Saturday, April 30, 2011

Wedding of the Year || Putera William & Kate Middleton



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

Rasanya ramai yang dah tengok secara langsung perkahwinan Di Raja iaitu Putera William dengan Kate Middleton kan.nik mmg tak dapat nak tengok la.time tu duk kat office.

jom kita layan gambar-gambar perkahwinan Putera William dan Kate Middleton


gaun satin putih Alexander McQueen rekaan Sarah Burton
suka gaun Kate ni.cantik dan yang penting tak terlalu seksi



Kate ni memang cantik ..tak heran la Putera William boleh terpikat



mereka berdua sangat sepadan


Royal Wedding Kiss

Fakta Menarik sebelum berlangsungnya Majlis Perkahwinan Diraja Putera William dan Kate Middleton

1) Mohamad Al Fayed , bapa Dodi Fayed yang terbunuh dalam kemalangan kereta dengan Puteri Diana di Paris , Perancis pada 1997 , menggesa Kate Middleton membatalkan perkahwinannya kerana keluarga diraja Britain itu akan memusnahkan kehidupannya seperti yang mereka lakukan terhadap Puteri Diana .

2) Kate dikatakan merancang membelanjakan AS$150 000 (RM465 000) untuk pembedahan plastik memandangkan beliau akan menjadi buruan jurugambar dan kaum wanita akan mengawasi setiap pergerakannya .

3) Seorang bekas profesor , Profesor Chris Knight dikatakan akan merusuh , melontar bom asap dan menawan stesen televisyen bersama ratusan yang lain pada hari perkahwinan tersebut (29 April 2011)

4) Seramai 650 tetama terpilih untuk menghadiri majlis perkahwinan yang akan berlangsung di Istana Buckingham . Seramai 250 tetamu dipilih oleh Kate dan William , 250 dipilih oleh Putera Charles , 100 dipilih oleh keluarga Middleton (keluarga Kate) dan 50 lagi dipilih oleh Ratu Elizabeth .

5) Antara tetamu yang dijangka hadir termasuklah pemain bola sepak terkenal , David Beckam dan isteri , Rowan Atkinson (pelakon cerita bersiri Mr Bean) , serta empat bekas kekasih Putera William dan dua bekas kekasih Kate .

Congrats to the both of you on your marriage
I may not marry the royal prince but
I definitely marry my loyal prince
pic comel

:

:

:

:

:


20 comments:

  1. kate sweet sangat bila dia senyum....;-)

    ReplyDelete
  2. sooooooooooo sweet..hee

    pic bwah skali cumil sgt2
    :)

    ReplyDelete
  3. sweettt sangatt..geram tengokk...=)

    ReplyDelete
  4. haha cikida jeles..
    sekali ngan aku aku jeles..
    ngahaaaaa

    ReplyDelete
  5. kesian budak kicik tu! yeke.. takut gak nk msuk matrik~,~

    ReplyDelete
  6. gambar last: keJELOUSan ternampak di situ ye. haha, saya pong tengok kat utube jerk

    ReplyDelete
  7. czueka zulaikha : cute sgt kan :)

    ReplyDelete
  8. zacky ~786~ : of course la sweet :)

    ReplyDelete
  9. HonEyBuNNy : yup.akak pun suka tengok bila kate senyum :)

    ReplyDelete
  10. aza : yup setuju.pic hitam putih tu mmg sgt cantik.akak pun suka :)

    ReplyDelete
  11. cikida : usihhh.geram tgk sapa ni.tgk kate ker tgk william.hehe

    ReplyDelete
  12. [sutera kasih] : diorang sangat sweet bila bersama kan :)

    ReplyDelete
  13. Far8 budak baik : jangan jeles2.nnt kalau kawen kamoo mesti sweet mcm ni gak.hehe

    ReplyDelete
  14. puterinuraqiliah : budak kecik yang comel.maybe bising kat luar balkoni tu.sebab tu dia tutup telinga.hehe

    ReplyDelete
  15. fiq. : akak tengok pic jea.kat tv salutan astro pun banyak kali ade ulang tayang majlis tu.so sempat la tgk :)

    ReplyDelete
  16. Nur Syahirah Hainan : tak dapat royal prince tak pe.asal kita dapat loyal prince.dah lebih dari cukup.hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org