Wednesday, April 13, 2011

hargai apa yang kita miliki



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

cepat tul masa berlalu..dah msk bln april..OMG selama 3 bln lebih ni rasa mcm ntah apa2 jea..tak de pencapaian yg blh di bangga kan pun..huhu

harap sgt 8 bln akan dtg menjanjikan kebahagiaan dan kegembiraan tuk diri sendiri, hubby, family dan org di sekeliling..byk yg perlu di capai tuk tahun ni..terutama tuk cari keje yg baik dan gaji yg lebih tinggi..InsyaAllah..mahu kumpul harta bkn menghabiskan harta..huhu


apa korang dah capai tuk tahun ni ? yang dah berjaya capai impian tu tahniah la yea.doa2kan la nik pun berjaya mcm korang.

yang penting bersyukur dan hargai apa yang kita miliki.
Allah lebih mengetahui apa yg terbaik utk hambanya.
sentiasala berfikiran positif
kita selalu memandang ringan "setiap yg berlaku ada hikmahnya"

kadang2 kita lupa,apa yg kita ada skrg ni semuanya pinjaman dr Allah,dan sbg Pemilik, Allah berhak tarik pinjaman yg diberi bila2 masa
"Boleh jadi kalian membenci sesuatu,padahal ia amat baik bagi kalian. Dan boleh jadi kalian mencintai sesuatu, padahal ia amat buruk bagi kalian.Allah Maha mengetahui kalian tidak mengetahui."
(QS. Al-Baqarah 216)

8 comments:

  1. samela kita. 3 bulan yang pertama ni tak mendatangkan ape2 kejayaan pon. moga2 akan ade sesuatu akhirnya :)

    ReplyDelete
  2. zie lom lg capai ape2 utk tahun ni....hehe. eh chop, dh capai dh. naik gaji...miahahahaha :D

    ReplyDelete
  3. hope akak dapat capai yg terbaik dlm hidup akak tau ! ^^

    ReplyDelete
  4. nikmat terkadang sering dilupakan namun suatu saat dikenang, ada dan tiada kenyataan dari yang diharapkan selalu muncul jalan tengah atau kenikmatan lain sebagai gantinya..

    ReplyDelete
  5. shedameor : btol tu.berharap sgt bulan2 akan datang ade pencapaian yg boleh di banggakan :)

    ReplyDelete
  6. Redbloodsnow : best nya zie.dapat naik gaji.dah lama nik tunggu saat naik gaji tu.bila lak turn ni kan.
    kot2 kena cari keje lain jea ni.hehe

    ReplyDelete
  7. saya bukan tomato : thanks :)
    hope kamoo juga akan dapat capai apa yg kamu hajati yea :)

    ReplyDelete
  8. crowja garichu : moga saya akan sentiasa jadi org yg selalu bersyukur :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^