Sunday, September 25, 2011

kisah rumah tangga :)


Assalamualaikum

selamba badak jea suami/isteri cerita problem rumah tangga dekat facebook.siap post dekat wall kot. malu la wei

takkan hal rumah tangga pun nak citer kat org.kalau tak puas hati cakap depan2 lagi senang.
post kata2 dekat wall tentang hal suami isteri bukan cara untuk lepaskan tekanan.
timbul masalah lain nanti

semalam ade rakan facebook duk luah perasaan kat wall

luahan suami untuk isteri



rumahtangga adalah amanah, jangan meruntuhkannya melalui facebook.
-www.zaharuddin.net



face your problems not facebook them
— Anonymous

Manusia tidak ada yang sempurna. Begitu juga dalam kehidupan seharian suami isteri, pastilah banyak kekurangan di sana sini.

Ketika seseorang telah menikah, maka isteri dan suami telah menjadi satu bahagian. Mereka bagaikan pakaian untuk satu sama lain. Dan fungsi utama pakaian adalah menutup aurat. Ertinya, masing-masing suami isteri harus berusaha menutup aib pasangannya, dan pantang mengungkapkannya kepada orang lain, walaupun keluarga sendiri.
sumber :
http://www.voa-islam.com



moga ia tak terjadi kepada saya dan suami.
mohon Allah terus pegang erat hati kami.InsyaAllah



18 comments:

  1. ya, setuju sgt2..
    kadang2 teknologi disalahguna dan disalaherti..tu yang x syok..tengah makan pun nak update, nagntok pun nak update..huhuuu

    ReplyDelete
  2. fb sekarang dah xde privacy..so mcm2 boleh2 berlaku kan.kene hati2 lahh :p

    ReplyDelete
  3. bahana teknologi bila disalahgunakan..


    suami isteri saling melengkapi. andai suami ada kekurangan, isteri pun pasti ada kekurangannya. andai suami pernah buat silap, isteri pun pasti ada kesilapannya. manusia mana tak pernah buat silap. kita bukan sempurna. apa yang menyempurnakan kita, bila sentiasa berubah ke arah kebaikan.


    mcm mana ya nk kurangkan kejadian mcm ni? saya pun ada kawan yang ambil pendekatan tak sihat mcm ni. kwn-kwn dah puas menegur tapi tak jalan. moga Allah buka hati..


    bila kita sembunyikan aib org di dunia ni, sesungguhnya di akhirat nanti Allah sembunyikan aib kita. adilkan DIA?

    ReplyDelete
  4. AMIn....moga anda ber2 sentiasa bersama sampai bila2..

    ReplyDelete
  5. eh post tuh mmg original dari fb seorg suami ke?

    ReplyDelete
  6. Omaq oTai : tau tak pe.makin lama makin pelik manusa kat fb ni.mcm2 dia nak citer :)
    pattnya ia jd rahsia suami isteri.

    ReplyDelete
  7. nurul nadia nasir : facebook tu kan laman sosial.bukan lama peribadi so septtnya benda2 yg peribadi tak perlu cerita kan.

    sebab tu kita kena hati2 kan.jgn senang2 nak post dekat wall, lagi2 hal peribadi suami isteri.ni maybe sebab tak fikir panjang or terlalau marah.huhu

    ReplyDelete
  8. jat : kita yang baca kata2 dia kat wall pun rasa malu.terkejut nik baca tp nik tak komen apa2 kat wall dia sebab tak kenal sgt kan.

    tapi kalau kwn sendiri nik mesti tegur jugak.kalau dia tak nak dengar itu hak dia la.

    ReplyDelete
  9. F a i z a h ' s : yup.mmg origanal dari fb kenalan nik kat fb.

    ReplyDelete
  10. hehhee... bnyk perangai manusia skrg kn? ish3

    ReplyDelete
  11. erkhh xpatut toi la macam ni.. mcm xpikir pjg je:(

    ReplyDelete
  12. macam-macam..tu agaknya orang yang tak faham hukum islam agaknya

    ReplyDelete
  13. yup betul2.sgt setuju.. for some ppl, konflik dgn husband or femeli husband pun diorg pegi post kat wall.. kalau geram pun jgn la smpai buat mcm tu.. manusia terlalu ikutkan hati sampai satu tahap dia rasa dia je yg betul, apa yg dia buat semua betul.. dah tak hirau perasaan org lain especially ahli2 keluarga yg baca post tu...
    harap bersabar lah sikit kan..insyaAllah..dapat pahala org bersabar... tp kalau ikut hati mmg hancurlah.. pesanan utk diri sendiri jugak..

    ReplyDelete
  14. Cherry : macam2 perangai kan.maybe tgh marah kot, sebab tu taip kat wall mcm tu :)

    ReplyDelete
  15. El-Janna : maybe time marah tu.tak sempat nak fikir kot.

    ReplyDelete
  16. Azzah : dah tak faham hukum islam satu hal.tak ade perasaan malu kan.takkan nak semua org tahu hal umah tangga dia .

    ReplyDelete
  17. VanillaKrimSoda : yea la.bila nik baca pun terkejut tapi jd pengajaran gak utk nik.jgn buat mcm yg dia buat kan.

    memalukan diri sendiri dan family.tak fikir panjang la tu.sebab tu senang2 jea nak post mcm tu kat wall.atau pun dia nak semua org tahu yg dia tak bersalah kot.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org