Sunday, June 26, 2011

Kerana Bertudung



Assalamualaikum

isu bertudung memang takkan penah abis kan.saya juga masih mencuba berubah untuk kebaikan.sama2 la kita berubah untuk menjadi yang lebih baik.

ade artikel menarik yang saya jumpa.just nak share kat sini

KENAPA PEREMPUAN CANTIK PAKAI KAIN TUDUNG

*gambar hiasan semata2
sumber en google

1. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia nak tutup aurat.

2. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia jaga maruah..diri..dan keluarga.

3. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia cantik.

4. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia tak hendak tunjuk kecantikan dia..kecuali pada yang berhak.

5. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia seorang yang pandai..pandai jaga diri.

5. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia anak solehah

6. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia dengar cakap mak bapak dia

7. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dia hormati orang lain..

8. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab takut apabile dia tak pakai tudung orang tengok dia cantik..dan ada niat yang tak baik..

9. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab tak nak diminati ramai lelaki sangat..

10. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab tak nak menyusahkan orang lain..

11. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dapat pahala..

12. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dapat menghindari maksiat..InsyaAllah ..

13. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab supaya dapat menjadi contoh pada perempuan lain..

14. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab supaya lelaki yang beriman saja yang suka dia..

15. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab mendengar suruhan Nabi…

16. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab rambut perempuan adalah mahkota baginya.. Jadi dia tak nak sewenang2nya menunjuk kepada lelaki.. Kerana jika dia menunjuk maknanya dia dah tak bernilai kerana mahkota dia telah dilhat oleh semua lelaki (kecuali keluarga).

17. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab dapat mengurangkan nafsu lelaki..

18. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab patuh pada suami..

19. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab paling penting.. Dia orang Islam…

20. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?.
Sebab dalam Al-Quran suruh dia pakai tudung.. Kalau orang Islam tapi tak berpegang pada Al- Quran.. Nak berpegang pada apa lagi..??

21. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Pasal anda memang cantik lah kalau pakai tudung.. Orang lelaki memang suka org perempuan yang pakai tudung…

22. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Pasal mereka tahu kalau tak pakai tudung mereka akan “syok sendiri” yang mereka tu lawa… Rugi lah kalau begitu… Pakailah tudung wahai muslimah Islam.. Serius ni…

23. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Pasai dia tak mahu orang lelaki suka kat dia pasal nafsu semata2… Mesti nak kat dia pasal agama dan akalnya yang baik…

24. Kenapa perempuan cantik pakai tudung?
Sebab … … Banyak lagi sebab…

pastu ada seorang bertanya, perempuan yang tak bertudung tu tak cantik la ye? haa, sape nak jawab?

cantik itu subjektif
semua org dilahirkan cantik
apatah lagi jika mengikut syarak yang ditentukan Allah. kan?
sumber : http://www.ukhwah.com

13 comments:

  1. insyallah akan terus jaga aurat sebaik mungkin.....

    ReplyDelete
  2. cantik sebab ALLAH pelihara n sygg dekat hambaNYA yg patuh perintah dia kan .. ^^

    ReplyDelete
  3. biarlah bertudung mengikut syariat..jgn nak berniat nak bergaya jer..

    Latest entri:Ada Raksasa Disebalik Bukit

    ReplyDelete
  4. isu sensitif...
    huhu...
    janji bertudung ikut syaraq kan,

    ReplyDelete
  5. saya bukan tomato : btol tu .moga Allah melindungi kita semua :)

    ReplyDelete
  6. Bloaku_azreen : setuju.biar bertudung sebab Allah kan.

    fiq. : isu bertudung mmg isu sensitif.tp berharap wanita bertudung menjaga adap.

    ReplyDelete
  7. Syazwani Mazlan : blh share dear :)

    Redbloodsnow : btol sgt kan zie :)

    ReplyDelete
  8. nice...betul2..semoga hati kita tidak goyah dgn godaan sekeliling huhu

    ReplyDelete
  9. itu nasib badan la... sape tak bertudung, akhirat laen crita.
    >> takla baik mana. InsyaAllah akan bertudung sampai bila2. Doakan yehh,,

    BulatMata

    http://bulatmata.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. nice,,sebenarnya perempuan yang bertudung nih lebih cntek n nampak cute sebenar nya...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^