Monday, March 28, 2011

my wishlist || Nikon D3100



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

satu wishlist saya telah berjaya ditunaikan untuk tahun ni.
hasil perkongsian saya dan suami lahirlah

nikon D3100

:)))))


Alhamdulillah, kami berjaya merembat Nikon D3100 dengan jayanya.ni jea kamera DSLR yg kami mampu beli.lgpun DSLR ni ketegori kamera untuk entry level macam saya ni.baru belajar nak guna DSLR.so beli dulu yang ni.

kalau beli yang mahal tapi tak pandai nak guna memang tak guna jugak kan.lagipun saya guna tuk ambil gambar sendiri saje bukan nak jadi photographer.


harga dia murah la dari DSLR yang lain.sesuai sangat ngan bajet kami.lagipun banyak jugak kelebihan.sebelum beli nik ade la buat survey sikit hal DSLR ni.takut gak tersalah beli.

jumpa blog best yang banyak bercerital hal DSLR.korang berminat tentang DSLR boleh jenguk blog ni .banyak dia review tentang macam2 jenis DSLR kat sini dan di sini
yang buat lagi tertarik nak beli nikon D3100 ni coz nik baca komen ni :
D3100 adalah kamera yang latest dan banyak kelebihan. even pengguna D90, D5000 pun rasa tergugat bila D3100 keluar sebab kualiti gambar dah mengatasi kamera2 tu :) dan megapiksel adalah lebih tinggi. dan video lebih power dari kedua model tu dan support full time AF masa shoot video :) so saya sangat2 rekemen beli D3100 :) kamu takkan menyesal :)

Murah tak semestinya berpatutan, mahal tak semestinya yang terbaik :) .. so bg saya utk harga antara RM1600 hingga RM2800, D3100 adalah yang terbaik :)

19 comments:

  1. sumpah tak pandai bab-bab kamera ni!
    hahhaa

    ReplyDelete
  2. tahniahla sbb dh jd milik nik

    ReplyDelete
  3. pergh...syabas2...sgt jeles okeh..

    salam ziarah

    ReplyDelete
  4. saye pon tak pandai sangat. hanya sekadar hobi especially time jalan2 traveling (=

    ReplyDelete
  5. hehe..tu pon salah satu dari wishlist apik jugak kak..teringin..tgk dak2 len senang jer dapat..

    ReplyDelete
  6. best ye dapat dslr..teringin jugak tapi itu adalah kehendak bukan keperluan~maka, diam kan sahaja dulu..

    ReplyDelete
  7. jeles ni. tah bila la dpat beli. hehe~

    ReplyDelete
  8. wahhh ,sukaaa .
    sy minat jugakk ,tapi ntah bile nak dapattt .heeeee

    ReplyDelete
  9. little cart00n : sama la.tak pandai gak. ni tgh blaja cara nak guna.hehe

    ReplyDelete
  10. chah : tq..happy sgt2 ni.dah dapat DSLR

    ReplyDelete
  11. sizuka[Izzati] : thanks dear :)))

    ReplyDelete
  12. Wahidah : jgn jeles.nnt kamoo blh dapt jugak.kumpul duit yea.hehe

    ReplyDelete
  13. Bob Merley : kalau lama2 cuba mesti pandai la tu.kena rajin ambik gambar la ni kan.hehe

    ReplyDelete
  14. apik pehe : tak pe.kumpul duit dr skarang.tercapai nnt nak dapat DSLR tu yea.hehe

    ReplyDelete
  15. dhiera : kalau ade rezeki ada la nnt tu.pentingkan yg lebih penting dulu kan.hehe

    ReplyDelete
  16. Iszuan : nnt ade la tu yea.jgn jeles2.hehe

    ReplyDelete
  17. raito fayed : insyaAllah..kumpul dit skit nnt dpat la beli :)

    ReplyDelete
  18. waaa best.
    TP pun memang dah lama teringin nak beli 1. tapi x mampu lagi ler.
    nanti amek gambar TP boleh?

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org