Friday, December 23, 2011

Bercuti ke Penang | Taman Rama - Rama



Assalammualaikum semua

Hari terakhir di Penang. kami ke Butterfly Farm.
Taman rama - rama ni terletak di Jalan Teluk Bahang.
Penang Butterfly Farm is the world's first live tropical butterfly sanctuary with over 4000 live butterflies from 150 species and small reptiles in their natural habitat
harga masuk rm18 agak mahal bagi  nik tapi berbaloi bila masuk ke sana
teruja tengok rama-rama yang sangat cantik ni :)




pintu masuk



landskap kat sini cantik.kawasan pun bersih jea






































kolam ikan
























iguana



<



dah puas pusing taman rama-rama kami ke tempat pameran








metamorphosis corner


belangkas




biodiver -city






banyak butterfly samples kat sini..macam2 rupa dan saiz







Information about Penang Butterfly Farm 
Admission:
Adult: RM18 
Opening Hour:
Monday-Friday: 9:00am to 5:30pm (Last Entry at 5:00pm)
Weekend & Public Holidays: 9:00am to 6:00pm (Last Entry at 5:30pm) 
Address:
Penang Butterfly Farm
No 830 Jalan Teluk Bahang, 11050 Penang, Malaysia
Tel: 604-885 1253   Fax: 604-885 2011 / 885 174
E-mail: info@butterfly-insect.com
Websites : www.butterfly-insect.com www.leppidio.com 

Next Destination : Masjid Terapung, Pulau Pinang & Feri, Pulau Pinang

 

4 comments:

  1. cantikkkk..pnah pegi sane..akhr tahun lepas x silap..best sgt5...tp x masuk tmpt cicak tue hahaha

    ReplyDelete
  2. laskar pelangi : best sangat.tak puas duk dalam sana.rasa mcm semua gambar rama2 nak snap :)

    ReplyDelete
  3. UyaRayza : cantikkan..rasa nak pi lagi jea :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org