Tuesday, March 29, 2011

bila bosan



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

bila bosan ni la jadinya, terhasillah entry yang mengarut.
mari kita imbas kenangan time kawen dulu2. kita bercerita tentang make up pulak.
time kawen dulu mmg sy cari mak andam yg takkan make upkan saya bertukar jadi mak cik2.lipstik merah, pipi pink.hehe
kat kawasan nik mmg susah skit nak cari mak andam yg make up lawa.kalau ade pun bayaran mesti mahal.mana la nik mampu nak bayar.

mula2 tgk bila dah siap make up rasa tak nak kuar jea dr bilik.rasa tebal semacam jea.tp bila lama2 dia ok.rasa tak nak buang lak make up tu.haha
sekurang2 nya takde la rupa mcm mak cik dulu2 make up kan.
pic di bawah make up time akad nikah
for the first time ever, di make up tebal.

make up paling nik tak suka masa pakai baju ni.ngan bulu mata palsu dan make up yg lagi tebal dr sebelumnya.
org tak biasa pakai bulu mata palsu.bila first time pakai rasa berat jea mata.hehe

dan nik paling suka make up kat johor.walaupun tak de la nampak muke flawless.
tapi sekurang2 nya dapat tutup jerawat dan segala parut jerawat..hehe

gambar - gambar Bienda kat bawah nie semua adalah hasil sentuhan ajaib EPIE TERMERLOH
suka tengok Bienda nie. muke flawless , gebu pulak tu
solekan mata bienda sgt cantik. kan best kalau time kawen dulu dapat make up macam ni :))






8 comments:

  1. bila dah mekap jadi lain kan...?
    ari tu kena mekap nak pg dinner pon segan....
    last2 amik kain basah lap balik muka....ahaha....

    ReplyDelete
  2. btu, btul..OmOt setuju pasal mekap ni..kna kt wife sndiri, ktanya nk make-up natural, alih2 x natural..nk kata macam jocker pun ada..tp knduri nk stat lg sejam, xkan nk buang pla?huhu..
    keciwa, kecewa dan keciwa sesangat time tu..

    ReplyDelete
  3. takutnya tgok mata bienda.garang gituh.tp nice.hehe.

    ReplyDelete
  4. mekap tebal2 tak cantiklah.. teringat masa pergi Batam, Indonesia atas urusan kerja, orang sana cakap perempuan Malaysia lebih cantik dari Indonesia. Pasal apa? Pasal orang Malaysia kurang make up. Nampak asli. Orang Indonesia pulak suka mekap tebal2.. :)

    ReplyDelete
  5. NURUL NADIAH MAMAT : nik pun segan gak kalau make up.try nak make up klau keluar tp mesti sapu balik ngan tisu..segan jugak..hehe

    ReplyDelete
  6. Omaq oTai : sebab tu skarang org test make up dulu.takut salah make up nnt.nak natural tp dah jadi mcm tepung gomak dah.hehe

    ReplyDelete
  7. sizuka[Izzati] : cantik sgt kan make up mata dia.

    ReplyDelete
  8. Fairus Bin Mamat : owh yea ker.kalau mcm tu tak nak la make up.natural jea la kan.hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org