmg sgt lawak.hal mcm tu pun nak libatkan saudara lain.maybe tu cara dia nak buat adik nik rasa bersalah tak layan dia.

    tp makin menyampah dan tak heran ade la bila dia buat mcm tu.

    ReplyDelete
  12. Awek Tocang : lelaki pun mcm2 perangai gakkan.setakat ni dia tak melampau lg.

    org mcm tu buat tak layan jea.penat nnt berhenti lah.

    ReplyDelete
  13. Insan Marhaen : btol tu.adik nik mmg tak layan pun.adik nik byk lg nak fikir hal study dia kat sana.

    ReplyDelete
  14. cik-terompah : tu la.cakap tak nak tackle la.tak minat la.tp cara dia buat nampak sgt dia suka kat adik nik.

    anggap jea la dia tak matang kan.hehe

    ReplyDelete
  15. A'IM : yea la.nik kata semua lelaki mcm tu.hehe

    ReplyDelete
  16. nusha : mmg tgh meroyan la kot.org tak layan dia.huhu

    ReplyDelete
  17. Che Sakinah : ok.nnt nik sampaikan salam tu kat adik :)

    ReplyDelete
  18. Cik NuRuN : poyo sgt la mmg ni.susah gak ade saudara mcm ni.malu lak nak ngaku saudara.hehe

    ReplyDelete
  19. sayasayangkamuhamim (: :alasan yg mmg tak masuk akal pun.mcm org heran sgt kot ngan alasan dia,tak pe la.anggap dia tak matang jea.hehe

    ReplyDelete
  20. xnak jadi laki la mcm ni.. hahaha..

    ReplyDelete
  21. nasib la bukan aku...haishhh
    kah..kah..kah

    ReplyDelete
  22. ZulkifliMN : jgn jadi lelaki mcm ni.cukup la dia sorang kat dunia ni.hehe

    ReplyDelete
  23. Mr.Oren : nasib baik yea.lelaki mcm ni kena reject awal2.perasan lebih...opsss...

    ReplyDelete
  24. ada budaktukan, lelaki, dia admire, men paksa2.. ikss.. itu yg tak suka.-tengok kwn. bukan sya.. hihihi..

    BulatMata

    http://bulatmata.blogspot.com/

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^