Saturday, May 21, 2011

putus cinta



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


You come to love not by finding the perfect person, but by seeing an imperfect person perfectly.
~ Sam Keen ~

putus cinta, sesuatu yang menyakitkan bagi pasangan yang bercinta.
kebanyakan dari kita mesti pernah mengalaminya kan. tak kisah la putus sebab apa pun tapi yang pastinya ia mesti menyakitkan bagi yang btol2 bercinta.
entry kali ni nak share reason putus cinta.setiap org berbeza penyebab putus cinta nya.

kenapa mintak putuskan hubungan cinta. kenapa?

❤ kekasih hati terlalu obses dengan penampilan ❤

nik rimas la dengan lelaki mcm ni.tak salah nak jaga penampilan diri tp jgn la terlalu obses.nak ajak dating pun sibuk nak pegi facial, buat manicure.owh plss la sayang.rimas tau

sanggup berhabis duit untuk kecantikan
kadang2 nik terfikir gak, nik ni bercinta dgn lelaki straight or lelaki bengkok ???..opsss

❤ kekasih hati terlalu mengongkong ❤

buat lelaki, makwe korang tu pun manusia biasa, kami perlukan privacy dan ruang untuk bersama dengan kawan-kawan dan family.takkan asyik nak berkepit dengan korang jea.

rimas kalau setiap jam nak sms dan call.kalau call tanya baik2 ok la.ni kalau sms atau call mcm nak cari gaduh jea, sapa tak rimas.
lambat balas sms mula nak nak kata kuar ngan lelaki lain la.tak jawab call di kata tgh dating la.ntah apa2.nak cemburu pun jgn la mcm tu sekali.

sibuk nak soal siasat aktiviti makwe tiap2 hari.tapi akan melenting bila kita soal siasat aktvt diorang .so adil ker mcm tu? baik putus jea kalau mcm ni kan
bertemu dgn kau adalah satu kebetulan
bercinta dgn kau adalah satu suratan
berpisah dgn kau sudah menjadi satu takdir
tidak mencintai kau lagi , adalah satu perkara yg sangat membahagiakan

❤ kekasih hati ade pilihan lain ❤

ni mmg tak boleh nak buat apa la kan.anggap saje tak de jodoh.tak kisah la sidia curang pun tp sebab utama nya mmg tak de jodoh.org ketiga tu hanya di jadikan alasan untuk putus.kalau salah sorang dah tak ade rasa cinta maka putus la jawapan terbaik.

bila nik dapat tahu bf ni ade kekasih hati lain , mmg kecewa tp tak perlu nak serang balik kot.maknanya dia mmg bukan jodoh sesuai untuk kita.


dah dapat awek cantik dan hot mcm neeloofa ni..dia takkan kembali balik kalau merayu pun, huhu

mcm mana sakit hati sekalipun hidup harus di teruskan.percayalah masa yang akan merawat segala kesedihan.
bercinta, putus, bercinta lagi adalah satu pengalaman yang akan mematangkan hidup kita.jangan menyesal dan anggap putus cinta itu satu kegagalan hidup.anggap ia sebagai permulaan baru.
"Putus cinta bukan bererti pengakhiran hidup kita. Kenapa perlu menyiksa diri kita memikirkan si dia yang tidak tahu erti setia? Kenapa menyakitkan hati dengan mengingati segala kenangan bersamanya sebelum ini? Kenapa perlu tanamkan dalam diri, tidak boleh hidup tanpa cintanya? Fikirkan, sebelum hadir dirinya di dalam hidup kita, tidakkah kita dapat hidup dengan selesa dan bahagia?
-Dr Suzana Ghazali
❤ kekasih hati buat bodoh bila dah dapat ❤

ni paling nik benci.bila nak ngorat 24 jam duk sms dan call jea.sanggup tak kuar ngan kwn2 semata nak kuar ngan tersayang tp bila dah dapat dia buat hampeh lak.

call dan sms jarang dah la.selalu bawak hp kemana2 tp sejak kapel hp pun boleh tertinggal.mcm2 alasan la yea.bukan kami nak kamoo call 24 jam tp at least dlm 1 hari tu nak gak tahu kamoo buat apa, apa yg jadi pada kamoo.sihat kah kamoo.
Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang. Setelah ia mulai MENYAYANGIMU hendaklah kamu MENJAGA hatinya. Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja. Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu.
buat lelaki .jangan permainkan hati wanita.kerana hatinya cuma satu.dan ia hanyalah untuk kamoo.
The most precious possession that ever comes to a man in this world is a woman’s heart.
~ Josiah G. Holland ~
❤ silap pilih kekasih ❤

kekasih tiba-tiba dirasakan tidak serasi?.
huhu..ni mmg kes naya.tp nasib baik la silap pilih kekasih jea.kalau silap pilih suami lagi naya.
memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa ia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan

macam2 sifat manusia yang buat kita tak serasi kan.tp jangan la kita mencari yang terlalu sempurna.
tp kalaulah awak, saya dan semua orang kat dunia ini ada perangai yang sama, mesti dunia ini tak berwarna warni kan

so ingat ini

Hakikatnya orang-orang yang menyayangi diri kita kerana kelebihan kita dan menerima segala kelemahan kita, sudah pastilah orang ini adalah sangat ikhlas menyayangi diri kita

thanks for reading this entry
bye dear !!!

14 comments:

  1. http://sang-pemimpi-tegar.blogspot.com/2011/05/termengaku-dekat-my-own-crush.html

    Ninja singgah sini.

    ReplyDelete
  2. nik..

    termotivasi ila baca entry neh...nik..nak pinjam ayat last tu eh nak letak lam fb...hehe..thanks...;-)

    ReplyDelete
  3. aku belum pernah bercinta. tapi harap2 nanti tak perlu putus cinta... hehehe

    ReplyDelete
  4. single best lagi kot..couple serabut ahh :P

    ReplyDelete
  5. farid penah kene..
    yg kekasih hati ade pilihan lain..
    pastuuu...terpaksa mengalahh..
    nk jadi hero sgt..
    tapi skrg nyesal..
    hak3

    ReplyDelete
  6. adat pertemuan ada perpisahan cuma sebab-musabab aje berbeza untuk kita fikirkan hikmahnya...

    ReplyDelete
  7. hehee... harap2 sy nnt x tsilap pilih suami ye kak. kalu belom kawen xpe lagi

    ReplyDelete
  8. kata2 yg berguna..thanks for sharing kak :)

    ReplyDelete
  9. bercinta dgn Ilahi jelah...

    Baca sampai muntah! : How Lelaki Can Melt?

    ReplyDelete
  10. baik sis, pesanan yg baekkk utk diriku.. :)

    ReplyDelete
  11. "kekasih hati buat bodoh bila dah dapat"... macam ade pengalaman jer?? hahaha

    ReplyDelete
  12. kena sebijik kat muke bile bace ni..btw..nice one..=)

    ReplyDelete
  13. errr...cpahniza pnah ptus sbb si dia curang...alasan dia tau x pe? sbb dia ckp cpahniza artis..ramai sgt org suka...adoyaiii sy xlyn pon mereka2 yg suka sy...dh dowg suka xknla sy nk mrh kn? yg pntg sy setia...tp last2 dia yg cr laen..lelaki kn...sj cr alsn yg xmasuk dek akal...zzz

    ReplyDelete
  14. like sangattttt!!!
    my bf tu kuat ngongkong. cemburu buta. OMG! :(

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org