Saturday, December 24, 2011

Bercuti ke Penang | Masjid Terapung & Feri Pulau Pinang



Assalammualaikum semua 

last entry untuk percutian kami ke Penang :)
kami ke Masjid Terapung Pulau Pinang kat Tanjung Bungah 







sangat cantik view dekat area Masjid Terapung Pulau Pinang

.one of of the most famous landmark in Penang.







pemandangan sekitar Masjid Terapung





view  dalam Masjid Terapung 



interior of the mosque













masa untuk ucap selamat tinggal kat penang
kami decided nak naik feri.
dah alang2 kat Penang, rasa rugi pulak kalau tak naik.
masa mula2 sampai penang kami lalu jambatan Pulau Pinang  so time balik nak la try naik feri pulak.
dah la sepanjang hayat  tak pernah  naik feri . 

untuk keluar dari Pulau Pinang, tiada bayaran dikenakan. so jimat minyak kereta..haha
pastu nasib baik tak perlu queue lama.
perjalanan ambik masa dalam 15-20 minit.

bangga seh dapat naik feri..haha
first time okeyyyy



jakun sebab tak pernah naik feri 


nampak tak River Cruise.besar giler ship tu
kan best kalau dapat naik yang tu :)))








pemandangan dari atas feri







jambatan Pulau Pinang

Selamat Tinggal Penang
ade jodoh kita jumpa lagi yea :)

pssttt
My Next Vacation : Cherating, Pahang
harap2 plan kami menjadi

 

14 comments:

  1. suka pemandangkan laut di situ..
    cantik.....

    masjid terapung..
    sgt ingat kat terengganu jer ada.

    saja BW sini.. view entri n nuffnang.

    ReplyDelete
  2. dah lama x pergi penang!teringinlah pulak ke sana bila tengok masjidnya yg cantik:)

    ReplyDelete
  3. cantiknya gambar.. zla g penang pun xsempat g suma tempat2 tu... =)

    ReplyDelete
  4. Alieza Dayasari
    yup.mmg cantik sgt permandangan kat sini

    nik pun tak tahu masjid terapung ade jugak kat penang.kat sini di bina dekat dengan pantai.lain ngan masjid trg.di bina atas tasik.

    ReplyDelete
  5. ♫♪~ Naurah Nawwarah ~ ♫♪: first time naik feri.best sgt :)

    ReplyDelete
  6. aimie amalina : thanks..gambar tu en hubby yang ambik :)

    ReplyDelete
  7. teratai : best sgt kat penang.pi la bercuti kat sana :)

    ReplyDelete
  8. zyLa : nik pi penang pun ade tempat tak sempat nak pi.so kena pi lagi la ni nnt.hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^