Wednesday, March 30, 2011

entry luahan hati..bila stress di tempat kerja



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


entry arini merupakan entry luahan hati yer.dah lama rasanya tak luahkan perasaan kat blog nie.
saya dan bbrp rakan sekerja tengah bengang ngan sorang minah kat opis.
semakin lama perangai ko semakin melampau
mcm2 dia bg alasan semata2 tak nak buat keje
sepatutnya mmg tu tugas dia

naper la jumpa rakan sekerja yg annoying mcm ni
tak kesian kat org lain yg byk keje pastu kena buat keje dia
dia duk buat invoice pastu duk relax goyang bontot jea
invoice pun banyak buat salah
menyusahkan org btol la minah ni

kalau boss ade buat2 bz
kalau tak de manyak rilex ma..hipokrit btol minah ni
sibuk duk tanya bila bos nak comfim dan naik gaji
owh please la
kalau keje mcm tu jgn harap la ko nak dapat gaji
ntah2 boss paksa resign nnt

dah la mulut mcm longkang
suka hati jea nak kutuk, org kau kutuk tu ciptaan Allah
dah la cakap depan2
biar la tangan dia kecik badan dia besar pun
tu badan dia.tak de hak kita nak tegur mcm tu
pakwe dia boleh jea dia terima seadaanya
ko pulak yg heran kenapa

tak perlu ko nak cerita kisah bawah kain ko kat semua org
kami tak minat nak tahu la
tak perlu nak berbangga setakat duk ngan lelaki tanpa nikah
kami tak heran la
setakat mamat filipina jea kot.tu lagi kami tak heran.

yg kami hairan dan pelik , dah ade anak still tak nak kwen lagi
bangga ker ade anak luar nikah
tak sian ker kat anak tu, malu dia bila dah besar nanti
ade hati nak buat majlis kenduri besar-besaran
dah tak cukup duit nikah jea la
tak perlu nak bg alasan tak de duit sebab tu tak nikah
anak pandai lak buat,nikah tak nak..hampeh
tolong la hentikan sifat yg sgt annoying tu..please la
sebelum kami muntah ramai2 kat opis, baik ko berhenti

ingat dah pegi sorang penipu , opis dah ok la
datang lak sorang yg suka bodek boss
susah la keje mcm ni

tak pe2 kami boleh bersabar lagi
tapi hati2 yea cik minah
takkan senang hidup ko kalau ko asyik menyusahkan org
bukan niat saya nak berdoa mcm tu
tp dia sepatutnya di bagi pengajaran supaya hidupnya jangan asyik menyusahkan orang saje

opsss terlebih emo lak
huahuahua
okey.going to sleep now. hope tomorrow will be a HAPPY DAY for all of us

6 comments:

  1. mana-man opis pun sama..orang mulut cm longkang memang bertaburan..

    saba ek..

    ReplyDelete
  2. biasa dlm 1 opis msti de sorang cm2kan...sbr jela....

    ReplyDelete
  3. Ayuraza : tau tak pe.sabar jea kan.tak guna cari gaduh dgn org mcm tu.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org