Wednesday, December 21, 2011

Bercuti ke Penang | Toy Museum



Assalammualaikum semua 

kali ni nak sambung lagi pasal our short percutian dekat Penang. kami singgah ke Toy Museum
Toy Museum ni terletak di Jalan Tanjung Bungah (sebelah Copthorne Orchid Hotel) . muzium permainan terbesar di dunia.



lebih 100,000 permainan ade kat sini. kalau korang minat toys boleh datang sini.kanak2 mesti excited la kalau datang sini.mcm2 toys ade kat sini.

tempat parking kereta limited.
kawasan kat dalam dia kecik jea.
kalau ramai orang ni mesti sesak.time pegi tu nasib baik la tak ramai sangat.so senang la nak bergambar :)

dalam toy museum tu dah tak terjaga kot.penuh dengan habuk.lantai kat sini pun tak elok.
apa pun memang seronok tengok macam-macam toys ade kat sini

jom layan gambar-gambar yang sempat kami snap kat sini.
gambar yang tak brapa nak cun dari kami :p

masuk2 jea kat dalam dah terpandang patung ni :)






opsss..sexy




Kungfu Panda







Superman













Chucky




lilo and stitch

Pirates of the Caribean..Capt. Jack Sparrow






poyo jea kan..huhu


comelkan?




spiderwomen














patung berpakaian tradisional pun ade :)





kata muzium terbesar so gambar mesti banyak la kan.hehehe
Information about Toy Museum 
Opening Hours:
Daily, 09:00 – 21:00 ( last admission 20:30) 
Entrance fee:  
RM 10 (Adult) RM 6 (Child)
 Address: 
Jalan Tanjung Bungah, Tanjung Bungah (right next to Copthorne Orchid Hotel)
Tel: 016 460 2096 
thanks for reading and dropping


Next Destination : Miami Beach & Pasar Chowrasta

 

2 comments:

  1. woooo...bestnya....aku pun tak sampai lg nih....nak kena plan pi sana jgk lah nanti....hehhe...tq pic yg menarik...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org