Saturday, November 12, 2011

perempuan yang pemaaf



Assalamualaikum

happy weekend semua.apa aktiviti weekend korang? my weekend without en Hubby, a boring weekend !
tapi nak buat mana. en Hubby jauh di Miri.hope dia sihat saje di sana.

walaupun suami nik keje offshore, sekurangnya tidaklah jauh sangatkan.boleh lagi calling2 kan.pastu tak de la berpisah lama sangat kan.

masing2 setiap kita ade cabaran dan dugaan sendiri .
tapi time berjauhan camnila ade jugak yang best..rindu tu lebih sikit.bile tahu hubby nak balik, rase saat2 first time jumpa dulu2.excited ..hihi



kembali pada tajuk entry kita hari ni

perempuan yang pemaaf

perempuan ni senang jea nak memaafkan lagi2 memaafkan lelaki yang dia sayang.

opismate nik dia dapat tahu pakwe dia ade scandal dengan pompuan lain.bila dia tanya, lelaki tu marah2 sebab katanya mcm tak caya kat dia.just tanya kot.kecoh btol mamat mcm ni kan.

bagi nik la lelaki tu mmg sengaja nak menutup kesalahan dia.sebab tu marah2 jea bila tanya.kalau tak bersalah tak yah nak marah dan mengelabah mcm tu.

bagi nik la lelaki tu mmg sengaja nak menutup kesalahan dia.sebab tu marah2 jea bila tanya.kalau tak bersalah tak yah nak marah dan mengelabah mcm tu


:


:


:

beberapa minggu kemudian


opismate nik ni terima balik lelaki tu.kata nya lelaki tu pujuk dia balik

tengok tu..perempuan ni lembut hati kan.kena tipu pun still lagi terima.punya la sayang.dah la lelaki tu katanya panas baran. nik mmg pantang lelaki panas baran.

bagi nik la, opismate nik tu boleh dapat lagi yang better.umo muda lagi la.
takkan nak korbankan masa muda nak kapel dengan org mcm tu.

tak fun la perhubungan mcm tu.nik pulak yang rasa geram.rasanya baik single la dari kapel dengan lelaki mcm tu.


please la ladies kat luar sana

jgn la sibuk duk ikut orang, orang nak kapel korang pun sibuk nak kapel.
lelaki cakap loving2 sikit, pompuan dah mula lemah gemalai.
memaafkan memang sifat yang bagus, tapi terima lelaki tu balik dengan perangai yang tak matang , selalu buat korang sedih dan banyak menyakitkan hati memang tak berbaloi.
Focus on what you have. Focus on the people who make you smile, not the “things” that make you cry.
tapi kalau lelaki macam tu jugak pilihan korang, teruskan lah.tak de sapa nak halang.akibatnya tanggung sendiri tapi harap2 semuanya baik2 saja la.
Don't believe guy that tells you, he loves you
believe guy that shows you, he loves you



11 comments:

  1. laki mmg cmtu...
    tp sy baik je taw...haha...:)
    nice entry...

    ReplyDelete
  2. betul2...percaya pun ada limit gak...baik berpisah skra dari bercerai selepas kawin...

    ReplyDelete
  3. i was once a pathetic stupid girl.
    but i am different now.
    pengalaman yang mendewasakan kita.
    =)

    ReplyDelete
  4. bila dah terkena nanti baru nak myesal kot.. maksud terkena tuh adalah terkena slps pernikahan...

    ReplyDelete
  5. wink..rindu mr.hubby la ni..heeehe..
    like those quotes :)

    ReplyDelete
  6. perempuan mmg berhati lembut, sbb tuah perempuan ade sifat sensitif & peka..dari situ menjadi perempuan nie lebih mudah memaafkn..

    ReplyDelete
  7. hurm..
    biler da syg..
    sumer bez..
    org bau busuk pown..
    dier leyh kater wangi..

    ReplyDelete
  8. best quote..^^

    Don't believe guy that tells you, he loves you
    believe guy that shows you, he loves you

    ReplyDelete
  9. perempuan memang pemaaf diakui tapi garang haha

    ReplyDelete
  10. hidup memang penuh cabaran dan dugaan. jadikan Allah sebagai petunjuk

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org