Tuesday, March 22, 2011

isu style tudung yuna



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


Im not a big fan of Yuna but nik suka style yuna yang dulu.
style Yuna yang sopan dan sweet jea.



maybe her fault was not covering her neck
ppl do mistakes tapi jangan la nak kutuk2 macam korang jea hebat.korang jea yang akan masuk syurga
kesian Yuna.sampai terpaksa delete tumblr

menegur itu memang tanggungjawab sesama kita, tapi kita takde hak nak memburukkan orang . hanya Allah yang berhak menilai .bila menegur cuba guna bahasa yang sopan skit.
ag sowang bakal AHLI NERaka..
da pake tudung lelox dedah aurat laxx…
dada 2 even size kecik pon..tup laa kakak OIII !
ISLAM pada I.C kan..nk wat camne
bila anda di tegur guna ayat macam ni, anda rasa anda boleh terima ker.tak de sapa boleh terima la kalau teguran macam ni.

isu tudung ni takkan pernah selesaikan.
TOLONG jangan la bagi alasan belum sampai seru bila nak bertudung ni coz tu benda wajib.
kalau dah tak nak pakai banyak jea alasan kan..tak sampai seru la..muda lagi la.
malaikat tak tunggu kita sampai seru ke tak lagi kalau nak ambil nyawa kan.

ada yang kata orang yang pakai tudung pun belum tentu baik
soal siapa baik tidak sepatutnya timbul.
at least walau yang bertudung tu tak baik pun , sekurang kurangnya dia dah berusaha mentaati perintah Allah (dalam bab tutup Aurat)

kata ustazah saya , penggunaan belum mendapat hidayah atau tidak pernah cuba untuk berdoa mendapatkan hidayah lebih boleh diterima akal dari guna alasan tak sampai seru.

tapi dari keji orang yang tak pakai tudung, bukan ke lebih elok kita doakan hati dia terbuka untuk bertudung?

diri saya pun tak sempurna.
tapi mana yang baik kita jadikan teladan, mana yang buruk kita jadikan sempadan.
jom sama-sama kita tutup aurat dan jaga akhlak

23 comments:

  1. nak tegur tu boleh, tapi biar la secara berhemah.. AcHiKz pun terasa juga kalau ditegur macam tu..

    ReplyDelete
  2. sgt pedas entry nip >.< ehehe .
    tapi saya terima secara matang sebab saya pun bukannya jenis tak bertudung 24 jam . btw, hope org yg kutuk2 tu sedar diri la kan .

    ReplyDelete
  3. alamak yunaaaaa,nape style cani,tak suka,huhu

    ReplyDelete
  4. btol3,,,klu nk tgor biar dgn cre y btol,,=)

    ReplyDelete
  5. aip,kesian yuna kan.buat apa pon semua salah :D

    ReplyDelete
  6. pelik2..org tak pakai tudung langsung knp dieorg tak kutuk lak?org cube nak pakai tdung pun dieorg kutuk,,nmpk sgt dieorg yg ahli neraka..pelik2..manusia zmn skrg satu jari menuding org lain..dan die ta nmpk 4 jari lagi menuding diri sendiri..nak tegur tak agak2 je dieorg nie..bia la die..itu kan urusan die dgn ALLAH~

    ReplyDelete
  7. kak suka yuna..biarlah dia dengan tudung kesukaanya kan..sdh ramai remaja pakai tudung pas tengok yuna idola dorang.....syurga neraka urusan Allah..kita hanya berusaha saja.

    ReplyDelete
  8. hmmm sgt setuju! kalaw ye pun nak tego, tego la secara baik..baru org yg kene tego tu bole trima...kan kan..hmm

    ReplyDelete
  9. yess..nak tego boleh...tapi kutuk2..emmm..nak cakap pun susah..
    sendiri mau ingat la..:P

    ReplyDelete
  10. Wahida Nasution Thakhrim : btol tu.akka pun terasa kalau ade yg tegur mcm tu.diorang yg tegur ni tak fikir perasaan org lain kot.nampak org lain jea slah.

    ReplyDelete
  11. Lulu Rahman : yea.terima teguran secara matang yea,jgn mudah melatah.maybe teguran tu tuk kebaikan kita.lebih2 lagi teguran dr org yg sayangkan kita.

    ReplyDelete
  12. meaw : akak pun kurang suka tp dah tu style yg dia pilih.hak dia la kan.

    ReplyDelete
  13. anis aniesa : tegur craa yg btol baru la org yg terima teguran tu dpat teima.kalau guna cara kasar lagi buat org sakit hati kan.

    ReplyDelete
  14. Izyan Masri : dia artis sebab tu la apa yg dia buat dan pakai semua jadi bahan cerita org lain :)

    ReplyDelete
  15. Mimi Radzuan : kita doakan la diorg yg duk kutuk2 ni berubah.yg penting kita jaga diri kita kan.

    ReplyDelete
  16. Khuzrin Kamarudin : opsss Yuna ..huhu

    ReplyDelete
  17. Mamachia : btol.urusan syurga n neraga mmg urusan Allah.kita tak de hak nak cakap siapa2 masuk neraka or syurga kan.yg penting jaga diri sendiri dulu.

    ReplyDelete
  18. ::nuRuLaDHar:: btol sgt.tegur la secara berhemahkan.ni tegur mcm nak cari gaduh lak.menambah masalah ade la.

    ReplyDelete
  19. Ayuraza : tegur boleh.kutuk2 tu cuba la elakkan yea.hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^