Wednesday, March 30, 2011

entry luahan hati..bila stress di tempat kerja



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


entry arini merupakan entry luahan hati yer.dah lama rasanya tak luahkan perasaan kat blog nie.
saya dan bbrp rakan sekerja tengah bengang ngan sorang minah kat opis.
semakin lama perangai ko semakin melampau
mcm2 dia bg alasan semata2 tak nak buat keje
sepatutnya mmg tu tugas dia

naper la jumpa rakan sekerja yg annoying mcm ni
tak kesian kat org lain yg byk keje pastu kena buat keje dia
dia duk buat invoice pastu duk relax goyang bontot jea
invoice pun banyak buat salah
menyusahkan org btol la minah ni

kalau boss ade buat2 bz
kalau tak de manyak rilex ma..hipokrit btol minah ni
sibuk duk tanya bila bos nak comfim dan naik gaji
owh please la
kalau keje mcm tu jgn harap la ko nak dapat gaji
ntah2 boss paksa resign nnt

dah la mulut mcm longkang
suka hati jea nak kutuk, org kau kutuk tu ciptaan Allah
dah la cakap depan2
biar la tangan dia kecik badan dia besar pun
tu badan dia.tak de hak kita nak tegur mcm tu
pakwe dia boleh jea dia terima seadaanya
ko pulak yg heran kenapa

tak perlu ko nak cerita kisah bawah kain ko kat semua org
kami tak minat nak tahu la
tak perlu nak berbangga setakat duk ngan lelaki tanpa nikah
kami tak heran la
setakat mamat filipina jea kot.tu lagi kami tak heran.

yg kami hairan dan pelik , dah ade anak still tak nak kwen lagi
bangga ker ade anak luar nikah
tak sian ker kat anak tu, malu dia bila dah besar nanti
ade hati nak buat majlis kenduri besar-besaran
dah tak cukup duit nikah jea la
tak perlu nak bg alasan tak de duit sebab tu tak nikah
anak pandai lak buat,nikah tak nak..hampeh
tolong la hentikan sifat yg sgt annoying tu..please la
sebelum kami muntah ramai2 kat opis, baik ko berhenti

ingat dah pegi sorang penipu , opis dah ok la
datang lak sorang yg suka bodek boss
susah la keje mcm ni

tak pe2 kami boleh bersabar lagi
tapi hati2 yea cik minah
takkan senang hidup ko kalau ko asyik menyusahkan org
bukan niat saya nak berdoa mcm tu
tp dia sepatutnya di bagi pengajaran supaya hidupnya jangan asyik menyusahkan orang saje

opsss terlebih emo lak
huahuahua
okey.going to sleep now. hope tomorrow will be a HAPPY DAY for all of us

Tuesday, March 29, 2011

bila bosan



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

bila bosan ni la jadinya, terhasillah entry yang mengarut.
mari kita imbas kenangan time kawen dulu2. kita bercerita tentang make up pulak.
time kawen dulu mmg sy cari mak andam yg takkan make upkan saya bertukar jadi mak cik2.lipstik merah, pipi pink.hehe
kat kawasan nik mmg susah skit nak cari mak andam yg make up lawa.kalau ade pun bayaran mesti mahal.mana la nik mampu nak bayar.

mula2 tgk bila dah siap make up rasa tak nak kuar jea dr bilik.rasa tebal semacam jea.tp bila lama2 dia ok.rasa tak nak buang lak make up tu.haha
sekurang2 nya takde la rupa mcm mak cik dulu2 make up kan.
pic di bawah make up time akad nikah
for the first time ever, di make up tebal.

make up paling nik tak suka masa pakai baju ni.ngan bulu mata palsu dan make up yg lagi tebal dr sebelumnya.
org tak biasa pakai bulu mata palsu.bila first time pakai rasa berat jea mata.hehe

dan nik paling suka make up kat johor.walaupun tak de la nampak muke flawless.
tapi sekurang2 nya dapat tutup jerawat dan segala parut jerawat..hehe

gambar - gambar Bienda kat bawah nie semua adalah hasil sentuhan ajaib EPIE TERMERLOH
suka tengok Bienda nie. muke flawless , gebu pulak tu
solekan mata bienda sgt cantik. kan best kalau time kawen dulu dapat make up macam ni :))






Monday, March 28, 2011

just simple & small celebration



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

today is his birthday
selalu en hubby yg bg kejutan tuk saya.kali saya lak buat dia terkejut.huahuahua
saya ni bukan pandai sgt nak buat suprise. ni pun just simple suprise jea.takkan sampai buat jantung en hubby terhenti seketika pun.hehe
just simple and small celebration jea.



muka bday boy yang penat.baru balik keje :))

moist cake chocolate
nasib baik kat taman ni ade kedai kek yang dekat dengan rumah.nik pegi jalan kaki jea beli kek ni.
sedap tau kek dia

pastu order dominos pizza.segalanya di hujung jari.hehe
order online jea.
kat taman nik ni hanya dominos pizza jea buat delivery.hehe

ucapan utk hubby tersayang :
Happy Birthday to my dear husband
semoga rumahtangga kita berkekalan sehingga ke akhir hayat
I LOVE YOU with all my heart
I wanna grow old and do everything with you
i love you MORE and MORE

my wishlist || Nikon D3100



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

satu wishlist saya telah berjaya ditunaikan untuk tahun ni.
hasil perkongsian saya dan suami lahirlah

nikon D3100

:)))))


Alhamdulillah, kami berjaya merembat Nikon D3100 dengan jayanya.ni jea kamera DSLR yg kami mampu beli.lgpun DSLR ni ketegori kamera untuk entry level macam saya ni.baru belajar nak guna DSLR.so beli dulu yang ni.

kalau beli yang mahal tapi tak pandai nak guna memang tak guna jugak kan.lagipun saya guna tuk ambil gambar sendiri saje bukan nak jadi photographer.


harga dia murah la dari DSLR yang lain.sesuai sangat ngan bajet kami.lagipun banyak jugak kelebihan.sebelum beli nik ade la buat survey sikit hal DSLR ni.takut gak tersalah beli.

jumpa blog best yang banyak bercerital hal DSLR.korang berminat tentang DSLR boleh jenguk blog ni .banyak dia review tentang macam2 jenis DSLR kat sini dan di sini
yang buat lagi tertarik nak beli nikon D3100 ni coz nik baca komen ni :
D3100 adalah kamera yang latest dan banyak kelebihan. even pengguna D90, D5000 pun rasa tergugat bila D3100 keluar sebab kualiti gambar dah mengatasi kamera2 tu :) dan megapiksel adalah lebih tinggi. dan video lebih power dari kedua model tu dan support full time AF masa shoot video :) so saya sangat2 rekemen beli D3100 :) kamu takkan menyesal :)

Murah tak semestinya berpatutan, mahal tak semestinya yang terbaik :) .. so bg saya utk harga antara RM1600 hingga RM2800, D3100 adalah yang terbaik :)

Sunday, March 27, 2011

gorgeous lady




Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

sekarang ni nik tengok fesyen tudung dan fesyen pakaian cepat betul berkembang. macam-macam gaya dah ade . yang penting menutup aurat kan.
nik suka style wanita cantik ni.nama dia Raja Nadia Sabrina.
umo 26 tahun dan dah berkahwin.
gaya dia sopan dan cantik.tak perlu nak pakai berbunga2 atas bawah tuk nampak bergaya.

nik cilok pics ni dari blog dia.harap dia tak marah la yea.
sebab saya dah jatuh cinta dengan style dia.

jealous sebab hanya mampu tengok and adore je style diorang ni
nak bergaya macam ni mmg kena spent duit .
kalau yang mampu apa salah nya mencubakan.


cool..really love this one!

cun giler gaya ni


love this purple color




sebagai wanita betudung we have so many options..so just tepuk dada tanya selera kan.
jangan jadi mangsa fesyen sudah la.


currently , nik lebih comfortable pakai tudung bawal jea pegi keje dan kemana2 pun .senang. mudah dan ringkas.haisshh..bila nak bertukar style ni.hehe

katakan tak nak pada MLM



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


nik SANGAT tak suka Multi-Level Marketing.apa lagi nak join.
tak berniat jahat nak kondem MLM ni. tapi tengok kawan2 join banyak ajar nik supaya berhati-hati dengan mereka yang promote MLM ni.

taktik yg selalu di lakukan tuk ajak join MLM.nik penah alaminya

* lama tak jumpe, tak rapat sangat pun masa kat matrik tetiba boleh call dan nak ajak kuar,siap offer nak datang ambik kat umah lagi.

* kalau tanya nak pegi mana dia cuma suh ikut dia pegi 1 tempat jea.nnt akan tahu la apa yg dia buat.kalau bisnes yang betul kenapa nak berahsia sangat, kan.dia tak nak bgtau awal2 la takut nik tak nak ikut.
mula2, nik ingat dia nak tolong nik cari keje la coz time tu nik tak keje.nik yang lurus bendul ni ikut la.

* pastu pegi tempat MLM tuk bgtau la tentang MLM.kononnya nak pujuk la.nak bgtau MLM ni bagus.kononnya kalau join MLM ni segala apa yg di impikan akan dapat.kalau makan gaji mana boleh dapat semua tu.

* tunjukkan gambar org2 yang dah berjaya buat MLM.bulan ni dapat kete, bulan depan lak dapat beli umah.
bulan depan satu lagi nikah baru.yea la.dah kaya kan.buat apa simpan duit banyak2.huhu..tak de lak cakap pergi haji ker , umrah ker. oh yea, maybe yg tu mana boleh heboh2 kan.

* bercerita kononnya ni sistem baru yg boleh dapat untung lebih dan ia tak sama dr MLM yg lain.kalau kita lambat join nt kita akan ketinggalan la.

annoying bila dia mula cakap mcm ni
" saya takkan lupa member, kalau kita kaya, kita kaya sama2..sebab tu la kita ajak kamu join ni"
yang lagi annoying bila diorang akan contact kita selagi kita tak join benda alah ni.


satu cara lain tuk promote MLM ialah menggunakan facebook.antara ciri org yang join MLM bila

* suke letak gambar duit dan tag name orang dgn caption:
"nak tahu bagaimana utk jadi kaya? PM saya cepat!!"
" jangan lepaskan peluang, saya sudah mencuba, anda bila lagi "
* pastu suke letak gambar kete besar, rumah besar, bini besar.yeala, dah kaya la..kena la tunjuk semua besar.yea tak?? setakat kete persona ni tak pandang la kan.


* suka post kat wall bercakap besar.nak suh join, tak perlu modal tapi untung berlipat kali ganda.
semua penipu.

* ade yang siap print screen lagi brapa duit masuk dalam bank dia tiap2 ari.

yang tak boleh terima dek akal, siap ade yg join ni sanggup berhenti kerja semata2 nak buat MLM ni secara full time.katanya kena la buat full time kalau nak kaya cepat.susah manusia yg fikir nak kaya jea.sempit btol fikiran. tolong la, sebelum anda betol2 kaya baik anda kerja dulu.jangan mengada nak berhenti.

diorng tak fikir ker duit yg diorg dapat tu dari org bawah diorg.yang kaya nya org yang lagi atas la.dia lak sibuk duk cari org bawah.anda harapkan duit downline anda tuk anda kaya.adilkan?

jarang kita dengar arkitek, jurutera, doktor atau juruterbang join MLM.
selalunya semua datang dari golongan yang tak pernah 'cukup duit'.
kalau tak cukup duit salah satu cara lain adalah berbisnes.

MLM ni akan sentiasa wujud coz ade orang yang nak cepat kaya dengan cara yang mudah.
mana ada benda senang kat dunia ni cik kak oii

kalau senang kaya, baik dia suh mak ayah dia, adik, abg , kakak dia dulu try .. biar ahli keluarga semua kaya dulu..ni naper nak cari kawan dulu..
banyak dah kita dgr berita penipuan yg libatkan MLM ni..tp masyarakat still jugak nak join MLM.lepas dah kena tipu baru nak ambil tindakan. dari dulu tak nak jauhkan diri.

psttt..!!!
ini pendapat peribadi saya saje.anda tak nak terima ia terpulang pada anda.anda nak join anda tanggung la risikonya.

Saturday, March 26, 2011

Nong Poy || He become She


Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


kenal tak Nong Poy ni?? dia ni supermodel dan pelakon kat thailand.
jangan tergoda yea wahai lelaki coz dia kaum sejenis anda.hehe..

dia buat pembedahan time umo 17 tahun.omakk aih...banyak duit dia
now become a very pretty and cute lady
menang Miss Tiffany Competition and Miss International Queen 2004 tau

jeles kot tgk kulit dia.kalah pompuan sey.
sanggup Nong Poy ni tahan sakit semata2 nak jadi perempuan kan
buat pembedahan buang tutt dia
manusia macam ni pun ada.sanggupnya dia

memang sebijik mcm pompuan la
tak nampak langsung macam lelakikan

sejuk jer mata tengok :)))
skali lelaki daa

opss...sorry pic sexy.susah nak cari pic dia yg kurang sexy ni.
banyak jumpa yg mcm ni la.lagi sexy pun ade.

dia buat pembedahan buang tutt dia jea.muka dia asli .
lagi buat nik jeles.hehe

ladyboy
she looks absolutely like a real woman and she's prettier than a real woman..
i am right??? hehe

wajah Nong Poy sebelum pembedahan

hebatkan pembedahan plastik ni.
dia ade boyfriend tau.
dengarnya dah bertunang pun

kawan saya penah jumpa orang mcm ni. i mean lelaki yang pondan ni.
dia siap kutuk kata kawan nik tu gemuk.

hello cik abg ehh cik kak , kalau pun kami gemuk , kami tetap tulen ok.jaga skit mulut tu.

apa yang boleh kita belajar dari sini

Bersyukurla dengan apa yang Allah kurniakan pada kita. Tak perlulah nak ubah ciptaan yang dah di anugerahkan.
Daripada Ibnu ‘Abbas Radhiyallahu ‘anhuma,
Maksudnya: “Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wasallam melaknat
orang-orang lelaki yang menyerupai perempuan dan orang-orang
perempuan yang menyerupai lelaki.”
(Hadis riwayat al-Bukhari)
psstt ..!!!
saya bersyukur di lahirkan sebagai wanita.walaupun berhidung jambu, berkulit jerawat dan bermacam2 ber lagi.hikhik


nak gak letak pic sendiri.saya punya suka la.blog saya.huahuahua
bagus btol photoscape ni.boleh edit pic sampai jerawat dan parut jerawat pun tak nampak.

Got To Go



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

lama lama layan lagu ni comel pulak. Hee !
sudah jatuh hati sama ini lagu daa


lirik dia ade mesej
yang paling best part ni :
No you can't be my man
It don't matter who you are,
Even if you were a star
You've got to go
enjoy this song.hayati lirik dia k.

Got To Go – Najwa Mahiaddin


This time I'm gonna live my life
I ain't no stepford wife
No I ain't perfect
Gonna find somebody who's worth it
And no you ain't that person
Coz i caught you constantly flirtin'
With my best friend

So I guess I'll say goodbye
I'll find me another guy

Why (why why why)
You always makin' me
Cry (cry cry cry)
No I can't stand it
No you can't be my man
It don't matter who you are,
Even if you were a star
You've got to go
(Go go go go go go)

Read my lips I'm leavin'
And no no I ain't teasin'
This time it's for real
Gotta find you another girl
Coz this one sure ain't stayin
By the time you finish what you're sayin'
I'll be gone

pssstttt !!!
Have a beautiful Saturday people.enjoy your weekend k :)))

Tuesday, March 22, 2011

isu style tudung yuna



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


Im not a big fan of Yuna but nik suka style yuna yang dulu.
style Yuna yang sopan dan sweet jea.



maybe her fault was not covering her neck
ppl do mistakes tapi jangan la nak kutuk2 macam korang jea hebat.korang jea yang akan masuk syurga
kesian Yuna.sampai terpaksa delete tumblr

menegur itu memang tanggungjawab sesama kita, tapi kita takde hak nak memburukkan orang . hanya Allah yang berhak menilai .bila menegur cuba guna bahasa yang sopan skit.
ag sowang bakal AHLI NERaka..
da pake tudung lelox dedah aurat laxx…
dada 2 even size kecik pon..tup laa kakak OIII !
ISLAM pada I.C kan..nk wat camne
bila anda di tegur guna ayat macam ni, anda rasa anda boleh terima ker.tak de sapa boleh terima la kalau teguran macam ni.

isu tudung ni takkan pernah selesaikan.
TOLONG jangan la bagi alasan belum sampai seru bila nak bertudung ni coz tu benda wajib.
kalau dah tak nak pakai banyak jea alasan kan..tak sampai seru la..muda lagi la.
malaikat tak tunggu kita sampai seru ke tak lagi kalau nak ambil nyawa kan.

ada yang kata orang yang pakai tudung pun belum tentu baik
soal siapa baik tidak sepatutnya timbul.
at least walau yang bertudung tu tak baik pun , sekurang kurangnya dia dah berusaha mentaati perintah Allah (dalam bab tutup Aurat)

kata ustazah saya , penggunaan belum mendapat hidayah atau tidak pernah cuba untuk berdoa mendapatkan hidayah lebih boleh diterima akal dari guna alasan tak sampai seru.

tapi dari keji orang yang tak pakai tudung, bukan ke lebih elok kita doakan hati dia terbuka untuk bertudung?

diri saya pun tak sempurna.
tapi mana yang baik kita jadikan teladan, mana yang buruk kita jadikan sempadan.
jom sama-sama kita tutup aurat dan jaga akhlak