Monday, April 25, 2011

Perlukah kita tahu siapa Ex-Boyfriend atau Ex-Girlfriend kekasih hati kita?



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

mula2 nak wish congrat buat ex bf saya.dengar katanya dah nikah
sorang lagi dah bertunang
moga kamoo bahagia wahai ex ex ex bf ku..hehe
(aishh..bajet macam ramai ex jea kan )

nik sayang semua ex nik, tapi sayang sebagai kawan jea sebab mereka adalah orang yang pernah jadi sebahagian dari hidup nik dulu.

bak kata Aliyah " tak mungkin kerana sayang. Hanya kadang2 aku terkenang"

sekarang hati saya hanya untuk lelaki ini.


okey..back to d topic

Perlukah kita tahu siapa Ex-Boyfriend atau Ex-Girlfriend kekasih kita?

bagi nik
ada yang perlu dan tak perlu dibgtau

perlu kerana
sometimes ade benda yg kita perlu tahu tentang kisah cinta dulu
so bila saya tahu kisah cinta dia dulu saya dapat mengenalinya
saya tahu suami saya tu setia orangnya.

cuma sejak kawen kami jarang bukak cerita pasal kisah percintaaan dulu2
but as long as we ready to hear that..its not a big deal la
tak perlu la sampai nak touching bila ingat kisah dulu2

me and my hubby, kami share kisah cinta kami
what past is past.kita belajar dari each other luv story

tak perlu
jika ia akan buat kan buah hati kamoo sakit hati.lagi2 kalau dapat buah hati yang jenis cemburu .
tak pasal2 bergaduh nnt.

nanti akan ada ungkit mengungkit.lepas tu akan cuba bandingkan diri kita dengan yang lama.
tapi nak buat macam mana,memang manusia ni bersifat ingin tahu.nak je korek sampai puas ati kan

so
apa pun semuanya depends pada setiap pasangan.yang penting ade sifat saling percaya.

27 comments:

  1. nice entry nik......
    yang penting jujur dan saling percaya.. :)

    ReplyDelete
  2. Prinsip OmOt, da past is past..x perlu kenang2..lgpun kita dh bahagia dgn kehidupan skrg..Jika dikenang, ada bnda PERLU atau X PERLU kita tahu akan terkenang..so, no more..OmOt pun dh rasa berada di landasan terbaik..
    so, seposen je pendapat dari OmOt yg mmg ska beri pendapat..xde kena mngena dgn sesapa..

    ReplyDelete
  3. nik..

    sedih la ila baca entry neh..

    ila da cuba lupakan xbf ila...dia pun dah tunang...tapi dia tetap ggu ila...

    dah xtahu ila nak buat apa lgi...nak bgtau kanda, xsampai hati tau...sob3...

    ReplyDelete
  4. tulus setuju kak! ada benda yang tak perlu diberitahu sebab takut akan membuka fitnah dan penceraian. depends pada pasangan jugak sebenarnya...tulus nak suami yang baik jugak..:)

    ReplyDelete
  5. semoga sis & hubby berbahagia sentiasa :)

    ReplyDelete
  6. Hehehehehe...sensitip benor isu nehs... kerna sy ni xdak ex kiranya xpnh bercinta b4 kawen...kawan2 biasa tuh of kosh la ada tp xdak feeling2 bagai neh...yg en.somi sy lak mmg ada ramai ex2...so for me malas nk amik tahu walaupun ada gak rasa nk tahu... sbb ada diantara ex beliau sy kenal pulak...arghh...hihi :P btol..what is past is past...let bygone be bygone.. yg penting adalah diri dia selepas bersama kita... diri dia bersama org laen bukan urusan ku :)

    ReplyDelete
  7. bg LG kalo awal2 nak bg kite kenal and tau sket2 boley la kan. tak perlu lebih2 sbb pompuan ne sensitif lol~even laki pom lau dgr kite ckp sal ex,of course tak suke jugaks. skali cukop nak crita,just for starting mula2 nak bersama..bile lame2 tu xyah la kan. accept anything about ur lover. ;)

    ReplyDelete
  8. tak perlu diungkit kisah lalu huhu tp mereka jg pernah menjadi sebahgian dr hidup kita..cuma tggl kenangan hehe

    ReplyDelete
  9. very nice entry..tp nak wat cmane kan,sometimes curiosity killed the cat.

    memang betul, ade bnda dari kehidupan lepas tak perlu bitau sb akan buat 1 pihak kecewa and it will leads to another. ape2 pun, basic dlm relationships is trust.

    ReplyDelete
  10. tak perlu! haha~ watpe.. wat sakit aty je..

    ReplyDelete
  11. bagi akak lak... xsalah kalau nak amik tahu.. mcm citer akak sendiri.. dpt tahu rupa2nya dok pegi berurusan selama ni adalah wife kpd ex bf... yg bestnye siap leh banding2 lagi.. rasanya aku lawa lagi nih... tp dlm hati jer la... simpan sorang2... hehehe....

    ReplyDelete
  12. i takda ex bf.. tp bf i ada ex gf.. mmg kena ambil tau gak siapakah.. :)

    ReplyDelete
  13. NURUL NADIAH MAMAT : thanks dear :)
    btol tu.jujur dan saling percaya kena ade.tu perkara asas dlm perhubungan kan.

    ReplyDelete
  14. Omaq oTai : setuju sgt dengan pendapat awk.past is past right.lagi2 tuk yg dah nikah.kita dah di alam yg lain so buat apa nak kenang2 alam yg dah berlalu tu :)

    ReplyDelete
  15. HonEyBuNNy : tak perlu nak bgtau.takut bf skarang terasa nnt.tp kalau dia jenis yg dapat terima, tak salah ila bgtau kan.
    yg penting ila tak layan xbf tu.lagipun dia dah tunang kan.

    ReplyDelete
  16. tulus sweet : mmg ade perkara yg tak perlu dan perlu.so sebelum nak bgtau satu2 perkara kena fikir mana baik dan buruknya kan :)

    sizuka[Izzati] : thanks dear :)

    ReplyDelete
  17. f a i z a h 's : bila isu ni sensitif, so senang tak yah ambik tahu la kan.takut nnt takut kita yg sedih
    nik jenis yg nak tahu.so sebab tu la nik bertanya kat hubby.tp tak kisah pun hal kisah cinta dia dulu.benda dah lepas kan.

    .abgcho. : ok :)

    ReplyDelete
  18. LittleGurl : setuju sgt.cerita sekali dah la kan.tak perlu nak cerita byk kali.just tuk tahu dan berkongsi cerita saje.

    ReplyDelete
  19. [sutera kasih] : yea.kisah ex bf semua dah tinggal kenangan kan.so tak perlu nak ingat dan sedih2 lagi.

    ReplyDelete
  20. bahIRAh : btol tu.sifat manusia mmg nak tahu.lagi2 dia bf kita.of course kita nak tahu kan.tp apa2 kisah dulu kita kena terima pasangan kita seadanya.biar cerita cinta lalu tgl kenangan jea.

    ReplyDelete
  21. G3 : kalau mcm tu mmg tak boleh ambik tahu la.nnt sakit hati lak kan.

    ReplyDelete
  22. deeya : mmg tak salah nak ambik tahu tp kdg2 ade yg tak boleh nak terima kan.semua atas diri sendiri kita gak la.kalau kuat cemburu tu baik tak yah ambik tahu la.susah nnt.kang asyik duk gaduh sebab duk bandingkan diri dengan ex gf lak.

    ReplyDelete
  23. Amirrah Zawani : akak rasa tak salah pun kita ambik tahu.lagipun benda tu dah lepas.yg penting kita caya kat bf kita.

    ReplyDelete
  24. yap...skali kita tak jujur selamanya orang tak suka.....

    ReplyDelete
  25. NURUL NADIAH MAMAT : sekali tak jujur.perkara tu la yg org akan ingat selalu :)

    ReplyDelete
  26. BETOL TU AKAK .. ENTRY COMEL .. HEHE .. JUJUR TU PENTING

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^