Saturday, August 27, 2011

jom balik kampung


Assalamualaikum

apa khabar semua.mesti ramai yang dah siap sedia nak balik kampung kan? ada yang dah selamat sampai kampung pun kan. bestnya korang.nik balik petang nanti.balik johor.
org-org simpang renggam.tunggu kami balik :)

pada korang yang nak mula balik kampung nanti, banyak2 kan bersabar ye..time raya2 ni mmg jalan akan jem la.

moga dipermudahkan perjalanan balik nanti..InsyaAllah



check list raya

1. baju raya - Done untuk diri sendiri
baju raya en hubby kami cari kat johor.tak dapat cari kaler hijau, kita tukar tema jadi kaler purple jea la yea.huhu

2. biskut raya - tak beli apa2 pun lagi.ingat nak cari kat johor jea

3. duit raya - dah bg awal untuk anak2 saudara kat kelantan.mak cik nya ni tak blk raya so kirim la dekat adik yg nak balik. sebelah en hubby dia yang akan sediakan.hehe

4. tudung/shawl raya - nik beli 1 helai shawl jea. yang lain nik cilok shawl adik.haha..
ade tudung adik yang sesuai dengan baju .so pinjam jea la.mls nak pi cari dah.

5. kasut raya, beg raya - pakai yang lama sudah.tak yah membazir.dah tua2 ni, mood raya kureng.cukup la ada baju baru jea.hehe

6. zakat fitrah - Done

7. reload touch n go - Done

8. cuti raya - Done .. 10 hari nik cuti raya.syoknyer

9. servis kereta - Done

10. kemas rumah - Done ..walaupun kami tak beraya kat sini tapi rumah harus di tinggalkan dalam keadaan kemas dah bersih.

11. packing - dah siap parking.tunggu nak masukkan dalam kereta jea.



raya tahun lepas tema kaler gold

sedih :(
tahun ni tak dapat merasai kemeriahan berpuasa dan raya di kelantan
tak pe.tahun depan ade lagi.InsyaAllah.

9 comments:

  1. selamat hari raya :) moga selamat smpai ke destinasi ^^

    ReplyDelete
  2. Selamat Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin. :)

    ReplyDelete
  3. duit raya ... Not done... amboi... bestnye balik kampung... selamt hari raya.. ati2 k -)

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum akak...
    eh, tema wrna kita sama la..wrna gold jugak dgn incik tunang...

    selamat hari raya kak...

    ReplyDelete
  5. selamat hari raya..1st itme ke blog ni..thx 4 coming to my blog..:)...smoga sentiasa bhgia bersama family dan suami tercinta..:)

    ReplyDelete
  6. hi3... selamat hari raya, moga selamat sampai ke johor ye...

    ReplyDelete
  7. hati - hati di jalan raya .. salam lebaran .. ^_^

    ReplyDelete
  8. camat ari rayeee!

    anak tunggal ke?

    ReplyDelete
  9. ting tong2...
    saya datang nk mntak duet raya..
    selamat hari raya
    :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org