Monday, November 21, 2011

nak cuti-cuti malaysia



Assalamualaikum semua

this year planning nak pergi macam2 tempat tuk melancong tapi banyak lak problem saat2 akhir so plan tu selalu tak jadi.STRESS tau takk..huhu
so sebelum nak masuk tahun baru 2012, kena gak pegi bercuti2 malaysia.tapi kena la tunggu en hubby turun dari kapal.



kami rancang macam nak ke Pulau Pinang.banyak sikit tempat2 menarik nak singgah kan.nak pusing satu penang boleh?
sapa2 orang Penang boleh tak suggest tempat menarik yang patut kami pegi?
or makanan yang patut kami makan?

yang dalam kepala ni skarang memang teringin nak ke Pantai Batu Feringgi, Padang Kota Lama, Bukit Bendera,Taman Rama-Rama dan Toy Museum.

nak pergi bercuti ni memang seronok kan.lagi2 sebab dah lama tak bercuti pastu dapat spent masa dengan yang tersayang.kan seronok tu?.
asyik keje, keje, keje.tapi tak jugak naik gaji.huhu
harap2 bila bercuti ni akan lebih bermotivasi la bila masuk kerja.ataupun terus resign jea. boleh tak en hubby ???..haha


Pulau Tioman :)


Pulau Langkawi

hati teringin nak ke Pulau Tioman dan Pulau Langkawi jugak.tapi kena tengok masa yang sesuai la kan.kena rancang btol2.kang tak jadi lagi, saya jugak yang stress..haha

lama jugak tak bergambar dan update gambar banyak2 kat blog.so time bercuti harus la bergambar puas2 kan.

pssst !!!
en hubby
please balik cepat..sayang tak sabar nak pi bercuti ni.

2 comments:

  1. Salam. Wah seronoknya nak g bercuti ye.
    Penang mmg best utk bercuti. Banyak tempat menarik dan makanannya pun sedap. Akak suka g penang sebab nak makan rojak pasembor kat padang kota dan nak beli ceruk kat chowrasta road. slmt bercuti-cuti Malaysia.

    ReplyDelete
  2. herm ada tau 1 tmpat mkn abc yg sgt lemak berkrim. somewhere around perak road. kawasan dia lebih kurang mcm foodcourt. gerai abc tu belah belakang, berdekatan dgn mamu jual rojak tepi jln..


    klu nk beli ole2 mcm jeruk @ buah pala, beli dekat butterworth, area hentian bas..


    hehehe nm je kg kat penang tp jarang balik kg so x boleh nak ckp byk, x arif sgt area penang.. even bukit bendera pn xpnah smpai lg.. huhu.


    happy holiday wlu bcuti kat mn sekali pun.. =)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^