Sunday, April 10, 2011

soalan favourite: dah pregnant blum?



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


soalan favourite bila balik kg, lg2 kalau jumpa saudara mara dan kwn2.
kalau family yg tanya, nik tak de la emo sgt :)
bukan apa, tak suka nak dengar soalan: dah pregnant blum?

soalan pregnant merupakan soalan cepumas tuk org yg dah berkahwin kan.ayah nik 2 ari lepas pun call tanya pasal ni. panas..panas..

pada yg nak tahu.just bertanya saje ok lg tp kalau orang lain selain family duk sibuk bg nasihat mintak kami jgn merancang hal anak .tu buat sy lg emo.aishhhh...bila lak kami merancang nak ade anak lak ni.mcm dia jea yg tahu kisah rumah tangga kami lak.
dah Allah tak nak bg lagi.nak buat mcm mana. ingat anak ni senang2 ke dapat? kalau boleh order , dah lama sy order anak tu.

FYI, kami tak de rancang2 nak dapat anak.kalau blh arini nikah, arini terus nak dapat anak.boleh?

ade sorang mamat ni selalu tegur ni kat Fb.setiap kali tegur mesti tanya pasal anak.pastu sibuk duk nasihat jangan merancang.sapa lak merancang nak ade anak ni.rasanya tak de penah bgtau dia hal kisah rumah tangga nik.dia lak sibuk2 nak tahu.bukan kenal baik pun.just kwn Fb jea.

just nak bertanya boleh tapi jangan nak buat kesimpulan dan menuduh yg bukan2. i rimas u.

walau apapun,senyuman kena ikhlas dan lebar, hidung kena buat2 kempis..baru jawapannya pun nampak natural walaupun kita menyampah nak jawab :-)

kalau dah pregnant nnt saya bgtau yea.dan doa2 kan la sy pregnant .
terima kasih kerana selalu bertanya tentang saya.maknanya ade yang ambil berat la yea.hehe

36 comments:

  1. KALAU ADA REZEKI DIA AKAN DTG :) DOA BYK2 OKA . AMIN

    ReplyDelete
  2. Normal la tu sis Nik. Yang tengah belajar, orang tanya bila nak abes belajar. Bila dah abes belajar, orang sibuk tanya bila nak kerja. Bila dah kerja, orang sibuk tanya bila nak kawen. Hahahah~ Naik rimas jugak kalau orang asyik tanye benda2 ni. Tapi anak tu, memang rezeki Tuhan, kita tak boleh nak kata ape. Banyak-banyak doa kat Dia mintak murah rezeki :)

    Lots of Love,
    Cik Yana

    ReplyDelete
  3. sabar je la ye kak :) Allah bagi rezeki lain dulu.. insha'Allah lepas ni ada la rezeki cahaya mata utk akak dan suami :)

    emm tu soalan pemes lau dah kawin.. soalam pemes yg blm kawin? "suda kawin?bila mau kawin?" ermm :)

    ReplyDelete
  4. iye saye do`a kan ...pengantin baru ya ka`?

    ReplyDelete
  5. Yes sis. Memang bile da kawin org akan sebok tanye sal anak tak sudah sudah. Hooho. Anak tu kan rezeki. Even kalau merancang tanak lg pom, xmustahil akan wujud jgk baby lam perot. Sume tu kuasa Tuhan. InsyaAllah sis akan dimurahkan rezeki dgn baby comey2,soleh n solehah nnti k! ;)

    ReplyDelete
  6. sabar nik.. orang mmg macam tu... tau nak tanya anak je.. walhal sendiri punya hal tak mau jaga... dorang tak paham yang zuriat semua dari Allah... dorang pikir asal cucuk je kuar anak... haish.. macam mana la cacing nnti kan.. mmg kena lepuk je orang yang tanya macam tu.. heeee

    ReplyDelete
  7. rezki itu di tangan Allah SWT oke sis... sama2 lah berdoa ok..

    ReplyDelete
  8. biasala manusia...blom kawen tnya bila nk kawen, bila da kawen tnya bila nk ada baby, bila da ada 1org tnya lak bila nk tmbh...xmenyempat2 okeh! anak blom masuk 1thn da xsaba2 org tnya yg 2nd...adat la kot...or xdak topik nk sembang :) anyway smg murah rezeki ye! biar allah swt yg tentukan yg terbaek buat kita...kta ni hnya mampu merencana shj

    ReplyDelete
  9. semoga sis & suami dimurahkan rezeki :).setuju sgt.hal macam ni bukan kita yang tentukan kan.sabar ajelah sis dgn org yg ske ckp bbukan tu.

    ReplyDelete
  10. czueka zulaikha : thanks dear.akak sentiasa akan berdoa dan takkan putus berdoa :)

    ReplyDelete
  11. hehe,sabar adow rezeki blehh la tuhh...janji jago pemakanan, doa banyok2....insyalllah...

    ReplyDelete
  12. semoga cepat dikurniakan rezeki kak..amin.~~

    ReplyDelete
  13. sabar ye kak .
    sy juga doakan akk .
    heee <3

    ReplyDelete
  14. kalau dah rezeki, sampai jugak tu ;)..sabar ekk. biasa lah manusia ni..nak semua dia maik tau ;)..belum pregnant pun salah, balik2 pregnant pun salah jugak :P..hehe tak per, sabar ek

    ReplyDelete
  15. Cik Yana : thanks yana.akak tak kisah diorang tanya soalan tu tapi jgn la sampai menyakitkan hati kan.
    tp akak cool jea la.takkan nak cari gaduh lak kan.redha jea la jwb soalan tu.hehe

    ReplyDelete
  16. Ain Abia : thanks.akak sabar lagi.btol sgt.Allah bg rezeki lain dulu kan

    rezeki anak maybe tak lama lagi kan.akak cuma mampu berdoa jea.moga ade rezeki akak nnt :)

    ReplyDelete
  17. Wage Rudolfsupratman : pengantin lama dah.huhu

    ReplyDelete
  18. LittleGurl : thanks dear.kami tak merancang pun nak ade anak bila.anak tu kan rezeki dan anugerah Allah.

    rugi la sapa yg tak nak anak ni.

    ReplyDelete
  19. cacing :suka komen kamoo.like 150 juta kali..hehe..tau tak pe.tak semua org sennag nak dapat anak.sstgh kena tunggu bertahun baru dapat anak.semua tu rezeki dr Allah kan :)

    ReplyDelete
  20. hafiz hafizol : thanks.akak sentiasa berdoa dan takkan pts berdoa :)

    ReplyDelete
  21. leen : sabo lagi ni :) tak de lagi yang kena serang kalau tanya soalan tu.hehe

    ReplyDelete
  22. f a i z a h 's : btol.kita mampu merancang, rezeki semua dtg dr Allah.nak bertanya nik tak kisah.cuma tak perlu buat kesimpulan yg bukan2.

    ReplyDelete
  23. Izyan Masri : akak mmg dah lama nak ade baby.tunggu rezeki dr Allah.moga cepat la rezeki tu ade :)

    ReplyDelete
  24. sizuka[Izzati] : thanks dear :)
    doakan akak dapat baby cepat2 yea dan pandai mcm kamoo.

    ReplyDelete
  25. sabarlah yer..
    insyaAllah... kalau ada rezekinya, nnti berderet2 keluar :)

    ReplyDelete
  26. sian nik... C.I.N.T.A pun sama (sampai rase menyampah nak bukak FB or nak gi kenduri kawen) .. sbar je la kan.. kalau ade rezeki mesti ade punyerr

    ReplyDelete
  27. nik ayunnie : thanks..insyaAllah.doa2kan la aku ade rezeki.dapat la anak saudara nnt..hehe

    ReplyDelete
  28. raito fayed : thanks sgt2.ramai yg berdoa ni .moga2 ade rezeki la yea.hehe

    ReplyDelete
  29. vielyns : aik..balik2 pregnent pun tanya gak kan.dah rezeki lebih Allah nak bagi.apa salahnya kan.hehe

    ReplyDelete
  30. BUNGA: harap nya mmg mcm tu la.keluar twin lagi bagus kan.hehe

    ReplyDelete
  31. C.I.N.T.A : btol sgt dear :)..kalau ade rezeki kita takkan nak menolak.apa lagi kalau dpt pregnant.akak la wanita paling bahagia nnt :)

    ReplyDelete
  32. soklan standard tu kan. bila dh kawen, mesti soklan bonus tu di aju kan. klo zie...sentap zie taw...hehe

    ReplyDelete
  33. biasa la tu..wat tak tau je,lg kita pk lg kita stress..lg susah nk dpt..akakk dulu nk dkt3 thn baru dpt 1st baby...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^