Sunday, January 9, 2011

alahai pompuan...!!!


Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

nak berceloteh skit.kisah ni terjadi pada kwn sy.kwn sy ade ex bf .ex bf dia ni dah ade cik tunang.tetiba cik tunang ni duk keluarkan kata2 kesat kat twitter dan kat blog mengutuk kawan sy ni.katanya kacau hubungan dia dan bf dia.

siap kutuk kwn sy ni pakai tak cukup kain.suka make up tebal dan tak boleh blah cakap hidung kwn sy ni kembang.heyy pompuan.tu kan ciptaan Allah.so kalau kau kutuk mcm tu maknanya kau kutuk ciptaan Allah

tak faham dengan pompuan yg marah2 dengan kata2 kesat kat pompuan lain.coz menganggap pompuan tu kacau bf dia.kalau dia kacau bf awak pun tak perlu awak nak cakap ayat mcm ni.




sy sbg pompuan pun malu baca.nak cari gaduh sebab lelaki.hello girl..zaman dan berubah okey.jd la pompuan matang.harap muka cantik tp keluarkan kata2 yg tak brapa sedap nak di dengar.


kalau sy jd bf dia mesti malu ade gf mcm ni.pegi serang ex gf kekasih.sedangkan lelaki tu yg cari ex dia.add dia dlm fb.

benda ni jd pada kwn sy dan penah gak jd pada sy.

apa sy buat??????

buat bodoh saje.jangan layan pompuan mcm ni.maybe dia rasa tergugat kot coz kawan sy tu lagi howt dr dia.atau pun dia rasa bf dia sayang lg kat ex dia.coz tu dia tak senang duduk.

so pada kawan sy cik nina
sabar jea la.


kamoo mmg howt la dear.
sebab tu dia rasa tergugat.hehe

44 comments:

  1. sod..ba..ro..
    itu kata-kata yang selalu IM beritahu ibu_suri bila dia seperti tak sabar..

    ReplyDelete
  2. hmm mmg ada sesetengah org tkleh terima bf/tunang/husband dia kontek ex-ex yg sebelum ni.dia rasa rendah diri kot...

    ReplyDelete
  3. kawan cik nik tu patot jauh2kan diri dari ex bf dia..even ex dia yg cari dia, plez jgn layan...

    macamnilah..kite tak berada di tmpt perempuan tuh..dia dah bertunang kan? mestilah dia takut tunang dia lari..dan juga tunang dia tu patut disalahkan sbb masih nak pegi kat si nina..kalo kite jadi tunang dia pn kita akan marah bile tunang kita buat hal..

    bile tunang banyak cabaran...

    juz my 2 cents opinion..

    ReplyDelete
  4. ada jugak orang camni ?? dia xtau ke diat tulis tu kat web orang nampak keHODOHan hati dia ?? suruh kwn akak sabarlah bykbyk yea :)

    ReplyDelete
  5. Insan Marhaen : yea.hidup ni kena sabar.kalau tak sabar tu yg keluar perkataan sumpah seranah tu :)

    ReplyDelete
  6. Hidayah : kalau tak boleh terima boleh cakap baik2 kan.tak perlu nak keluarkan kata2 yg kesat mcm tu.

    ReplyDelete
  7. cik 18 : kwn nik tak layan pun ex bf dia tu.ex bf dia add dlm fb pun dia tak approve.

    cara pompuan tu yg tak bagus.benda blh bwk berbincang kan.tak perlu nak kutuk kwn nik tu.

    ReplyDelete
  8. Nur Hani : kwn akak tu cool jea orgnya.dia boleh bersabar.hehe..

    ReplyDelete
  9. hemm mmg patut kalo tunang lari. mlut bole thn. eheh.

    ReplyDelete
  10. ish2..memalukan kaum pompuan ja...xdgkn xbf dia yg tergedik2 kacau lagi...ila pun ada cm tu....xbf ila dah tunang..nk kwin dah pun...tp still cari ila lagi....la xlayan ah...cian tung dia tu..ehheh

    ReplyDelete
  11. isk isk isk amat memalukan kau wanita. apapun, semoga kawan akak tu bersabar dgn apa yan berlaku~

    ReplyDelete
  12. adoiiii...
    tu pown nk gduh ker...
    sebab laki jerr

    ReplyDelete
  13. de je org xpuas hati kan?hmm sabo j la..

    ReplyDelete
  14. xbaik la gurl 2.. kwn cik nik xslh pun.. npe dia nak marah kawan cik nik? sptutnya dia g tegur tunang dia sendiri.. kenapa wat cm2.. pmpuan maki kaum sendiri? memalukan kat kaum lelaki.. so.. ingat2 la.. tunang awak yg salah wahai wanita.. so, awak tegur2 la tunang awak.. kan dah terang2 kwn cik nik ni xlyn..

    ReplyDelete
  15. fuuuhhh.. mintak jauh la drpd org2 mcm tu...!

    ReplyDelete
  16. Haa Fakihah : tu la.mulut boleh tahan la.sian kat tunang dia.hehe

    ReplyDelete
  17. HonEyBuNNy : btol..memalukan kaum pompaun saje.nak cari gaduh sebab lelaki.

    ReplyDelete
  18. LehaMY : yup.moga kawan akak sentiasa bersabar.dia tak salah so buat apa nak heran benda2 mcm tu kan :)

    ReplyDelete
  19. hafiz/ kuka : dia jea yg nak cari gaduh.kwn nik ok jea.tak heran pun ngan dia dan tunang dia tu.hehe

    ReplyDelete
  20. AiDa AzRyN : sabar tu jalan terbaik kan.buat apa layan org yg ikut emosi ni.

    ReplyDelete
  21. BilaGadisBercerita : mmg kawan nik tak layan.tak de heran pun ngan tunang dia.

    kalau kwn nik tu nak ngorat tunang dia dah lama la dia ngorat masa lelaki tu solo dulu.

    ReplyDelete
  22. fa10 : menakutkan jumpa org mcm tu.ayat dia mmg terbaik la.hehehe

    ReplyDelete
  23. sbar je..insyaALLAH..tuhan 2 dia x tdo la..dia maha mengetahui pe kta wt kan..stu hri t kna btag hdung dia..tau la..haih..

    ReplyDelete
  24. lol~~~tak suke la org mcm ni...kan die dah dgn laki tu..pastu nk mengate perempuan lain plak...kawan awak tu mmg cntik lah..tu yg jelez kot tu

    ReplyDelete
  25. jgn layan. nanti kita pulak jadi gila. biar dia je yg gila. hehe

    ReplyDelete
  26. mama dulu, my x punye new girl dok cerita kat my x schoolmate yg i ni garang sgt thats why broke up.padahal i broke up sb i nak join wataniah and that boy tak suke.memandai2 kan? bwk mulut.i marah kt x i, kena marah balik la budak tu.sudahnya, kena call i mintak maaf..tp i profesyenal.dia dtg kenduri i, i layan mcm kawan 2 jugak...

    ReplyDelete
  27. awk kne byakkan bersbr ye
    orng yang dengki selalu ade kat keliling kita tau

    ReplyDelete
  28. ARJUNA.Inc : sian sgt kat kwn nik tu.skarang dia buat tak layan jea tp makin menjadi lak.

    pompaun ni kalau dah cemburu buta mmg mcm tu agaknya.

    ReplyDelete
  29. bidadarihijau : yup.kwn sy tu mmg cantik.plus dia mmg peramah.

    maybe sebab tu dia jeles.hehe

    ReplyDelete
  30. NOOR FATIN : mengikut kwn mmg dia tak layan tp makin menjadi lak bila tak layan.

    perangai hudoh sgt la kalau mcm tu.nik lak yg geram coz tahu la perangai kwn nik mcm mana.

    ReplyDelete
  31. mamaafzal : maybe dia jeles tu mama.coz tu dia buat citer bukan2.rasa tergugat la tu.

    nampak sgt dia ni cepat melatah.so mcm mana nak bahagia.dia kena blaja percayakan tunang dia tu.

    kalau setakat ex gf pun dia dah melenting mmg susah la nak bahagia.

    ReplyDelete
  32. aqish basir : yup.kena sentiasa bersabar.annoying people alwayz around us kan:)

    ReplyDelete
  33. takpelah...nak cakap ape lagi..mmg kene sabar jela...aggaplah dia tak matang lagi dalam berfikir..

    doakan jelah cepat jodoh si nina tu dan biar lagi bagus dari yang dulu..

    ReplyDelete
  34. hmm kalau marah pun xpayahla keluarkan statement mcm tu.sekali Allah tarik balik nikmat kt dia br tau.br tau hdung siapa kembang mcm serombong!

    ReplyDelete
  35. bencinye pmpuan mulut lancang cmni! grrrrrr

    ReplyDelete
  36. malu jadik org camtu. kalo org camtu, jgn dilyannn. :)

    ReplyDelete
  37. kawan u memang hot!! gojes!!! :)

    ReplyDelete
  38. macam2 betul lah skrng nih..
    hurmmm,,
    apa lah nak jadi

    ReplyDelete
  39. cik 18 : yea la.anggap tu kata2 dr budak tak matang kan.walaupun umor dah sepatutnya matang.

    ReplyDelete
  40. ayin~weeweet : Btol tu.kata2 dia tu melampau sgt.nak kutuk2 org lak.tak sedar diri bukan sempurna pun.

    ReplyDelete
  41. ♥cutebabygirl♥ : akak pun tak suka.buat malu kaum pompaun jea kan.

    ReplyDelete
  42. yebbit + . + : mmg tak bleh di layan .kalau di layan boleh jd giler.masalah nya bf dia yg tergedik2 kat kwn nik tu.tp dia lak marah.pttnya marah la bf dia yg gatal tu kan.hehe

    ReplyDelete
  43. Cik Ayu : yup.kwn sy mmg gojes.sebab tu dia sgt jeles.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^