Tuesday, June 28, 2011

Small Birthday Celebration



Assalamualaikum
thanks buat readers yg sudi baca blog yang tak seberapa ni.kadang2 merapu, kadang2 skema.ikut mood nak menulis.

pertama skali nak wish happy bday to my dear sista, ANIS
bday yang ke 22 semalam .
haishhh..terbagitahu lak umo...ekeke
wishing her all the best :)
May u achieve a lots of happiness and success in your life


ini la bday girl nya :)

ahad aritu kami sempat sambut bday simple2 jea.mula2 makan kat pizza hut Alamanda, Putrajaya pastu beli kek kat Secret Recipes.

so antara gambar yang sempat di capture semalam.


sgt tembam nye pipi saya
ouhhhh..tidaaaakk~

adik-adik saya.adik bongsu jea tak de coz ade kat kampung.


yunnie


ja

makanan yang kami pesan

pizza kami :)




feveret :)


makan skit dah kenyang..mcm mana nak gemuk ni

lepas kenyang tu kami jalan2 round alamanda.cuci mata jea la.gaji blum masuk lagi.huhu


adik saya sempat rembat kasut sukan baru.


me and bday girl


sempat lagi pose.tunggu promoter lama sgt cari kasut.huhu


berkenan kat baju ni.lawa tak..hehe


yummy kan
4 jenis kek kami beli kat secret recipes.beli 1 slice jea.
yougurt cheese.chocolate indulgence.walnut chocolate.oreo cheese

ok la
thanks for reading this entry!

Thursday, June 23, 2011

so touched


Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

tersentuh baca artikel ni, so nik post kat sini untuk dikongsi dgn kawan2 .
artikel yg menarik, cuba baca ye khususnya untuk suami isteri
selamat membaca :)



Bila SUAMI balik rumah.... Dia jadi heran gler halaman umah berselerak, surat kat peti pos tak berambil, anak-anak tengah main korek-korek tanah kotor, baju compang-camping, penuh dengan tanah dan kotoran, rambut tak bersikat, tak bermandi.. Masuk ke pintu rumah lagi lelaki tu terkejut.


waaa... mana isteri ku


Ruang tamu lagi teruk berselerak. Lelaki tu melaung nama isterinya.. Sepi tiada jawapan. Masuk ke dapur, sinki penuh dengan pinggan mangkuk tak berbasuh, periuk tak bercuci, mencari apa yang boleh dimakan tetapi tiada makanan yang dimasak. Masuk ke bilik air, baju belum berbasuh apatah lagi berendam. Lelaki itu cemas mencari isterinya. Dia bergegas ke tingkat atas melihat isterinya terbaring di atas katil sedang membaca buku.


fuuu.. lega


“Awak sakit ke?” tanya lelaki itu. “Tak lah”, jawab isterinya ringkas. “Kenapa teruk sangat rumah kita hari ni?” Tanya si suami lagi sambil meletakkan tangan di dahi isterinya, kot-kot isterinya demam. “Wahai suamiku, semalam semasa kita bertengkar, abg mengatakan yang saya ini hanyalah suri rumah, duduk di rumah tak sepenat diri abg yang duduk di pejabat, dan abg sering menanyakan apa kerja yang saya lakukan di rumah yang menyebabkan saya merungut kepenatan kadang-kadang..


lelaki tu pun berfikir


Kalau madam takde kat umah, alangkah tenteramnya hidup ini. Boleh buat ape yang kita suka. Boleh belengkar kat depan TV tanpa sebarang gangguan mental dan fizkal. Pendek kata, FreeDoMmmmmlah!! But hairan bin ajaib, when dia betul-betul pergi meaning “She’s Gone”’ aku plak trasa separuh mati. Sehari dua memanglah shiokkk, no one shouting from the kitchen for help, no one to komen this and that, no one to criticize. Everything will be smooth…


hahaha... takde yg nak marah ku


Tp masuk hari ketige, I felt something missing. Lebih-lebih lagi bila tuala mandi dah berbau ‘asshemmmm’, tak tau la mana nak cari yang baru. Colgate da nak abis, tak tau kat mana dia stock up. Air suam da habis, malas nk boil… Masuk hari keempat, rindu mula terasa...


Apabila rindu mencengkam, semuanya jadi tak tentu arah. Tengok TV citer best pon jadi tak best. Nasik bungkus feberite jadik tak feberite. Makan kat 5 star hotel jadik rasa macam makan kat kedai AA. Lebih-lebih lagi bila laundry basket da makin bertimbun ngan baju kotor. Toilet dah mula licin berdaki.. Lantai dah berbelak, tak dimop.. Every nite, very the lonely, baring atas katil nengok ceiling blindly.. bila lonely gini, baru lah rasa benar kesepian.


Jangan kata sebulan atau setahun, belum seminggu isteri takde kat umah, aku dah rasa separuh pengsan. Masa ni barulah sedar netapa pentingnya seorang wanita bernama isteri… So guys out there.. jgn buli isteri kite. Kalau boleh, tolong dia buat kerja rumah. Bukan dok depan TV every weekend baca paper. Apa ingat dia tu kuli ker?! Maid ker?!! Kan dia tu bini kita, best fren kita, sweetheart kita.. Ingat duit hantaran yang kita kasik dia masa nikah dulu cukupker nak bayar gaji dia ..................................................................seumur hidup ???


ingat balik


And furthermore, kan sama2 kerja carik rezeki, sama jugak lah buat kerja rumah. Kadang2 bila poket kita sesak, tak ingat ker dialah orang yang paling dekat terdekat kita nak kenyeng-kenyeng duit. Tak kesian ker nengok bini kita? Dah la satu hari keja kat office, balik pulak kena buat kerja rumah lagi… penat tau! Kalaulah aku diberi peluang jadik seorang wanita,… tak rela!!! So to all mums and wives out there, live will be meaningless without You mothers. Uwaaaaaaa!!


SAYANGI LA KAUM PEREMPUAN KERANA TANPA MEREKA ANDA KEHILANGAN SESUATU..

HARGAI MEREKA!!!!!

Dari ilham seorang lelaki.. “ Wanita adalah insan istimewa, biarkan mereka terus membebel, merengek atau mengilai seperti Pontianak. Seburuk-buruk perangai wanita, ia akan terus melekat di hati kita selagi hayat di kandung badan”

sumber pic : google

Monday, June 20, 2011

No one could ever replace you.Happy Father's Day!


Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

i want to dedicate this post to my father
opsss...terlambat 1 hari daa!!!

sempena Hari Bapa just nak wish
Happy Father's Day kepada ayah tersayang

Nik Mahmud Nik Hassan

thanks for all that you have done.
mesti susah nak jaga 6 orang anak perempuankan.

I am proud to be your daughter
no one can ever take your place

terima kasih
sampai sakarang menjaga saya dgn penuh kasih sayang
beliau antara anugerah Allah yang terhebat



bentuk muka kami sama kan.anak ayah..mesti la sama.hehe

Saturday, June 18, 2011

KL GANGSTER meme best !!!



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

happy weekend u olllss...rasa mcm cepat jea masa kan.tup tup dah weekend balik.mood happy :)
semalam sempat tgk wayang.dah lama kot tak dating ngan en hubby sambil tgk wayang.
kami tgk filem yg tgh meletop skarang, KL GANGSTER.

mesti ramai yang dah tengok kan kalau tak, tak de sampai kutip berjuta2 dah.
1.5 juta pada hari pertama tayangan dan 6.2 juta dalam masa 4 hari.
tersenyum lebar la Syamsul Yusof.
kalau nik jadi Diana Danielle mesti menyesal putus cinta dulu..opsss.tetiba kan..haha



apa yang best tentang filem ni pada pandangan nik

* cerita yang straight-forward dan tak de babak meleret-leret pun.

* Watak Zizan (Fadil aka Abang Long Dil) & Sofi Jikan (Ajib) memang best kelakar. so tak de la serius dan ganas sgt citer ni.

* ayat dalam cite ni cow2 nye

Abang Besar Sudah Keluar, Wa Ingat Lu Sudah Mampus
Lu Kasi Gua Mati Dulu Lah Bru Gua Diam
Tak kira macam mana sial pun kau, aku tetap sayang kau

*
KL Gangster langsung takde babak cintan cintun ni.yang ade cuma nilai kekeluargaan.rasa sayang antara anak dan ibu.

sinopsis filem :
KL GANGSTER mengisahkan Shark (Shamsul Yusof) merupakan seorang gangster yang kejam, tamak. Dalam pada yang sama sentiasa mengkhianati Malek (Aaron Aziz) supaya dapat memiliki kuasa serta menjadi 'raja' gangster di Kuala Lumpur (KL).

Shark merupakan anak tiri kepada King (Ridzuan Hashim), iaitu ketua kongsi gelap yang paling berpengaruh di KL. Shark sanggup melakukan apa sahaja demi wang dan kuasa. Kerana tamakkan kuasa Shark mula berdendam dengan ayahnya dan Malek.

Bagi Shark, Malek lah punca segalanya. Dengan itu, Shark mengarahkan Jai( Adi Putra) iaitu adek Malek yang juga gangster serta anak buah Shark untuk menghapuskan abangnya.
yang tak best tu korang nilaikan la sendiri yea.tak nak komen lebih2.cuma nak bgtau
KL Gangster kali ni memang berbaloi tengok kat panggung

Wednesday, June 15, 2011

jalan-jalan di I-City Shah Alam



Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved follower

minggu ni minggu paling penat bagi nik.tp paling happy.rasa mcm cepat jea weekend kan.tak puas cuti.
hari ini kita layan gambar kat I-city semalam.
tak banyak gambar pun.sebab ni kali ke 3 nik pegi I-city so tak de rasa excited pun nak bergambar.
kami bawak anak-anak saudara pi sana sebab diorang tak penah sampai.

ramai gila org kat sana.kami datang tu pun parking dah penuh.
so kalau boleh datang awal sikit, jangan datang lewat2 sebab sure ramai gila orang.nnt nak ambik gambar pun tak de space sebab semua port ade orang bergambar.kadang2 terpaksa la tunggu turn nak bergambar

jom layan gambar .gambar pun tak de la banyak.takde mood nak buat entri berjela-jela. kalau selalu sangat entri berjela-jela nanti orang kata syok sendiri pulak kan.haha


of course gambar tuan punya blog dulu yea.muka berminyak2.huhu


ini budak kuat nangis :)


tak sah kalau pi I-city tak ambik pic


me and my sister, YUNNIE















teringin nak masuk snow walk ni tapi omakk aihhh...harga tuk dewasa rm 25 dan kanak2 rm 20.terus tak jadi..haha
dah la kasut pun kena sewa rm 10.so kalau nak masuk baik pakai kasut siap2 tau.

Sunday, June 12, 2011

ceritera cinta


Assalamualaikum
hello lovely readers. hello beloved followers

warghhhhh..lama giler tak update blog ni
tentu korang rindu kan...hehehe..perasan sikit tak pe kan
terima kasih pada sahabat2 yg masih ingat dan singgah blog ni walaupun dah beberapa hari tak update blog kesayangan ni
lappy adik yang ni selalu pinjam rosak la.sebab tu dalam beberapa hari ni tak sempat nak update.so pinjam la lappy adik yang sorang lagi ni.huhu

sweet tak tajuk entry...hahaha..puas pikir nak letak tajuk apa. belasah jea la kan.walaupun tak de kena mengena dengan isi kandungan entry pun.haha
minggu ni minggu paling happy bg nik. happy bukan sebab dapat keje baru.bukan juga sebab pregnant tapi sebab family nik dtg sini.
nak jemput adik bongsu balik dr UK.

entry kali ni kita layan gambar jea la yea. gambar time ambik adik kat KLIA ari selasa lepas ( ari ahad baru sempat update..opsss)


my mama, my sis dan me :)


my happy family :)




antara yg datang.tak semua yang datang :)

candid pic..muka bosan menunggu


akhirnya yg di tunggu tiba gak.
uissshhhh...budak ini sudah berisi...amboi mentang2 la UK makan mayonis jea yea.haha





nik dapat ni dari UK.adik nik mcm tahu2 jea perfume akak dia dah abis.ptt la gerak hati rasa mls jea nak beli perfume baru.rupanya org nak bagi.untung kan..hahaha
sila jeles dekat saya..hahaha...saya juga dapat purse.ni pun adik saya mcm tahu2 jea purse akak dia dah koyak teruk.




my maxi dress...thanks adik :)

psttt!!!!
naper saya dapat byk gift.sebab adik janji nak beli handbag tapi tak sempat nak beli.so sebagai ganti la ni yea.haha

ok la.nnt nik update lagi.next entry gambar time kami pergi I-city beramai2 lak.