Wednesday, April 20, 2011

dulu dan sekarang



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

time tengok gambar lama2 ..terjumpa la gambar kat bawah ni
sama tak rupa saya skarang dengan rupa saya beberapa tahun dulu
kalau tak silap ni gambar 6 tahun dulu kot ( lama dah gambar ni kan)


saya start berisi time sekolah menengah sehingga la time kat U pun.
time ni tak de yg jeling2 pun.nak pandang apa lagi kan.huhu.. ( bajet skarang ade yg jeling dan pandang jea kan)
kawan U dulu perasan la perbezaan nik dulu dan sekarang.

dulu nik pernah dalam golongan berisi
so nik paham perasaan diorang ( skarang pipi still berisi)

nak tau berat nik skarang berapa?cubalah teka.HeHehe.
tapi takdelah kurus mana pun. sikit je turun.pipi still lagi tembam.
tapi skarang berat badan susah nak naik walaupun kadang2 makan byk gak

susah gak jadi kurus ni. nak cari baju pun susah.lagi2 baju kebaya or baju kurung moden.
susah nak cari saiz kecik

kadang2 stress gak orang duk kata kurus jea.kalau berisi pun kena tegur gak.aishhh...
kurus salah, gemuk salah.


gemuk atau kurus tak penting.yang penting anda sihat.
biar tak cantik luaran tapi cantik dalaman
jangan susah kan diri semata2 untuk kurus.
terima diri seadanya
itu yang penting kan.

Monday, April 18, 2011

deactivate my facebook..starting today



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


keputusan tiba2. I've decided to deactivate my Facebook account
so hanya mahu aktif dalam blog saje
takkan penah deactivate my blog
coz I'm in love with blogging :)

penangan facebook mmg kuat
Dah mcm rutin harian dah.. hari2 kena bukak fb
so masa yg selalu digunakan untuk usha fb, boleh buat benda lain kan.hehe

nak tahu berapa lama sy boleh hidup tanpa Facebook
mungkin satu dua hari. mungkin seminggu dua . saya pun tak tahu
kita tengok la yea.

tapi ade rasa mcm nak create account lain jea.huahua

Sunday, April 17, 2011

petang yang indah di taman tasik cyberjaya


Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

entry ringkas.
petang tadi saya dan en hubby pegi melepak dekat Taman Tasik Cyberjaya
bosan gak asyik duk kat umah jea kan.lgpun ni tempat rekreasi yang paling dekat ngan rumah
kawasan kat sini luas tuk jogging dan bawak anak2 jalan


taman rekreasi ni ade playground
kat sini tak ramai orang dan tempatnya pun bersih

sempat gak snap pic skit2..hehe




sebelum ke sana , nik ke kiosk KWSP.nak check EPF


muka geram.EPF tak masuk tuk 2 bulan.
tgh bengang.esk nak pegi serang boss.huahuahua
jaga2 en boss


thanks for reading and viewing dear

Saturday, April 16, 2011

dating di putrajaya :))


Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

petang tadi tak de aktvt nak buat kat umah so kami decide ke Putrajaya
dating ngan en suami di Jambatan Seri Gemilang..hehe
jambatan ni pintu masuk antara Presint 4 dan Presint 5 dari arah selatan
dekat dengan Pusat Konvensyen Putrajaya (PICC)

en hubby nak try DSLR baru..baru beli so still blaja mcm mana nak setting bagai kan
belajar ape itu shutter speed, ISO, aperture dan macam2 lagi la.
kalau setakat guna AUTO mode, baik tak yah beli DSLR

en hubby kata dia dah jatuh cinta dengan photography
bagus la tu.boleh la snap pics saya banyak2 kan.
tak de la mcm dulu.nak mintak snap pics pun susah..kadang2 sy nak majuk dulu baru nak tolong snapkan pics..huhu

pics kat bawah pun pics ntah apa2 jea.still tgh blaja edit pics gak
okay malas nak merepek tak tentu hala..time to see the pics
cantik ke tidak?

my yellow shoes



jambatan ni sama dengan jambatan Pont Alexandre III kat Paris, Perancis.


PICC





candid :)


thanks for reading and viewing dear

I missed my shopping time



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

Ada a few barang idaman hati yang masih belum mampu ku miliki..kena tunggu gaji la.hehe

I need new
Maxi Dress . Maxi Skirt. Handbags . Shoes .
all is NEW


suka tgk satu page kat fb ni.lawa nya Maxi Dress dan Maxi Skirt dia.
tak sabar nak rembat ni.
kumpul duit banyak2 dulu
dah lama tak shopping ni.hehe



cantikkan ???

pic sumber

Thursday, April 14, 2011

wajah kami sama ker???



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


ini ibu saya
ramai yang kata muka kami sama,korang rasa muka kami ni sama ke??
mana yang sama? tang mata? tang pipi? tang mulut..hehe
saje nak tahu dari pandangan mata anda lak
kalau nak tahu bakal isteri kita camne bila tua nanti,tengoklah pada maknya
owh en hubby, harap awak senang hati la yea
saya still manis lagi bila dah berusia pun.hehe

Ma i love u
i love u with all my heart and soul

psttt..!!!
saya rindu family saya

Wednesday, April 13, 2011

hargai apa yang kita miliki



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

cepat tul masa berlalu..dah msk bln april..OMG selama 3 bln lebih ni rasa mcm ntah apa2 jea..tak de pencapaian yg blh di bangga kan pun..huhu

harap sgt 8 bln akan dtg menjanjikan kebahagiaan dan kegembiraan tuk diri sendiri, hubby, family dan org di sekeliling..byk yg perlu di capai tuk tahun ni..terutama tuk cari keje yg baik dan gaji yg lebih tinggi..InsyaAllah..mahu kumpul harta bkn menghabiskan harta..huhu


apa korang dah capai tuk tahun ni ? yang dah berjaya capai impian tu tahniah la yea.doa2kan la nik pun berjaya mcm korang.

yang penting bersyukur dan hargai apa yang kita miliki.
Allah lebih mengetahui apa yg terbaik utk hambanya.
sentiasala berfikiran positif
kita selalu memandang ringan "setiap yg berlaku ada hikmahnya"

kadang2 kita lupa,apa yg kita ada skrg ni semuanya pinjaman dr Allah,dan sbg Pemilik, Allah berhak tarik pinjaman yg diberi bila2 masa
"Boleh jadi kalian membenci sesuatu,padahal ia amat baik bagi kalian. Dan boleh jadi kalian mencintai sesuatu, padahal ia amat buruk bagi kalian.Allah Maha mengetahui kalian tidak mengetahui."
(QS. Al-Baqarah 216)

Monday, April 11, 2011

happy birthday, dear sister!



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


My youngest sister, IDZNI , turned 20 today
may Allah bless you
semoga panjang umur dan murah rezeki. berjaya dunia dan akhirat
blaja rajin2 yea

be a good girl cause you're not a lil girl anymore
sudah 20 tahun daa...hehe
hope you will always be happy

with love from your lovely sista..ahakss

Sunday, April 10, 2011

soalan favourite: dah pregnant blum?



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


soalan favourite bila balik kg, lg2 kalau jumpa saudara mara dan kwn2.
kalau family yg tanya, nik tak de la emo sgt :)
bukan apa, tak suka nak dengar soalan: dah pregnant blum?

soalan pregnant merupakan soalan cepumas tuk org yg dah berkahwin kan.ayah nik 2 ari lepas pun call tanya pasal ni. panas..panas..

pada yg nak tahu.just bertanya saje ok lg tp kalau orang lain selain family duk sibuk bg nasihat mintak kami jgn merancang hal anak .tu buat sy lg emo.aishhhh...bila lak kami merancang nak ade anak lak ni.mcm dia jea yg tahu kisah rumah tangga kami lak.
dah Allah tak nak bg lagi.nak buat mcm mana. ingat anak ni senang2 ke dapat? kalau boleh order , dah lama sy order anak tu.

FYI, kami tak de rancang2 nak dapat anak.kalau blh arini nikah, arini terus nak dapat anak.boleh?

ade sorang mamat ni selalu tegur ni kat Fb.setiap kali tegur mesti tanya pasal anak.pastu sibuk duk nasihat jangan merancang.sapa lak merancang nak ade anak ni.rasanya tak de penah bgtau dia hal kisah rumah tangga nik.dia lak sibuk2 nak tahu.bukan kenal baik pun.just kwn Fb jea.

just nak bertanya boleh tapi jangan nak buat kesimpulan dan menuduh yg bukan2. i rimas u.

walau apapun,senyuman kena ikhlas dan lebar, hidung kena buat2 kempis..baru jawapannya pun nampak natural walaupun kita menyampah nak jawab :-)

kalau dah pregnant nnt saya bgtau yea.dan doa2 kan la sy pregnant .
terima kasih kerana selalu bertanya tentang saya.maknanya ade yang ambil berat la yea.hehe

Saturday, April 9, 2011

finding 'the' kaftan dress



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

raya tahun 2011 ni ingat nak pakai kaftan dress.so search kat facebook sambil cari design yg berkenan di hati.nak jadikan sample.so senang nnt adik sy ke bandung.boleh cari design yang sama.

kalau nak beli kat sini semua mahal2.kalau yang cantik tu mesti harga dlm 100 lbh.adik kata kalau kaftan kat bandung harga dalam rm40.ni boleh beli dua la kalau harga mcm tu.hehe

mari mencuci mata lihat pelbagai design kaftan.

beads dan sulam yang simple dan cantik
color dia pun cantikkan

kaftan dress sebelah kiri ni cantikkan kan

kaftan dress sekarang, memang stylo

design dia cantiknya




cantik2 kan design kaftan dress ni. mana satu design nak pilih ni yea.semua cantik2 jea.

entry suka hati : tips mencari cinta



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


wahh, topic kali ni tak boleh blah kan. kehkehkeh
mahu kongsi tips mencari cinta.nik jumpa mcm2 cara kat internet ni so ini rumusan yg telah dibuat.hehe
mana tahu anda yg masih mencari boleh cuba cara ni.
sekadar berkongsi tips saje. entry suka hati saya.

❤ ade yg bagi cadangan suh cari dekat2 ngan kampung atau lagi dekat try intai jiran2 sebelah kot ade pakwe/awek yg hensem/cun.senang skit nnt nak balik balik time raya cina, hari wesak ker.sebab dekat.tak yah berebut2 nak ikut giliran sapa nak balik raya kan.

❤ try la contact kawan2 lama.kot2 ade yg masih solo lagi.siapa tahu salah satu di antara mereka adalah cinta sejati kamu kan.

❤ mintak la kwn2 kenalkan .kot2 ade kwn kepada kwn dia yg masih solo.jgn sekali2 cari yg dah berpunya sudah.big NO to caras mencaras yea.

❤cari cinta dalam mana2 social networking mcm facebook or frindster. YM or blog. mana tahu jodoh kamu.kata orang 'tuah ayam nampak di kaki,tuah manusia siapa yg tahu' . tapi hati2.jangan mudah sangat percaya. banyak juga yg penipu.

❤ kalau susah2 sgt suh mak ayah carikan jea.sah2 mak ayah cari yg dia berkenan.so mmg restu tu korang dah dapat.hehe..tak yah susah2 nak dapatkan restu kan

❤ byk tempat2 lain nak cari cinta sebab cinta ade dimana2.
kadang2 kat bus stand,kedai runcit kak limah, pasar, bank, tepi jalan, kedai buku pun boleh jumpa cinta.org kata kalau jodoh tu tak kemana la. so keluar la jalan2 .jgn duk terperap kat rumah jea.

dan yang penting !!!!
Cintai diri kamu terlebih dahulu. Hiduplah dengan bahagia dan jangan pernah melepaskan harapan.
Yakinlah, setiap orang diciptakan berpasangan.


ok. Till then, thank you readers

Thursday, April 7, 2011

sabar je la



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers


minggu ni sangat memenatkan
berlambak lambak kerja kat opis
tp sy perlu sabar.
perlu belajar bersabar.
dan byk berdoa semoga perjalanan hidup di berkati

ya Allah.. do give me courage to face all this