Saturday, January 29, 2011

sekadar luahan perasaan



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


oh yeayhhh...dah weekend pun.penat sgt minggu ni.keje, keje dan terus keje.mmg mcm ni la nasib org makan gaji kan.

keje tak de la byk mcm selalu tp penat melayan kerenah org. dgn boss yg fikir keje dia jea nak siap cepat.mcm keje dia jea yg urgent.pastu bila kena marah kat cliet sebab delay keje dia mula la boss nak cari salah org lain.susah gak keje ngan lady boss ni kan.

tp nak buat mcm mana.dah namanya kuli terpaksa la ikut arahan.

tu la. dulu degil.ayah suh jadi cikgu mcm MA dulu tak nak.keje setengah ari pastu gaji lak mahal.

yea ker?

maybe tu jadi cikgu zaman2 ibu sy dulu la.tp bukan cikgu zaman moden skarang ni.kwn2 sy yg jadi cikgu pun ade yg complain byk keje jea, kena buat itu ini yg bukan tugas diorang .balik lewat coz ade mcm 2 aktvt kat sekolah.

tu la.setiap org ade masalah masing2 ngan keje kan.nampak jea senang tp diri sendiri jea tahu susahnya keje.

jgn nak berkeluh kesah wahai nik.ini pilihan yg dah dibuat.
tp apa2 pun sy bersyukur sy bekerja.sekurang2 nya sy tak perlu bwk balik keje kat umah.so kalau cuti tu mmg btol2 cuti la.hehe

cukup2 tuk luahan kali ni.hehe

pssttttt!!!!!

Piala Sumbangsih 2011
Selangor vs Kelantan

Stadium Shah Alam
Sabtu
29 Januari 2011
8.45 mlm



eh arini ade bola la.comfirm malam karang melekat kat tv tgk bola.lg2 la bila pasukan kelantan yg main.tak menang den tak kisah.asl dapat sokong pasukan pilihan den.hehe

“Pesanan saya kepada rakan-rakan walau apa dugaan sekali pun yang datang, kita akan tetap bermain sebagai sebuah pasukan. Walau pun kita ditimpa musibah ekoran penggantungan jurulatih dan latihan kita sedikit terjejas beberapa hari lalu namun semua itu tidak mematahkan semangat kita.
- Piya

buat Muhd Badhri Radzi aka Piya..sy suka semangat kamoo.main elok2 yea.hehe

12 comments:

  1. hope kelantan menang mlm ni..hehe..

    ReplyDelete
  2. hehe..mak niesz pon slalu ngadu bnyk keja kat skul..tp skrg da pencen da..ley rest puas2..

    updated entry : sendiri punya sendiri jaga

    ReplyDelete
  3. lady boss...hmmm...my ex-lady boss sgt baik...pandai tackle staff..soft spoken...mmg the best la...

    ReplyDelete
  4. ~wani~ : yeayyyy..kelate dah menang :)

    ReplyDelete
  5. niesz : kwn2 akak yg cikgu pun asyik duk complain keje byk.

    buat keje yg bukan tugas dia.kena pegi kursus sana sini.sian gak bila dgr kan.

    ReplyDelete
  6. anamizu : yup.jumpa lg kelantan dan selangor.hehe

    ReplyDelete
  7. RaNiA : best nya dapat boss mcm boss kamoo tu :)

    ReplyDelete
  8. tue la kan..tapi dh jadi ex..tak jumpa lg yg sebaik n sebagus dia..

    ReplyDelete
  9. RaNiA : ala ruginya kan.kalau dapat boss baik mcm boss kamu mmg nik akan keje lama la kat situ

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^