Saturday, January 29, 2011

sekadar luahan perasaan



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


oh yeayhhh...dah weekend pun.penat sgt minggu ni.keje, keje dan terus keje.mmg mcm ni la nasib org makan gaji kan.

keje tak de la byk mcm selalu tp penat melayan kerenah org. dgn boss yg fikir keje dia jea nak siap cepat.mcm keje dia jea yg urgent.pastu bila kena marah kat cliet sebab delay keje dia mula la boss nak cari salah org lain.susah gak keje ngan lady boss ni kan.

tp nak buat mcm mana.dah namanya kuli terpaksa la ikut arahan.

tu la. dulu degil.ayah suh jadi cikgu mcm MA dulu tak nak.keje setengah ari pastu gaji lak mahal.

yea ker?

maybe tu jadi cikgu zaman2 ibu sy dulu la.tp bukan cikgu zaman moden skarang ni.kwn2 sy yg jadi cikgu pun ade yg complain byk keje jea, kena buat itu ini yg bukan tugas diorang .balik lewat coz ade mcm 2 aktvt kat sekolah.

tu la.setiap org ade masalah masing2 ngan keje kan.nampak jea senang tp diri sendiri jea tahu susahnya keje.

jgn nak berkeluh kesah wahai nik.ini pilihan yg dah dibuat.
tp apa2 pun sy bersyukur sy bekerja.sekurang2 nya sy tak perlu bwk balik keje kat umah.so kalau cuti tu mmg btol2 cuti la.hehe

cukup2 tuk luahan kali ni.hehe

pssttttt!!!!!

Piala Sumbangsih 2011
Selangor vs Kelantan

Stadium Shah Alam
Sabtu
29 Januari 2011
8.45 mlm



eh arini ade bola la.comfirm malam karang melekat kat tv tgk bola.lg2 la bila pasukan kelantan yg main.tak menang den tak kisah.asl dapat sokong pasukan pilihan den.hehe

“Pesanan saya kepada rakan-rakan walau apa dugaan sekali pun yang datang, kita akan tetap bermain sebagai sebuah pasukan. Walau pun kita ditimpa musibah ekoran penggantungan jurulatih dan latihan kita sedikit terjejas beberapa hari lalu namun semua itu tidak mematahkan semangat kita.
- Piya

buat Muhd Badhri Radzi aka Piya..sy suka semangat kamoo.main elok2 yea.hehe

Monday, January 24, 2011

ari isnin yg lemau



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

morning uolss !!! sebenarnya berbelah bagi nak pegi keje ker tak.tp sumpah mmg tak larat.dengan batuk dan selsema yg tak baik2 lg.di tambah ngan period pain dan sakit kepala.sgt penat kalau sakit ni.

kalau opis dekat mcm dulu maybe ok la.ni dah jauh.kena naik bas lg.tu buat lg tak larat.kang ade yg pengsan gak.so arini nik tak keje.berehat jea kat umah.

perkara paling tak suka bila sakit ialah dipaksa makan ubat oleh en hubby.huhu
doakan sy cepat sembuh yea kwn2.dah seminggu tak sihat ni :(


psttt..!!!
tak sihat pun update blog perkara harus..hehe

Saturday, January 22, 2011

Tag || 25 Random Things About Me



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

nik di tag.ni kali ke 2 di tag tuk benda yg sama.so arini paksa diri buat gak.byk lg hutang tag sebenarnya.sorry sapa yg tag.blum sempat lg nak jawab semua.

tp nik akan buat.cuma cepat lambat jea.hehe
kali ni di tag oleh nick adika dan peminat setia nubhan


once you have been tagged,
you are supposed to write a note with 25 random,
things, facts or goal about you.
at the end, choose 25 people to be tagged.
you have to tagged the person who tagged you.
if i tag you, its because i want to know more about you.

1. love taking pictures of myself using digital camera.huhu.bajet photogenik tp nan ado la.
2. tak suka Mathematic and Add math. I like HISTORY better.
3. love my family so much that it makes me cry to think about.
4. first time pakai hp masa tahun pertama kat U.masa ramai dah yg pakai tp still mahal lg.tak glamer lagi hp kamera ni. tuk call ngan taip mssg jea.tp tu pun dah excited tau.hehe
5. PURPLE is my favourite color.

6. sukan makan durian.
7. sy tgh frust.arini period so harapan nak pregnant musnah.usaha lg yea nik.ermmm
8 . walaupun mcm2 fesyen tudung sy try, tudung bawal gak ttp jadi pilihan.lg2 time keje.
9. masih ade lg baju yg di beli tak dipakai .tiba2 teringat lak.huhu
10. peminat Dato Siti Nurhaliza dan Zamani Slam

11. tinggal di Putra Perdana , Puchong
12. bekerja di Jalan Klang Lama, KL
13. tak suka pakai kasut
14. first time tgk wayang masa kat matrik N9. tgk filem Ada Apa dengan Cinta
15. tak suka senyum nampak gigi


16. di sebelah family en hubby sy ialah MAK USU..hehe
17. suka DOMINOS PIZZA berbanding pizza hut.
18. tahun ni umo sy dah 27 TAHUN .tua dah kan.huwaaaaa
19. birthday sy 9 AUGUST.ingat yea kawan.dan jangan lupa bg ucapan nnt.hehe
20. sy teringin nak derma darah tp skarang tak boleh coz berat tak cukup daa

21.tak pandai la hal fesyen dan make up2 ni.pakai apa yg dirasakan selesa dan sesuai
22. bekas student UMT Terengganu , degree in IT
23. tak suka jawab call.kalau kat rumah hp ntah mana2 letak.sy lebih prefer sms.
24. sy ade lesen moto tp lepas abis U sy dah langsung tak bawak moto
25. tak suka baca novel tp first dan last novel sy beli adalah novel OMBAK RINDU. ini super duper best punya novel

omak aihhh..mmg penat la buat tag ni.ntah apa2 fakta menarik dan menolak dah yg kuar.nasib baik 25 jea.
rasanya mcm dah ramai buat tag ni kan.so sapa2 yg belum buat tu sudi2kan la buat yea.hehe

Thanks for reading

Friday, January 21, 2011

alahai lelaki...!!!



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers



kisah ni dah lama tp tetiba rasa nak bercerita kat korang lak.
apa perasaan korang bila ade saudara korang tetiba tegur korang kat fb pastu cakap mcm2

sy ambik sebahagian jea la.yg sy rasa sgt kelakar.ayat di ubah dr loghat kelantan ker bahasa yg di fahami semua .hehe

nak cakap awl2.sepupu sy ramai yg lawa2, yang free hair, seksi meksi, tp sy tak de nafsu.

saya tahu awak tu comey blaja oversea, tak setaraf la ngan saya

tapi ingat umah nenek saya tu tempat ayah awak tido dulu

awak tahu tak ayah awak baik dgn ayah sy, saya nak ingatkan pesanan ayah saya jea

jangan buat sombong sgt ngan saudara

evrytime i im or text u.....u like wanna run away from me????

ayah sy cter banyak pasal ayah awak. suppose we become close as a family.jgn sebab perangai awk mcm ni sy tak mengaku saudara

saya tak nak pun tackle awak.tp sebab fikir awak ni saudara saya.nak buat kawan.

bukan sekali tegur.kadang2.tu pun susah.saudara apa mcm ni

awak tak nak ngaku sy saudara ker.ok la.kena report kat saudara lain ni

marah giler kan mamat ni kan.wakakaka..pelik kan org mcm ni.mcm lelaki desperate tak korang rasa.

cakap hal sepupu2 dia yg seksi dan lawa.tak de kaitan langsung kot.
kalau btol dia nak kenal saudara, ngan adik beradik yg lain tak nak kenal dan tegur.


naper sibuk duk tegur adik sy yg belajar kat oversea lak.dia ade 5 lagi kakak yg boleh ditegur .tak nak lak tegur.yg jauh lak sibuk nak tegur.

kalau tak minat kat adik sy naper lak nak chat mcm tu kat Fb.nampak sgt awk suka giler kat adik sy kan.adik sy tak layan awk, awak dah jd tak keruan mcm tu.ingat dengan mssg mcm tu awak dapat tarik perhatian dia ker.lg menyampah ade.nampak sgt awak ni still tak matang.

FYI, adik sy tu mmg susah nak melayan org , family sendiri pun kalau tegur kat fb dia jarang nak balas.ni kan awak yg tegur.hehe..kami dah biasa ngan perangai adik sy yg sorang ni.dah faham sgt la.

mula2 boleh la layan saudara tp kalau saudara tu dah lebih2 tak de masa gak dia nak layan.
dan satu lagi jangan nak libatkan ayah kesayangan kami lak.semua org tahu ayah sy baik dengan ayah awak dan kami tak penah nak cari gaduh.kat sini sapa yang start dulu.

takkan hal mcm ni awak dah nak putus saudara .be matured okey.awak tu blaja degree kot.malu la wei.lambat gak lelaki ni matang yea.masuk U pun still tak matang.mcm mana tu?

lelaki oh lelaki

pssttt...!!!
entry ni bukan tuk semua lelaki.sekadar luahan tuk lelaki yg di katakan saudara tp ade niat lain di sebaliknya.
bukan dr keikhlasan hati tuk kenal saudara.cuma menggunakan perkataan saudara tuk menghilang rasa tak keruan bila sapaan tidak di sambut.hehe

Thursday, January 20, 2011

♥♥ hello ♥♥



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

pekaba readers? moga sihat yea.
bangun pagi td ingatkan arini hari sabtu lak .kang ade yg tak pegi keje esk coz ingat ari ahad.hehe
argggghhhh sgt malas nak buat apa2 pun

so tgk tv saje
I’ve turned into a Giuliana and Bill fan

suka layan rancangan Giuliana and Bill kat channel 712 astro

Giuliana Rancic and her husband, former Apprentice star Bill Rancic

psstt...!!!
bestnya en hubby melepak ngan geng club PPEOC semalam yea .sy malas nak join.lepak kat umah lg bagus.layan blog.hehe

en hubby yg comel (yg berbaju oren ) .like this pitcha.hehe

ramai gak yg join futsal semalam :) ..diorang ni mmg rajin la.

teka mana satu kete kami :)

sumber pic dr facebook PPEOC

Tuesday, January 18, 2011

Part II || Sunday Morning Ride : Bukit Tinggi


Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

bukak PPEOC facebook.ade yg upload pitcha kat bukit tinggi aritu.
pitcha nik dan hubby tak banyak pun.
tp sempat la bergambar beramai2 ngan ahli kelab yg ade.
fikir2 balik best gak buat aktvt konvoi ramai2 ni walaupun penat.

penat apa?

penat menunggu.hehehe

deretan kereta persona

cantikkan pitcha ni
mcm kat oversea lak.hehe

nice view

our car with new PPEOC sticker

menunggu lg

bbrp papan tanda tunjuk arah kanan tp ade gak yg dengan confidentnya masuk kiri.
bang oii ke kiri tu jalan mati yea..hehe

sgt sejuk kat sini

pintu masuk ker Colmar

taman yg cantik :)

seisi memperkenalkan diri

pitcha belakang sy jea yg nampak.haha

sarapan beramai2

d view

bangunan ala france

itik2 yg comel

mcm2 aksi

pemandangan dari atas menara

kalau dapat sewa dan tido kat sini syiokk gak kan

sy yg pendiam bersama pompuan2 yg peramah :)
maybe tak biasa lg kot

bergambar beramai2 tuk kenangan

opss.aksi terlampau

candid kamera

pada yg nak daftar jadi ahli kelab PPEOC sila klik di SINI
kat sana ade borang utk korang isi pastu send via email saje
mudah dan senang

so nnt dah join , boleh buat aktvt sama2 yea.

new aktiviti

Futsal PPEOC

Location:Samba de Futsal Lot 13, Jalan 225,Section 51A, 46100 Petaling Jaya

Time: 9:00 PM Wednesday, January 19th




sumber pic cilok dr fb PPEOC dan ahli2 club PPEOC

Sunday, January 16, 2011

Part I || Sunday Morning Ride : Bukit Tinggi


Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

nak update kisah kami ke bukit tinggi.kali ni kami pegi ngan ahli kelab Proton Persona Elegance Owner Club (PPEOC)

muka org yg bangun awl pagi.lg awal dr nak pegi keje

kul 6 dah bangun mandi dan buat apa yg patut sebelum ke tempat yg dijanjikan.tp biasa la.konvoi ramai2 ni kan.janji kul 7 tp tak semua sampai kul 7.paling tak suka menunggu dan buat org tertunggu.

excited ker?
tak brapa la coz dah penah pegi kan.en hubby ajak so nik ikut skali la.takkan nak bg dia jalan2 ngan awek lain lak.nnt nik gak yg jeles.haha..pitcha tak snap banyak pun.lgpun kami jalan2 kat Colmar Tropicale tu jea.pusing2 situ.tak de pegi Japanese Village or tempat lain.

kali ni masuk free jea coz ade pekerja kat situ ahli kelab PPEOC.so dah jimat la rm16.haha..yg free tu mmg nik suka.

cuaca lak tak sesuai tuk jalan2.sekejab2 ujan.kami sarapan kat bukit tinggi dan ade seisi suai kenal lak.
ade yg dr kl .ade gak dari pahang.

ok la sekali sekala buat aktvt mcm ni.org kata mengeratkan hubungan kan.boleh kenal2.
tp nik biasa la.segan skit nak tegur2 org ni.so senyum2 jea la.nnt lain kali kita beramah mesra la yea.
lgpun diorang ni kecoh sgt.takut lak nik nak bersuara lebih2.huhu

me with my new baju.haha

benda ni tak de sblm ni.maybe sebab nak sambut tahun baru cina kot diorg letak sini :)

sejuk cuaca kat sini.ujan lak tu.pakai baju 2 lapis pun still sejuk.


nak buat wedding photoshoot kat sini pun boleh.ade gak jumpa pengantin baru tgh posing.

oh yeahhh..cermin besar dlm lif.. i like

tak ramai org pun masa ni
so nak bergambar pun tak de malu sgt :)

peace..!! muka budak bosan.nasib baik e hubby ajak jln2

tgk mata nik.takut2 nak bergambar coz takut swan ni datang patuk..haha.tak ke naya nnt.
so baik mengelak sebelum terkena
senyum sambil mata tgk swan

pitcha atas tak okey.so snap lg.haha
swan jauh skit.

mcm oversea tak?

♥ u loads B


tunggu pitcha2 lain dr ahli kanvoi yg join.nnt kalau ade mesti nik upload kat sini :)

pssttt...!!!
damn jeles tgk org2 yg pegang kamera DSLR ni.bila nik nak dapat ni????