Saturday, April 23, 2011

Buat insan yang bernama awak



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

actually, entry kali ni just wanna share this poem.


Awak tahu tak
saya tak pernah lupakan awk
Dan
Bohong lah kalau saya kata saya tak pernah rindukan awk
Bohonglah kalau saya kata saya tak pernah sayangkan awk
Bohonglah kalau saya kata saya tak pernah cintakan awk

Tapi saya harus sedar antara kita sudah tiada apa2 lagi
Awak bukan lagi milik saya
Sejauh mana sekalipun saya mengharap
Semuanya tak akan pernah kembali seperti dulu

Mahu tak mahu kehidupan ini harus di teruskan
Kerana saya masih punya keluarga..rakan2
Dan mereka yg masih lagi menyayangi diri ini

Pesan saya cintailah dirinya
Seperti mana saya pernah mencintai awak
Sayangilah dirinya seperti mana
Saya pernah menyayangi awak
Jagalah dirinya seperti mana
Saya pernah menjaga diri awak
Suatu ketika dulu

Jangan pernah sakiti hatinya
Jangan pernah khianati cintanya
Dan jangan sesekali tinggalkan orang yang awak cinta
Untuk orang yang awak sayang

Jika ada kekurangan pada diri si dia
Jadikan lah kekurangan itu sebagai kelebihan
Yang tidak pernah ada pada orang lain
Angggap lah bercinta dan berkongsi kasih sayang denganya
Ialah peluang kedua untuk menjadi kekasih yang lebih baik

Malah jika benar cinta awak itu kepadanya
Maka berdoa lah semoga ia menjadi kekasih halal awak
Agar cinta awak dan dia
Terus di redhai allah di dunia dan di akhirat

Mungkin si dia bukan yang pertama bagi awak
Tapi biarlah si dia yang terakhir buat awak
Ingat jangan di cari lagi cinta yang telah tersedia ada
Tapi jaga lah ia
Kerana sedalam mana pun cinta itu
Akan hilang kalau tak di jaga

Seperti mana ianya terjadi
Di antara saya dan awak...

Sesungguhnya cinta semalam lah
Yang menjadikan siapa diri kita pada hari ini
Doa saya sentiasa mengiringi kebahagiaan awak dan dia..
Semoga saya juga akan dapat kebahagiaan yang sama suatu hari
nanti... amin...."

pssttt
di ciplak dari notes kat facebook.so tak tahu sapa penulisnya sebenarnya.

20 comments:

  1. carik chat box tak jumpa... jumpa cat je kt atas tu..comel mcm tuannya.. :-)

    ReplyDelete
  2. nice , best bca :) HIHI happy weekend !

    ReplyDelete
  3. aminnnn~~ bahagia2 selalu ! ^^

    ReplyDelete
  4. sob3...

    sedih baca puisi neh...;-(

    ReplyDelete
  5. waah.poem yg bagus http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. hehe..banyak karya2 kretip kt notes fesbuk..hehe

    ReplyDelete
  7. ahahaha..
    demo lahh sikit..
    bersajak lahh sikit..
    vedio..nk tgk =)

    ReplyDelete
  8. Ct Aja : wah terharu.ade apa2 ker? hehe

    ReplyDelete
  9. ida zuraida : ade jea chatbox kat tepi tu.tersorok skit.hehe

    ReplyDelete
  10. aiman rashidd : thanks :)
    happy weekend gak

    ReplyDelete
  11. HonEyBuNNy : sedih dan menarik kan sajak ni :)

    ReplyDelete
  12. syairahmohdanuar : sgt sweet kan :)
    sedih pun ade.

    ReplyDelete
  13. IFA Athirah : sgt bagus poem ni.sebab tu akak share kat sini :)

    ReplyDelete
  14. apik pehe : btol sgt.byk karya menarik dan kreatif ade kat notes facebook.

    ReplyDelete
  15. Far8 budak baik : akak tak pandai bersajak la.mcm mana nak buat video.hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^