Saturday, June 18, 2011

KL GANGSTER meme best !!!



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

happy weekend u olllss...rasa mcm cepat jea masa kan.tup tup dah weekend balik.mood happy :)
semalam sempat tgk wayang.dah lama kot tak dating ngan en hubby sambil tgk wayang.
kami tgk filem yg tgh meletop skarang, KL GANGSTER.

mesti ramai yang dah tengok kan kalau tak, tak de sampai kutip berjuta2 dah.
1.5 juta pada hari pertama tayangan dan 6.2 juta dalam masa 4 hari.
tersenyum lebar la Syamsul Yusof.
kalau nik jadi Diana Danielle mesti menyesal putus cinta dulu..opsss.tetiba kan..haha



apa yang best tentang filem ni pada pandangan nik

* cerita yang straight-forward dan tak de babak meleret-leret pun.

* Watak Zizan (Fadil aka Abang Long Dil) & Sofi Jikan (Ajib) memang best kelakar. so tak de la serius dan ganas sgt citer ni.

* ayat dalam cite ni cow2 nye

Abang Besar Sudah Keluar, Wa Ingat Lu Sudah Mampus
Lu Kasi Gua Mati Dulu Lah Bru Gua Diam
Tak kira macam mana sial pun kau, aku tetap sayang kau

*
KL Gangster langsung takde babak cintan cintun ni.yang ade cuma nilai kekeluargaan.rasa sayang antara anak dan ibu.

sinopsis filem :
KL GANGSTER mengisahkan Shark (Shamsul Yusof) merupakan seorang gangster yang kejam, tamak. Dalam pada yang sama sentiasa mengkhianati Malek (Aaron Aziz) supaya dapat memiliki kuasa serta menjadi 'raja' gangster di Kuala Lumpur (KL).

Shark merupakan anak tiri kepada King (Ridzuan Hashim), iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Shark sanggup melakukan apa sahaja demi wang dan kuasa. Kerana tamakkan kuasa Shark mula berdendam dengan ayahnya dan Malek.

Bagi Shark, Malek lah punca segalanya. Dengan itu, Shark mengarahkan Jai( Adi Putra) iaitu adek Malek yang juga gangster serta anak buah Shark untuk menghapuskan abangnya.
yang tak best tu korang nilaikan la sendiri yea.tak nak komen lebih2.cuma nak bgtau
KL Gangster kali ni memang berbaloi tengok kat panggung

8 comments:

  1. setuju dengan nik...

    meme best.....best dari kongsi kan..

    ila rasa macam nak tengok lagi ja..aheheh

    ReplyDelete
  2. best cite ni kan .. dpt smbutan hangat uh ! hehe

    ReplyDelete
  3. sy da tgok cite ni..mmg best da sgt sedih...

    ReplyDelete
  4. aduihh bile la nk dapat tgk citer nih~

    ReplyDelete
  5. HonEyBuNNy : btol tu..best sgt kan :)

    alif haris : mmg dapat sambutan hangat la.sampai 10 juta kutipan.hebat tol filem ni :)

    GKA : mmg mantap.harap ade kl gengster yang ke 2 lak.

    ReplyDelete
  6. amir aizat : ramai yang kata best

    n u r k i m a : ade la part sedih kan.yg penting tak part seksi2 yg tak perlu.

    Aku Seorang Blogger : rugi la kalau tak pi tgk lagi :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org