Saturday, September 24, 2011

face mask



Assalamualaikum

korang pakai face mask tak?

skarang kat pasaran macam2 jenis face mask ade kan.
nik pakai Garnier Whitening peel off mask with pure lemon essence sejak beberapa bulan lalu.

ni haa rupanya.


gambar en google

puas hati la pakai face mask ni
face mask jenis ni senang dipakai dan senang dibuang dari kulit bila kering.
rasa segar dan bersih jea bila pakai.

harga dia pun berpatutan.beli dekat watson or guardian :)
nik guna mask ni once a week jea.tak perlu nak pakai hari2 :)))

nik review sesetengah produk sebab ia sesuai untuk kulit nik.then nik share dengan korang.tak semestinya ia pun sesuai untuk korang tp
tak salah mencuba kan.kalau tak sesuai tu harap maaf yea



kulit nik tak perfect.
still lagi berminyak dan berjerawat lagi2 kalau time datang bulan.hehe
kadang2 fed up nak try barang-barang kecantikan ni.tak bagi kesan satu hal la, ada yang bila pakai makin teruk tu bikin hati lagi susah kan.

tapi sekurang2 nya kita cuba la menjaga pemberian Allah ni sebaik mungkin.cuma jangan terlalu taksub beli produk kecantikan sudah la.
macam2 produk kecantikan skarang.yang penting kita harus pandai pilih produk yang sesuai untuk kulit muka kita.
belilah mengikut keperluan, bukan mengikut kemahuan.jangan mudah terpengaruh yea.

till then
happy weekend uolss

25 comments:

  1. Izzat laki tak pakai mask..Hahaha:)

    ReplyDelete
  2. aha . sy ta penah cube pun facial mask sume ni . ta reti . HAHA

    ReplyDelete
  3. lama dah tak pakai nik, sejak2 ada anak ni cam tak sempat plak, bl nik wat entri ni cam 'tersedar' plak, isshh nak kene ada masa tuk diri sendiri gak kan...

    ReplyDelete
  4. dh lame cri facemask tau. elok ntok bintik hitam x ? muke kte byk bntik hitam :(

    ReplyDelete
  5. aku pon suka pakai mask. dan aku suka tukar tukar. hehe. kejap pakai itu. kejap pakai ini. :)

    ReplyDelete
  6. Natasya A'lia : tengok dalam gambar mmg la licin dear.cuba tgk dekat.byk la jerawat dan parut jerawat bertempek.hehe
    dlm camera mmg tak jeles sgt :)

    ReplyDelete
  7. EzyFibre : lelaki boleh jea pakai.lelaki pun ade kulit muga nak di jaga gak kan :)

    ReplyDelete
  8. gadis bunga : akak pun tak byk cuba face mask.ni pun tetiba rasa nak cuba.hehe

    ReplyDelete
  9. Haryati ::Faizal : yea la.kena gak ade time untuk diri sendiri.kita jaga diri sendiri pun sebab nnt nak jaga family jugk kan :)

    niat nak comey utk suami.tak salah tu :)

    ReplyDelete
  10. ♥ MRS ZACKS ♥ : kalau nak hilangkan bintak hitam. yang banyak maybe tak berkesan sgt kot face mask ni.
    cuba try ClearPore Deep Cleansing Mask dari cosway.tu lagi berkesan tuk hilangkan bintik hitam .

    ReplyDelete
  11. cha zainol : tu la nak try gak pakai mask lain.ade mask yang bagus tak?share la.boleh nik cuba.

    ReplyDelete
  12. wah bagus ke?? uhuk nk try jugk la^^

    ReplyDelete
  13. brpe ek hrga die?cik pon gune produk garnier jugak tp skrg cik kan still budak2..so pkai pncuci ngn bedak die je..yg len x..huhu

    ReplyDelete
  14. hehe tak pakai pon face mask nih..
    tapi muka sis okay apee :)

    ReplyDelete
  15. saya suka mask sk-2.
    sangat nyaman.
    belum pernah try garnier.
    tp akan cuba, lg pun harga berpatutan :)

    ReplyDelete
  16. ish,nisa dah lama xpakai mask.cdg nya mggu nie,tut2,bz.mggu depan la.hehe

    ReplyDelete
  17. El-Janna : try la.mana tahu berkesan gak utk kamoo :)

    ReplyDelete
  18. Cik Kasih : harga dia lupa la dear.tapi tak de la mahal sgt..ooo..guna produk garnier yea.nik guna mask dia kan :)

    ReplyDelete
  19. Afiqa Dayana : sis pun pakai mask ni jea :)
    muka sis tak ok la.dalam gambar mmg la tak nampak jerawat..huhu

    ReplyDelete
  20. budakijaupendek : ooo..guna mask Sk 2.mesti best kan.nak try gak la tp harga dia mesti mahal kan.hehe

    ReplyDelete
  21. MisS HoNeY : akak pun kalau time bz tak pakai gak..haha
    kalau rajin tu pakai la.

    ReplyDelete
  22. m!3yr4h_LolLy : try la.mana tahu sesuai.lgpun harga berpatutan :)

    ReplyDelete
  23. cuba try pakai mask dainty design , cari kat facebook , murah je sepeket baru rm1.90 . https://www.facebook.com/mybeautyworldmy

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^