Wednesday, April 20, 2011

dulu dan sekarang



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

time tengok gambar lama2 ..terjumpa la gambar kat bawah ni
sama tak rupa saya skarang dengan rupa saya beberapa tahun dulu
kalau tak silap ni gambar 6 tahun dulu kot ( lama dah gambar ni kan)


saya start berisi time sekolah menengah sehingga la time kat U pun.
time ni tak de yg jeling2 pun.nak pandang apa lagi kan.huhu.. ( bajet skarang ade yg jeling dan pandang jea kan)
kawan U dulu perasan la perbezaan nik dulu dan sekarang.

dulu nik pernah dalam golongan berisi
so nik paham perasaan diorang ( skarang pipi still berisi)

nak tau berat nik skarang berapa?cubalah teka.HeHehe.
tapi takdelah kurus mana pun. sikit je turun.pipi still lagi tembam.
tapi skarang berat badan susah nak naik walaupun kadang2 makan byk gak

susah gak jadi kurus ni. nak cari baju pun susah.lagi2 baju kebaya or baju kurung moden.
susah nak cari saiz kecik

kadang2 stress gak orang duk kata kurus jea.kalau berisi pun kena tegur gak.aishhh...
kurus salah, gemuk salah.


gemuk atau kurus tak penting.yang penting anda sihat.
biar tak cantik luaran tapi cantik dalaman
jangan susah kan diri semata2 untuk kurus.
terima diri seadanya
itu yang penting kan.

19 comments:

  1. i pun jenis yg tembam muka esp dagu.. hukhukhuk,
    anak no2 jejak rupa i, lahir2 dah berdagu 2.. hukhukhuk lagi!

    ReplyDelete
  2. pergh, comelnye anda mude2, tapi tak banyak beza dgn sekarang =]

    ReplyDelete
  3. betul2 sis..terima diri seadanya..mgkn ada baik buruk allah jdikan tu..

    ReplyDelete
  4. singgah jengguk2 puan nik...comeii belaka ;)

    ReplyDelete
  5. wah! akk ad mix chinese ek^^
    hehe.btw, thanx dtg blog sy yg x seberapa tu! hehe. saya follow sini^^

    ReplyDelete
  6. huhuhu...dla nak kurus sikit je..skang mcm muncet dah sikit kat certain2 part even salu pegi bersukan..wuuuuu

    ReplyDelete
  7. betul betul..asal sihat dan kuat..
    haha

    ReplyDelete
  8. comeiii akak dari dulu yer...

    ha.bab kurus pipi xdak kan...xpala...ku terima seadanya...hehe

    ReplyDelete
  9. fa10 : hehe..sama la kita kan.kalau berisi mesti bhagian bawah yg berisi dulu.

    ReplyDelete
  10. fiq. :saiz pipi jea beza dulu dan skarang.hehe

    ReplyDelete
  11. Woofer Storm : yup.sis terima seadanya baik buruk pun.dah bersyukur sgt di lahirkan sempurnakan.

    ReplyDelete
  12. aishahumairah : thanks sudi singgah blog yang tak seberapa ni.

    ReplyDelete
  13. puterinuraqiliah : thanks sudi follow.hehe..chinese mix skit2 jea.moyang akak dulu dr negara china.so dah tak nampak mcm mix dah.hehe

    ReplyDelete
  14. d_LA : mmg susah skit kalau nak kurus ni.lagi2 nak kurus sstgh bhagian jea. so kena rajin2 la kan :)

    akak bab bersenam malas skit.hehe

    ReplyDelete
  15. Far8 budak baik : mmg btol.asal sihat dah kuat.saiz tak penting kan :)

    ReplyDelete
  16. HonEyBuNNy : hehe..pipi akak pun tembam la.tembam lagi dr kamoo.akak terima seadanya la.hehe

    ReplyDelete
  17. hehe,bertuahnye dah kurus.kih3

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org