Saturday, July 30, 2011

.kenapa masih sayang ??


Assalamualaikum



This is me
I love being me

and

i love to sharing this

kenapa u still sayang dia, walau dia dah tinggal u ??

kenapa u still sayang dia , walau dia dah buang u ??

kenapa u still sayang dia , walau dia dah hancurkan hati u ??

kenapa u still sayang dia , walau dia dah pijak cinta u ??

kenapa u still sayang dia , walau dia runtuhkan mahligai u ??

kenapa u still sayang dia , walau dia pergi tanpa belas ??

kenapa u still sayang dia , walau u menangis dia pandang u penuh benci ??

kenapa u still sayang dia , walau dia tak pernah pikir susah u ??

WHY? WHY? Why u still sayang dia ??? !!~

SEBAB

bila dia tinggal saya … saya sedar kelemahan diri saya
punca dia pergi …

bila dia buang saya ..
saya makin dekat dengan Tuhan ,
dan saya tahu ujian ini untuk saya baiki diri ..
bukan merosakkan diri saya dgn kebencian

bila dia hancurkan hati saya..
saya teringat betapa banyak hati dia saya hancurkan ,
tanpa saya sedari ..

Bila dia pijak cinta saya ..
saya tahu cinta tuh dah lama tak berkembang tak dibaja ..
atas kelalaian dan kealpaan saya ..
bila dipijak baru saya tercungap untuk bernafas ,
dan cuba bangun dan kembang semula

Bila dia runtuhkan mahligai saya ..
saat tuh , ia hanya mahligai kaca .. yg pudar sinarnya
hanya tiang cinta yg mmbuat ia terus berdiri ..

Bila dia pergi tanpa belas …
saya kenal dia , saya tahu dia berperang dengan diri ..
.mencari kekuatan untuk berlalu

Bila dia pandang saya penuh benci …
itu kerana dia sayang saya , walau dia cuba nafikan

Bila dia tak pernah pikir susah saya ..
sebenarnya dia tak pernah berhenti memikirkan saya ..

dan kerana itu ,saya still sayang dia ..
dan mengharapkan peluang dari Tuhan untuk perbaiki segalanya .. !!~
dan saya berjanji ,walau sesaat saya takkan sia kan ..

psttt !!!!
cinta itu sendiri tak semestinya indah sahaja. adakala nya pahit. adakalanya sedih,
jaga la cinta yang ada sebaik nya.. biarlah cinta itu kekal untuk selamanya.

Mungkin benar tatkala kita kehilangan barulah kita menyedari. Mungkin benar saat kita terluka barulah kita mengerti. Mungkin benar bila kita rasakan rindu yang sangat dalam barulah kita tahu seberapa besar makna dan erti seseorang bagi kita.

Jika kita kehilangan cinta, pasti ada alasan di sebaliknya. Alasan yang kadang-kadang sukar untuk dimengertikan. Namun percayalah bahawa ketika Dia mengambil sesuatu, telah Dia mempersiapkan sesuatu yang lebih baik untuk diberikan.
sumber : http://janganbersedih.blog.com

7 comments:

  1. ada hikmah di sebalik sesuatu.

    ReplyDelete
  2. percayalah suatu hari nanti akan ada sinar menanti...bukan sinar biasa..tp sinar yang senyumm :)

    ReplyDelete
  3. hekhehee..
    penaah bce..tp di maaanaa yer.r.r...
    kih4..em..nice wo0..
    sy pun ade tuliis entri niih dulu..hee

    haaa.jom komen byk2 kt sini..~

    http://nonasani.blogspot.com/2011/07/tanya-akutip-kurangkan-stress.html

    ReplyDelete
  4. deqlis : semua yang berlaku pasti ade hikmahnya kan :)

    ReplyDelete
  5. puffyfluffy cake : harap2 yang mengalaminyakan tersenyum lebar nnt kan.

    ReplyDelete
  6. baby : mesti ade yg penah buat entry ni.akak pun copy paste dr blog lain gak.hehe

    sebab menarik jea.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org