Wednesday, December 28, 2011

rindu penang



assalamualaikum readers

tetiba rajin pulak nak update blog.muahaha
arini dah Rabu pun. takda Wordless Wednesday untuk hari ni. di tukar pada entry santai.

sebab kenapa saya perlu bercuti ke Penang lagi




kekangan masa membuatkan ada beberapa tempat yang kami tak sempat nak singgah
antaranya

Rumah Kelahiran P. Ramlee | Tokong Ular
mall popular di Penang (Queensbay Mall, , Perangin Mall, Komtar )
Kek Lok Si Temple | Night Market, Batu Feringghi | Botanical Garden
Tropical Spice Garden | Tropical Fruit Farm | War Museum

makanan yang tak sempat di rasa
Mee Udang | Cendol | Pasembor | Nasi kandar

walaupun makanan ni ade jea  kat KL tapi takkan sama bila makan kat Penang sendiri.
sebab makanan ni memang popular kat sana. yea tak?

penang banyak tempat tinggalan sejarah.sebab tu Georgetown, ibu kota Pulau Pinang telah diiktiraf UNESCO sebagai Tapak Warisan Dunia UNESCO . nik memang suka dan excited kalau dapat jalan2 ke tempat macam tu.







bila nak pergi Penang lagi ni?

6 comments:

  1. waa..jelesnya..lama tak jejak
    last pergi pun time family day..

    takda ole-2 kew..hee

    ReplyDelete
  2. wahhh!!! bestnyew kat penang...dlu g xsempat nk terjah sumenyew...awwww..Nk g!!!

    ReplyDelete
  3. wahh, tak pena pegi penang pun.. >.<

    ReplyDelete
  4. penang mmg the best ever..
    hahaha...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^