Thursday, September 29, 2011

.saya suka BAJU KURUNG :)



Assalamualaikum

terasa sungguh cepat masa berlalu kan.esok dah hari jumaat.
hoyeaaah! hari yang ditunggu-tunggu ni.sebab lusa dah weekend.i like !!!

kembali ke entry suka hati
maklumlah blog ni kan blog peribadi, so boleh suka hati lah nak tulis entry untuk diri sendiri kan.hehe

tetiba rajin saya snap pics tiap2 pagi semata2 nak bergambar dengan memakai baju kurung..huhu

saya suka berbaju kurung sebab :
  • simple dan selesa . bajet boleh jadi wanita sopan :))))
  • senang nak gosok.nik pagi nak keje tu baru terhegeh2 nak gosok baju .so tak ambik masa lama bila gosok baju kurung ni.
  • senang nak pakai sebab tak perlu mix and match .baju kurung kan dah memang sepasang,so rembat jea la tudung yg sesuai.
  • dan yang penting en hubby suka bila saya ber BAJU KURUNG :)



baju raya tahun ni




baju raya beberapa tahun lepas




sangat-sangat suka baju kurung jenis cotton.
cotton yang sangat comfy dan tak panas




pinky :)




baju adik bongsu
sudah jadi hak milik saya ..hehe

dulu time bujang , nik selalu pesan dekat ma mintak beli kain untuk buat baju kurung.
corak kain dekat kelantan banyak yang cantik2 :)
rambang mata la kalau nak pilih.
skarang dah kawen kena la beli sendiri , sebab tu jugak la dah jarang jahit baju kurung.

pssttt !!!
suke jugak tengok lelaki pakai baju melayu.
terasa lelaki tu macho dia lain mcm skit bila berbaju melayu..hehe

17 comments:

  1. sgt2 ayu berbaju kurung..sejuk mata memandang bak kta bf aza...hahhha

    anway...nik sgt comel berbaju kurung
    :)

    ReplyDelete
  2. ayu dan sopan (:
    sy suka bju kurung cottan kalau pakai tiap-tiap hari.

    ReplyDelete
  3. manis dan sopan bila tgk gadis berbaju kurung kan....hehe...

    suka jugak kain jenis cotton....;)

    ReplyDelete
  4. cik bella pun ske pakai baju kurung, simple and senang nak match,.hehe, tgk lelaki pakai baju melayu pun ske gakz, nampak macho gitu;)

    ReplyDelete
  5. Baju kurung menampakkan ciri2 wanita ayu :)

    ReplyDelete
  6. hi hi :)

    teringat time kecik kecik dulu.,

    mak selalu suruh pkai baju kurung kalau g bermain kt luar,sbb dulu cm jantan sgt. hehehe

    btw,thanks singgah blog :D

    ReplyDelete
  7. hehe,pkai baju kurung best ape! :) lg2 klau pkai dgn sneakers.perghh mantapp!

    ReplyDelete
  8. Azariah Kamis : thanks dear.nik biasa2 jea.suami nik pun kata mcm tu.pompuan pakai baju kurung nampak manis.hehe

    ReplyDelete
  9. budakijaupendek : yup.nik pun suka pakai bajukurung cotton.selesa jea.tapi dia jarang skit kan.hehe..kena la cver dia pakai inner.

    ReplyDelete
  10. ILA HonEyBuNNy : sama la.akak pun dah mula suka ngan kain jenis cotton.kebanayakan corak kain cotton simple dan lawa.

    ReplyDelete
  11. bella luna : kan..kan..lelaki pakai baju melayu macho kan.lagi2 kalau siap bersampin.hehe

    ReplyDelete
  12. Ct Aja : tiap2 ari akak nak pakai baju kurung la.nak nampak ayu.hehe

    ReplyDelete
  13. Myra Jay : yup setuju.tapi skarng ni chinese and india pun suka pakai kan.

    ReplyDelete
  14. .diannorhayati. : hehe...akak dulu time kecik2 suka sgt pakai baju kurung sebab ma akak jahit sendiri.ada yu.belum nak raya tu dah siap bergaya dah.hehe

    ReplyDelete
  15. Miss A : hehe...best la.lgpun senang.sebab dia dah sepasang.cari tudung jea :)

    ReplyDelete
  16. saya pun ske pkai bju kurung....sbb bf soh...hehe...
    kalau rajin nk tgk kain cotton yang cantek n baru,
    visit la page muteara
    http://mutearaboutique.blogspot.com/

    tq!

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^