Saturday, November 26, 2011

menang di puja kalah di maki


Assalamualaikum semua

update pasal bola lagi.
sikap tipikal rakyat Malaysia tidak berubah, kalau menang di puja dan kalau kalah di maki.


SAYA juga ada perasaan, sesiapa pun pastinya terkilan jika dikutuk sebegitu rupa.“Mulut orang memang susah nak ditutup, jadi saya tidak peduli dengan kutukan itu dan menganggapnya sebagai suatu cabaran buat saya.”
Ahmad Fakri Saarani
Kosmo! Online - Sukan
dia dah buat yang terbaik.sapa main tak nak menang oooi.orang main nak kalah tu hanya orang gila jea kot..huhu
saya rasa geram jugak tengok games lawan INDONESIA tu sebab banyak peluang yang Fakri lepaskan.tapi geram time tengok jea la.tak de la sampai nak kutuk over2.sampai siap post mcm2 dekat wall facebook.siap kutuk nama dia lagi. nampak sangat orang macam ni kurang ajar.


maksud nama yang indah dalam islam, kau hina2 pulak dia.

harap dia tabah terima kutukan tu.belajar dari kesilapan yea fakri.jangan di layan orang yang tak tahu menghargai.
bila Fakri jaringkan gol kemenangan untuk Malaysia ke final korang tak nampak,bila Fakri buat silap nampak pulak


gol yang membawa malaysia ke FINAL sukan SEA :)

to rakyat MALAYSIA yang suka dok kutuk2 tu

berilah si fakri nie ruang untk memperbaiki kelemahan dia...bagi la dia kata2 semangat supaya dia dan yang lain2 bole improvekan permainan mereka.bukan tak boleh nak mengkritik tapi kritik la dengan cara berhemah.kalau dah sampai mengaibkan orang tu bukan mengkritik namanya.
player ni semua manusia jugak , ade mase mereka bertenaga , ada mase mungkin die letih.
jangan asyik duk cari kesalahan orang.korang kutuk pun korang dapat apa.dapat dosa jea tau.
Fakri dapat rm 30 ribu la..kau ade?..hehe

Jika tidak mampu untuk menyokong ketika kalah,
Anda masih tidak layak untuk bersorak menang!!
fikir2 kan lah yea.

9 comments:

  1. yeah ! btol tu ~ tak semua org perfect kan ? ^-^

    ReplyDelete
  2. betul tu....masa menang ritu..tinggi melambung ayat..

    apa pun..diorg dah cuba yang terbaik kan..

    ReplyDelete
  3. hye nik
    nice blog u have
    done following u
    can link me back at
    http://itsmymuislife.blogspot
    btw, im from bachok too :)

    ReplyDelete
  4. btol sgt!!! cian kt dia.
    da xde rezki dia nk msuk gol. nk wt cmne. cuba suh org3 yg kutuk tu p maen. tgk cmne. aduyai! geram la org2 cm nih.

    ReplyDelete
  5. betul tu kak... semua orang ada buat salah... tak perlulah sampai nak kutuk2.. kita sebagai rakyat malaysia patutnya saling menyokong.. ^_^

    ReplyDelete
  6. sian fakri.. bila baik dipuji sampai kelangit.. bila buruk dikeji sampai ker dasar bumi..

    ReplyDelete
  7. adat la tu.. bola sepak luar negara pun mcm tu la juga.. ==''
    mai baca:
    Skadal oo skandal

    ReplyDelete
  8. betol. kesian. ada yg smpai status dekat fb keluar macam2.mcm la 'dia'reti sangat main bola sampai nak mengutuk si fakri ni.meluat aih tgk org yg kutuk2 ni.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^