Saturday, April 9, 2011

entry suka hati : tips mencari cinta



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


wahh, topic kali ni tak boleh blah kan. kehkehkeh
mahu kongsi tips mencari cinta.nik jumpa mcm2 cara kat internet ni so ini rumusan yg telah dibuat.hehe
mana tahu anda yg masih mencari boleh cuba cara ni.
sekadar berkongsi tips saje. entry suka hati saya.

❤ ade yg bagi cadangan suh cari dekat2 ngan kampung atau lagi dekat try intai jiran2 sebelah kot ade pakwe/awek yg hensem/cun.senang skit nnt nak balik balik time raya cina, hari wesak ker.sebab dekat.tak yah berebut2 nak ikut giliran sapa nak balik raya kan.

❤ try la contact kawan2 lama.kot2 ade yg masih solo lagi.siapa tahu salah satu di antara mereka adalah cinta sejati kamu kan.

❤ mintak la kwn2 kenalkan .kot2 ade kwn kepada kwn dia yg masih solo.jgn sekali2 cari yg dah berpunya sudah.big NO to caras mencaras yea.

❤cari cinta dalam mana2 social networking mcm facebook or frindster. YM or blog. mana tahu jodoh kamu.kata orang 'tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia siapa yg tahu' . tapi hati2.jangan mudah sangat percaya. banyak juga yg penipu.

❤ kalau susah2 sgt suh mak ayah carikan jea.sah2 mak ayah cari yg dia berkenan.so mmg restu tu korang dah dapat.hehe..tak yah susah2 nak dapatkan restu kan

❤ byk tempat2 lain nak cari cinta sebab cinta ade dimana2.
kadang2 kat bus stand,kedai runcit kak limah, pasar, bank, tepi jalan, kedai buku pun boleh jumpa cinta.org kata kalau jodoh tu tak kemana la. so keluar la jalan2 .jgn duk terperap kat rumah jea.

dan yang penting !!!!
Cintai diri kamu terlebih dahulu. Hiduplah dengan bahagia dan jangan pernah melepaskan harapan.
Yakinlah, setiap orang diciptakan berpasangan.


ok. Till then, thank you readers

18 comments:

  1. HAAAAAA ,takmau carilagi :///

    HHAA memain je :) HAPPY WEEKEND KAK :)

    enjoy your day !

    ReplyDelete
  2. hoooo.suka ayat yang dalam kotak tuh :D

    ReplyDelete
  3. aiman rashidd : thanks.happy weekend jugak dik :))

    ReplyDelete
  4. sizuka[Izzati] : huhu..thanks dear :)

    ReplyDelete
  5. yeahhhh thanks kak :)

    teruskan senyumn bersama si cinta kak ok :) HUHU

    enjoy your days !

    ReplyDelete
  6. eh eh ! kakak cerita pasal cinta ke nie ?? malu la sye .. sye belum berpunya . kah3 !! :)

    ReplyDelete
  7. deeya : hehe..malu lak dia.akak bukan pandai sgt bab cinta pun.tp ngada2 gak nak tulis tips..hehe

    ReplyDelete
  8. hehehhehhe....
    tapi ayat yang last paling suka..

    Cintai diri kamu terlebih dahulu. Hiduplah dengan bahagia dan jangan pernah melepaskan harapan.
    Yakinlah, setiap orang diciptakan berpasangan.

    ReplyDelete
  9. em...speechless. haha!

    Miss Dill^^

    ReplyDelete
  10. Miss Dill : opss..entry saya buat kamu speechless yea.hehe

    ReplyDelete
  11. nice entry nik... :)
    sesuai tuk nad...ekeke...

    ReplyDelete
  12. entri yg menarik..
    suka3x..hehehe..

    ReplyDelete
  13. NURUL NADIAH MAMAT : thanks nad :)

    ReplyDelete
  14. HaDi : cinta mmg indah.lagi2 cinta suami isteri.hehee

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^