Sunday, July 31, 2011

Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1432H


السّلام عليكم و رحمة الله

salam ramadhan buat semua
bulan kesabaran,bulan menguji keimanan,bulan penuh dugaan,bulan mempertingkatkan keimanan
semoga ibadah kita diberkati dan diredhai Allah



sy mohon sejuta maaf andai selama saya ber blog ini,ada perkataan2 sy yg mengguris perasaan saudara saudari semua.

semoga Ramadhan kita pada tahun ini lebih baik dari tahun sebelumnya.InsyaAllah

psttt !!!
alam sahur jangan lupa set yea

Saturday, July 30, 2011

.this pics puts a smile on my face


السّلام عليكم و رحمة الله

Happy weekend buat semua
semoga weekend ini penuh dengan aktiviti2 yang menarik bersama yang tersayang

sekadar nak bercerita, tak ade niat nak menunjuk-nunjuk.

dah lama sebenarnya tak dapat bunga dari en hubby tetiba bukak pintu kete jea ternampak bunga kat seat depan..hehe



kecoh kan..orang lain dapat hadiah lagi gempak..lagi mahal.
saya dapat bunga pun dah nak kecoh
tapi takpe la kan, bersyukur la sekurang-kurangnya suami ingat kat saya.
susah2 jea beli bunga untuk suprisekan saya

thanks to en hubby.kamoo mmg sentiasa sweet walaupun kita dah kawen.
sayang kamoo sangat2.


mood : hati yang berbunga2 seperti di taman bunga.
haha..over :)


kembang kuncup bila dapat bunga..ahaks


teringat lak time first time dapat bunga.excited .sebab tak penah dapat bunga sebelum ni.
tapi sejak kapel dan kawen ngan en hubby banyak kali dah dapat bunga tp still excited setiap kali dapat.hikhik



.moga cinta yang kita bina.
.akan kekal selamanya.
.thanks so much B.
.mmuahh.

Tuesday, July 26, 2011

exercise @ Taman Botani Negara Shah Alam


Assalamualaikum

Sunday is a fun day
akhirnya dapat gak jejak kaki kat Taman Botani Negara Shah Alam aka Taman Pertanian Malaysia Bukit Cahaya Seri Alam aka Bukit Cerakah
saje jln2 ambik angin time weekend aritu.dari lepak kat umah jea baik exercise kan
dah lama peluh tak keluar



Entrance ke Taman Pertanian Malaysia di kaunter tiket
tiket untuk kanak-kanak RM1.00 dan dewasa RM3.00




kami naik tram ni dulu








mula2 naik tram pastu baru start jalan kaki

so

it's time to exercise




time jln2 sempat la snap pic :)


im happy !!!














Saturday, July 23, 2011

sharing is caring || Mega Bridal Creations


Assalamualaikum

akhirnya weekend datang lagi.mesti banyak aktiviti korang weekend ni kan.ke korang mcm nik gak.duk kat umah jea :)

time nak dekat raya ni mesti ramai yg buat majlis nikah kan.owhh..indah nya
tetiba teringat majlis setahun dulu.haha...over!
pada sapa yang nak buat majlis tu paling penting kena ikut bajet.jgn lak terlebih bajet.kang lepas kawen makan meggi jea tiap2 ari

so sapa2 dari johor yang tengah surver pelamin or apa2 jea untuk majlis perkahwinan boleh ke
SINI.
macam2 contoh pelamin dan baju ade kat sini.kalau nak lagi puas hati baik korang pi jea ke butik ni.byk lagi pilihan tau.rambang mata nnt nak pilih.

psttt !!!
tak dapat apa2 pun saya promote benda ni.
tapi apa salah nya kan.bisnes biras saya jugak

layan gambar cantik di bawah

simple tapi kaler dia cantik :)




love this color






cantikkan bilik pengantin ni.tema merah dan hitam










yang ni warna kuning lak






sofa ni unikkan


sweet pink









To anyone who wants our packages please leave your name, phone number and where you live. We will contact you as soon as possible. We are ready to provide service to all customers who need it and you also can contact us on this number :

Jeslina (Wedding Planner)
+6013-774 0377
+6019-791 0878
+6017-777 2275

Fairuz (Make Up Artis, Photographer, Designer)
+6012-777 9598

Jess/Along (Interior Designer)
+6010-704 1964
+6013-776 6544

Juliana (Make Up Artist)
+6019-798 7761

Email : mega_bridalcreations@yahoo.com

Tuesday, July 19, 2011

Birthday Celebration



Assalamualaikum semua

Tarikh : 17th July 2011
Tempat : Restoran Kembangan Paradise, Seri Kembangan

ahad lepas kami celebrate birthday seseorang.birthday dia sebenarnya esok, 20 hb tapi kami celebrate awal. kami celebrate dekat Restoran Kembangan Paradise, Seri Kembangan

layan gambar yg sempat di rakam dari photographer tak professional..haha


peace !!!
mula2 letak muka tuan blog yg excited nak kuar makan.

\
me and my sister


saya, adik2 dan bakal ipar duai..hehe
tengok gambar ni tetiba teringat ma dan ayah kat kampung
kan best kalau diorang dapat join sekali, mesti lagi meriah ;)


beria2 jea bergambar ngan kek, mcm sambutan birthday sendiri jea.hehe
birthday saya bulan ogos ni
so untuk en hubby, jgn buat2 lupa yea


tak pandang kiri kanan dah..huhu


me and my lovely hubby
jarang sangat dapat ambil gambar berdua ni




sempat lagi bergambar sebelum semua makanan sampai


my sista


ini la birthday boy nya =)
malu2 lak..haha


gambar saya dan en hubby lagi

menu kami















makanan kami order biasa2 jea kan
tp makanan biasa pun macam2 gak order.yg bagusnya semua licin
so berbaloi la kan

ucapan untuk Nik Mohd Farid
happy becoming birthday
hope panjang umur
murah rezeki
wishing u all d best in life.
may u be blessed with good health