Saturday, August 27, 2011

jom balik kampung


Assalamualaikum

apa khabar semua.mesti ramai yang dah siap sedia nak balik kampung kan? ada yang dah selamat sampai kampung pun kan. bestnya korang.nik balik petang nanti.balik johor.
org-org simpang renggam.tunggu kami balik :)

pada korang yang nak mula balik kampung nanti, banyak2 kan bersabar ye..time raya2 ni mmg jalan akan jem la.

moga dipermudahkan perjalanan balik nanti..InsyaAllah



check list raya

1. baju raya - Done untuk diri sendiri
baju raya en hubby kami cari kat johor.tak dapat cari kaler hijau, kita tukar tema jadi kaler purple jea la yea.huhu

2. biskut raya - tak beli apa2 pun lagi.ingat nak cari kat johor jea

3. duit raya - dah bg awal untuk anak2 saudara kat kelantan.mak cik nya ni tak blk raya so kirim la dekat adik yg nak balik. sebelah en hubby dia yang akan sediakan.hehe

4. tudung/shawl raya - nik beli 1 helai shawl jea. yang lain nik cilok shawl adik.haha..
ade tudung adik yang sesuai dengan baju .so pinjam jea la.mls nak pi cari dah.

5. kasut raya, beg raya - pakai yang lama sudah.tak yah membazir.dah tua2 ni, mood raya kureng.cukup la ada baju baru jea.hehe

6. zakat fitrah - Done

7. reload touch n go - Done

8. cuti raya - Done .. 10 hari nik cuti raya.syoknyer

9. servis kereta - Done

10. kemas rumah - Done ..walaupun kami tak beraya kat sini tapi rumah harus di tinggalkan dalam keadaan kemas dah bersih.

11. packing - dah siap parking.tunggu nak masukkan dalam kereta jea.



raya tahun lepas tema kaler gold

sedih :(
tahun ni tak dapat merasai kemeriahan berpuasa dan raya di kelantan
tak pe.tahun depan ade lagi.InsyaAllah.

.sweet pink ♥ :)


Assalamualaikum

salah ke lelaki pakai kaler pink ?
bagi nik ok saje tapi
maybe sebab warna pink ni sinonim dengan pompuan kan.
maybe kaler pink tu nampak lembut so tak sesuai la tuk lelaki yang gentlemen.nnt di kata gay atau lelaki lembut lak yea.

ala zaman dah berubah.fesyen skarang dah mcm2.dah tak pelik pun lelaki pakai pink.
macho tak hilang la setakat pakai kaler pink .ade yg nampak lagi muda kot bila pakai pink ni.

so sapa2 yang anti lelaki pakai pink tu tak pe la.tp tak perlu nak kutuk2 kan.kita berhak pakai warna apa saja asalkan sesuai dengan keadaan.


sweet kan

sumber pic : Blog Realiti Konspirasi ZackZukhairi



thanks B ♥

Friday, August 26, 2011

salam aidilfitri



Assalamualaikum

──────▄▌█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▌
───▄▄██▌█ ║▌║█║▌ Ketepiiiiiii Ketepiiiiiiiii █║▌║▌│
▄▄▄▌▐██▌█ ...Selamat Datang Hari Raya Aidilfitri..
███████▌█▄▄▄▄ ▒▒▒▒▒▒▒▒▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▌
▀❍▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀

.salam aidilfitri buat semua umat islam walau di mana anda berada..mintak maaf jika ade salah dan silap saya, secara sedar atau tidak.

semoga kedatangan syawal, hidup kita akan lebih diberkati dan dirahmati.



Tentang 10 || Hari kesepuluh : 10 kata-kata akhir


Assalamualaikum

cabaran terakhir untuk tentang 10.

Tentang 10 || Hari kesepuluh : 10 kata-kata akhir

1.yeahhh finally it's friday.ari last keje sebelum 10 hari bercuti.hehe

2.tahun ni first time saya rasa sebelah en hubby.sila doakan saya tabah yea.risau gak ade yg nangis rindu kan.haha

3. sebenarnya rasa mcm tak bersedia jea nak raya.rasa mcm cepat sangat jea masa berlalu.

4. saya raya kat simpang renggam , kluang johor.sapa2 raya kat sana kalau nampak muka ni tegur la yea.hikhik



5. nak dapatkan mood raya, arini saya nak pegi keje ngan kebaya.haha..mana tau mood raya datang ker.

6. miss my family kat kelantan

7.maaf jika selama saya berblog saya ade menyakiti hati sesiapa.
maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kpd kwn2 semua.

8.saya nak wish untuk semua yg berpuasa :)

╔══════════════ ೋღ☃ღೋ ══════════════╗
☼=[ SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ]=☼
╚══════════════ ೋღ☃ღೋ ══════════════╝

semoga syawal yg bakal menjelang lebih bermakna buat KITA semua.

9. salam merdeka jugak untuk semua rakyat malaysia :)

10.akhirnya siap sudah tentang 10 ni.berjaya jugak abiskan walaupun bukan tiap2 ari kan.kira ok la kan.

till then
salam sayang semua..mmmuahh


Thursday, August 25, 2011

#6 Spontaneous Thursday



Assalamualaikum

I don't have the perfect shape
i don't have the face of a movie star
but i never regret to be me
-anonymous



Wednesday, August 24, 2011

iftar with THEM



Assalamualaikum
Salam Ramadhan semua

Alhamdulillah hari ni dah masuk hari ke 24 kita berpuasa.

so kembali kita dengan entry iftar . entry macam ni bulan ramadhan je boleh buat :)
jumaat lepas nik sempat iftar dengan kawan opis dan ex staff PKM Tech.
best la berkumpul ramai2 ni.borak2, bergurau senda, gelak sakan la kalau kami jumpa.


beberapa kerat je yg dtg sbb last min planning.. tp bergambar harus


asma * yana * nik * meera * nadzia





thanks for coming.kan best kalau ramai lagi yang datang :)

#6 : Wordless Wednesday - cool atau poyo..HAHA

Assalamualaikum






Wordless Wednesday : Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :)

Tuesday, August 23, 2011

Tentang 10 || Hari kesembilan : 10 perkara untuk memenangi hati saya



Assalamualaikum

kembali dengan entry Tentang 10
masuk hari ke sembilan

Tentang 10 || Hari kesembilan : 10 perkara untuk memenangi hati saya

1. Penampilan yang sederhana dan simple.tak perlu nak berfesyen sgt.jd lelaki biasa2 sudah.

2. Tunjukkan sikap prihatin.apa salahnya , sms or call ucp selamat pagi.walaupun benda tu kecil, tapi bila anda lakukan ia memberi impak besar kepada saya..hehe

3. Pendengar yang baik.so bila nik ade masalah, dia org pertama yang nik cari.bila nik happy dia juga org pertama yg nik akan bgtau.

4. pandai buat lawak - suka sifat ni.tak de la hambar jea perhubungan kan.ade time blh serius ade time blh bergurau.

5. lelaki penyayang- lelaki penyayang mesti la ramai pompuan suka kan.rasa la diri di hargai.

6. boleh menerima pendapat org lain.tak de la kata dia jea btol kan.

7. yang merendah diri dan mesra dengan sesiapa saja.

8. pembersih .

9. suka kanak-kanak

10. berkeyakinan
“Jika dia boleh terima anda seadanya, dan sanggup menerima kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka anda adalah orang yang paling bertuah kerana ada seseorang yang mencintai anda seadanya anda.”
Alhamdullilah..saya dah temui insan intimewa tu.



Monday, August 22, 2011

Tentang 10 || Hari kelapan : 10 lagu kegemaran saya


Assalamualaikum

Alhamdulillah dah 22 hari umat Islam berpuasa.korang berbuka apa tadi?
nik mcm biasa la beli kat bazar ramadhan.mana la sempat nak msk.blk keje dah kul 5.30 petang.

hari ni kerja macam biasa.selalu hari Isnin mood macam 'down' sikit tapi harini mood lain.maybe sebab fikir minggu ni jea keje pastu ct panjang kan.hehe

so harini mulakan cabaran tentang 10.hari kelapan yea adik2.

Tentang 10 || Hari kelapan : 10 lagu kegemaran saya

lagu kegemaran saya saat ni.ulang dengar byk kali pun tak bosan

1. hatimu milikku - Nera
first time dengar lagu ni terus jatuh hati.



2. aku redha - Tom

3. kisah dongeng - Stacy

4. beribu sesalan ku - Ning, Shila dan Jac

5. percaya padaku - Ungu



6. berdua bersatu - Forteen

7.here without you - 3 Doors Down
someone tujukan lagu ni utk nik.bila dengar terus jatuh cinta,nice song.



8. kasih (ku pinjam wajah mu)-Teachers Pet
lagu ni sgt sweet.sesuai la korang nak tujukan utk kekasih hati,

9. kalau berpacaran - Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali, Altimet.
lagu ni simple tapi byk nasihat.

10. menyesal -Sixth Sense

psssttt !!!
perasan tak.kebanyakan lagi jiwang



saya jiwang tapi tak romantik..hikhik

Sunday, August 21, 2011

wishlist || outdoor photoshoot


Assalamualaikum semua

sebenarnya dah lama teringin nak buat outdoor photoshoot dengan en hubby.
tengok orang lain buat mcm best kan.
tapi masa dan bajet yg menjadi kekangan waktu ni.
masa kawen dulu tak buat outdoor photoshoot pun.sebab guna duit untuk keperluan yang lebih penting.lagipun ma dah pesan awal2 tak mo bazir2 dengan benda yang tak brapa nak penting.huhu

anniversary kami yg ke 2 dlm beberapa bulan lagi so elok sgt la nak buat photoshoot time tu kan.maybe buat kat johor sebab make up dan baju blh la tempah dengan biras sy kan.

teringin jugak nak buat photoshoot dengan adik beradik perempuan saya.bargaya ala-ala model.mesti seronok kan.nak buat photoshoot yg simple dan santai jea.sebagai kenangan untuk kami bila dah tua2 nanti.

kena tunggu adik bongsu balik malaysia tahun depan la.tahun ni tak sempat kot.adik dah nak fly UK bln 9 ni.mana sempat nak tempah photographer kan.



my sista :)

dalam ramai2 adik saya, adik saya yg sorang ni jea yang tak suka bergambar.hehe..tapi kalau ajak mesti dia ok punya :)



adik bongsu saya jangan cakap la.mmg suka bergambar,tgk la
.kat pokok pun jadi :)







kawan2 tolong doakan nik murah rezeki dan tercapai la impian nak buat
outdoor photoshoot ni.

Saturday, August 20, 2011

Tentang 10 || Hari ketujuh : 10 orang terpenting dalam hidup saya


Assalamualaikum

meneruskan cabaran untuk hari ke tujuh.semalam tak sempat nak update.penat balik dari iftar dengan kawan-kawan opis.

Tentang 10 || Hari ketujuh : 10 orang terpenting dalam hidup saya

mana cukup 10.family sy pun dah lebih dari sepuluh..hehe
so kita ikut ketegori jea yea

1. hubby
Mohd Hafidz Abd Salam
lelaki yang byk sabar dengan perangai saya ni.
en suami..saya sangat mencintai kamoo

2.ma
wanita istimewa dalam hidup saya.

3.ayah
lelaki hebat dalam hidup saya.

4.adik beradik
ABG HA.KAK G.JA.YUNNIE.ANIS.ADIK
rindu zaman kecik2 dulu.kalau kumpul ramai2 lagi2 time raya mesti borak time kami kecik2 dulu.budak kampung kan.mcm2 la kami buat.hehe

5.anak2 saudara
kalau sebelah saya ade 6 orang.sebelah en hubby lak 8 orang
teh /mak su sayang korang semua

6.family mertua
mak dan abah.terima kasih terima saya sebagai menantu
layan saya dengan baik sangat.walaupun mak suka membebel tp hati mak baik.abah lak cool orgnya.sentiasa support kami.

7. ipar duai

8.kawan-kawan
tak kira la bila dan bagaimana kita kenal, anda terpenting dalam hidup saya.
tak de anda tak ceria lah hidup saya

9. saudara mara
mak cik , pak cik dan sepupu sepapat saya.
sayang korang jugak.

10. dia yang pernah hadir dalam hidup saya
terima kasih.kerana anda dan anda saya belajar erti ketabahan.pengalaman mematangkan saya.

let's enjoy few photos
photo lama.dah penah tempek kat blog pun tapi saje nak tempek lagi :)))

hubby






ma yang sweet


lelaki penyayang


adik-beradik




anak-anak saudara








mertua


kawan-kawan













I'm grateful for having you and you in my life

Friday, August 19, 2011

outdoor photoshoot for free


Assalamualaikum

ade sapa2 berminat nak buat outdoor photoshoot tak?join la this contest, kalau menang dapat free outdoor photoshoot .
contest ni anjuran KameraMin. dia photographer weeding Farah AF 2 aritu.



so, apa tunggu lagi jangan lepaskan peluang untuk join contest ni

Rules and Regulations
1) The competition is open for all facebook users.
2) One photo entry per couple. So, choose the best okay!
3) Competition starts 15th August 2011. It ends 30th December 2011.
4) must have “we want WithLove moments by KameraMin” in the photo
5) One couple will be chosen as the winner.
6) The prize is not exchangeable for cash and also cannot be transfer to other people.
7) The winning prize exclude travel fees* (transportation + accommodation) any violation on these rules and regulations, the entry will be disqualified.
*travel fees applies for area out of Klang Valley

Winning prize
a WithLove session by KameraMin
4 hours of outdoor photography for 1 couple
DVD with unlimited photos

busuk.org