Saturday, March 12, 2011

umur 40 but still cantik ..i jeles u.


Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

nik suka letak pics wanita2 cantik dalam blog ni.so terhasillah entry mengarut ni.haha
selebriti Malaysia berumur 40-an keatas yg tetap cantik & seksi

1.Fauziah Latif
Tarikh lahir :5 Disember 1970
saya suka dia.lagu2 dia banyak yang best.
orang makin tua makin nampak kerepot tapi ada yang nampak semakin ayu dan cantik seperti ni.
oh my gucci !!!

2. Ella
Tarikh lahir : 31 Julai 1967
pic ella ni sweet kan.
makin naik usia makin cantik pula. memang susah nak percaya.lihat la pic ni

3. Nasha Aziz
Tarikh lahir : 14 Mei 1971
macam tak percaya yang nasha aziz ni pun dah berumur 40.tetap vogue tau.

4. Ziana Zain
Tarikh lahir : 2 Mei 1968
anak dah 4 tp still maintain cantik.kagum la.

5. Maria Farida
Tarikh lahir : Rahsia
tarikh lahir dia rahsia tapi dalam paper yg nik baca ramai yang kata umur dia dah 40.
kisah cinta dengan Shah Jazle ni buat dia glamer balik.cantikkan dia.mmg ptt la si Shah tu jatuh cinta.


6. Jasmin Hamid
Tarikh lahir : 20 April 1964
makin berumur makin hot la jasmin hamid ni.kalau berlakon pun selalu watak mak datin jea.
suka tengok lakonan dia dalam datin wan abe.
tapi paling suka dia berlakon jadi minah senget yeay...sampai sekarang nik ingat.

7. Normala Samsudin
46 tahun
tetap maintain meletup dan cun.dia kan penah dapat gelaran `Wanita Melayu Tercantik'.
dah low profile sejak kawen kan.


8. Sheila Majid
Tarikh lahir : 3 Januari 1965
kecik molek jea orangnya. coz tu still nampak muda kan.

9. Amy Mastura
Tarikh lahir : 10 Mei 1971
ni sorang lagi artis kecik molek.dia comel kan.suka dia.coz dia bukan artis yg suka kontroversi.tp still kekal diterima sampai sekarang.nampak lagi muda bila dia berambut pendek.

10. Ida Nerina
Tarikh lahir : 13 Januari 1966

ok la.sekian saje entry mengarut.

UPDATE !!!
permintaan dari seseorang mahu saya letakkan tips kecantikan dr selebriti di atas.cari punya cari jumpa tips kecantikan dari Nasha Aziz

1. Kesihatan mental
sentiasa berfikiran positif. Menjaga akal dari memikirkan perkara yang bukan-bukan atau yang memberi impak kepada mood seharian.

2. Fizikal yang menawan
jarang membuat latihan jasmani yang lasak seperti joging atau berenang tetapi senaman ringannya seperti mengemas rumah dan berjalan-jalan.

memastikan kesihatan tubuh dengan mendapatkan suplemen ginseng sebiji tablet yang dimakan setiap pagi. amalan makan pertama di kala perut sedang kosong dapat membantu badannya sentiasa panas.

juga menelan sebiji tablet kunyit yang baik untuk sistem penghadaman.

bijirin juga menjadi pilihan bagi mengelak dari kemasukan gas dalam badan kerana kerjanya kadang kala tidak tentu masa.

makan nasi setiap hari tetapi tidak mengambil minuman bergula. Air lemon pekat tanpa gula juga antara minuman kegemara. selain itu dia makan coklat tanpa susu dan telur putih.

3. Naluri mesti bersih
tidak kisah dengan apa yang dikatakan orang sekeliling mengenai dirinya

4. Pergaulan yang sihat
Nasha sangat memilih untuk mencari kawan yang benar-benar boleh dipercayai. berdasarkan pengalaman lepas, Nasha semakin selektif ketika berkawan dan tidak mahu hidup dalam kepura-puraan.

5. Kawalan emosi
sentiasa menarik nafas panjang tatkala berdepan dengan masalah. Tidak suka marah-marah dan sentiasa tersenyum andai berdepan dengan konflik.

psttt..!!!
mcm mana la rupa saya bila umo 40 nnt yea
tak cantik tak pe.asal sihat walafiat kan.

ok la.have a great weekend yea

sumber pic en google

24 comments:

  1. adessss....lawa2 gila..tips2 depa x de ke??? hua3

    ReplyDelete
  2. perghh.. umo 40 tahun.tapi still nampak cantik. kan?hape la rahsia jaga kecantikkan diorang sebenarnya.. tingin nak tahu.. hehe..

    ReplyDelete
  3. ~~ytazzizzaty~~ : dah update..dah letak tips dr nasha aziz.hehe

    ReplyDelete
  4. mereka mmg cantik..tp tu gmbr yg edit kan..but normala nmpk kecantikan yg neutral

    ReplyDelete
  5. Baguskan diorang jaga kshatan, jnji asli kan.... thanx kongsi...

    ReplyDelete
  6. hoooooooo dorg nih memang cun belaka.

    ReplyDelete
  7. ella ke tu??
    dia tak lawa pun..
    dah tengok dekat2..
    kalau tak mekap nampak tua nye..
    sikap dia tu yang buat dia nampak muda dan sweet!

    ReplyDelete
  8. yg penting kesihatan tu yg kena awet muda sbb mempengaruhi fizikal luar dan dlm.
    p/s: mereka2 tu memang cantik !!

    ReplyDelete
  9. AiDa AzRyN : cantik sgt diorang ni.kalah org yang lagi muda.maybe diorang jaga body sejak muda kot.so dah berusia skit badan still mantain :)

    ReplyDelete
  10. dina darwina : yup..gambar mesti edit tambah dgn make up lagi tp ok la.umo 40 an still cun.

    ade yg pakai make up pun tak nampak cun kan.

    ReplyDelete
  11. Ct Aja : yup..janji asli.kedut sana sini tu biasa la.tp sekurang2nya umo mcm tu diorang still nampak cun.

    ReplyDelete
  12. sizuka[Izzati] : huhu..jeles tgk diorg.tgh bayangkan mcm mana rupa akak bila 40an nnt.hehe

    ReplyDelete
  13. diana : owh yea ke..tak penah jumpa dia live.tp tgk dlm tv nampak still muda jea :)

    ReplyDelete
  14. CT NoArIzAh ArIs : btol tu..yg penting jaga kesihatan.bila sihat muka nampak berseri la kan :)

    ReplyDelete
  15. betul!!! diorang cantik gile kottt!!!

    memang patot la dapat bf muda. eheh

    ReplyDelete
  16. APELAH PETUA DEORANG KAN..HEHEHE

    ReplyDelete
  17. betol. cantik gile kot mereka2 ini :) tp yg x boleh blah yg shah jazle tu sule maria farida. ish cam xde pompuan len je. mmg la maria tu lawa. tp cam adek n kakak pulak. huhu

    ReplyDelete
  18. wow ! hebat . hehe . nak jadi macam diorang la :)

    ReplyDelete
  19. rj Etika : mmg cantik.yang muda pun kalah .hehe

    ReplyDelete
  20. Cik Nathrah : nak buat mcm mana.cinta tak kenal usia kan.hehe
    tp dengar2 diorg dan putus.

    ReplyDelete
  21. saya KILA " : sapa tak nak jadi mcm diorg.dah umo 40 pun still nampak cantik.hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org