Saturday, August 27, 2011

jom balik kampung


Assalamualaikum

apa khabar semua.mesti ramai yang dah siap sedia nak balik kampung kan? ada yang dah selamat sampai kampung pun kan. bestnya korang.nik balik petang nanti.balik johor.
org-org simpang renggam.tunggu kami balik :)

pada korang yang nak mula balik kampung nanti, banyak2 kan bersabar ye..time raya2 ni mmg jalan akan jem la.

moga dipermudahkan perjalanan balik nanti..InsyaAllah



check list raya

1. baju raya - Done untuk diri sendiri
baju raya en hubby kami cari kat johor.tak dapat cari kaler hijau, kita tukar tema jadi kaler purple jea la yea.huhu

2. biskut raya - tak beli apa2 pun lagi.ingat nak cari kat johor jea

3. duit raya - dah bg awal untuk anak2 saudara kat kelantan.mak cik nya ni tak blk raya so kirim la dekat adik yg nak balik. sebelah en hubby dia yang akan sediakan.hehe

4. tudung/shawl raya - nik beli 1 helai shawl jea. yang lain nik cilok shawl adik.haha..
ade tudung adik yang sesuai dengan baju .so pinjam jea la.mls nak pi cari dah.

5. kasut raya, beg raya - pakai yang lama sudah.tak yah membazir.dah tua2 ni, mood raya kureng.cukup la ada baju baru jea.hehe

6. zakat fitrah - Done

7. reload touch n go - Done

8. cuti raya - Done .. 10 hari nik cuti raya.syoknyer

9. servis kereta - Done

10. kemas rumah - Done ..walaupun kami tak beraya kat sini tapi rumah harus di tinggalkan dalam keadaan kemas dah bersih.

11. packing - dah siap parking.tunggu nak masukkan dalam kereta jea.



raya tahun lepas tema kaler gold

sedih :(
tahun ni tak dapat merasai kemeriahan berpuasa dan raya di kelantan
tak pe.tahun depan ade lagi.InsyaAllah.

Friday, August 26, 2011

salam aidilfitri



Assalamualaikum

──────▄▌█▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▌
───▄▄██▌█ ║▌║█║▌ Ketepiiiiiii Ketepiiiiiiiii █║▌║▌│
▄▄▄▌▐██▌█ ...Selamat Datang Hari Raya Aidilfitri..
███████▌█▄▄▄▄ ▒▒▒▒▒▒▒▒▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▄▌
▀❍▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀▀❍❍▀▀

.salam aidilfitri buat semua umat islam walau di mana anda berada..mintak maaf jika ade salah dan silap saya, secara sedar atau tidak.

semoga kedatangan syawal, hidup kita akan lebih diberkati dan dirahmati.



Tentang 10 || Hari kesepuluh : 10 kata-kata akhir


Assalamualaikum

cabaran terakhir untuk tentang 10.

Tentang 10 || Hari kesepuluh : 10 kata-kata akhir

1.yeahhh finally it's friday.ari last keje sebelum 10 hari bercuti.hehe

2.tahun ni first time saya rasa sebelah en hubby.sila doakan saya tabah yea.risau gak ade yg nangis rindu kan.haha

3. sebenarnya rasa mcm tak bersedia jea nak raya.rasa mcm cepat sangat jea masa berlalu.

4. saya raya kat simpang renggam , kluang johor.sapa2 raya kat sana kalau nampak muka ni tegur la yea.hikhik



5. nak dapatkan mood raya, arini saya nak pegi keje ngan kebaya.haha..mana tau mood raya datang ker.

6. miss my family kat kelantan

7.maaf jika selama saya berblog saya ade menyakiti hati sesiapa.
maaf dari hujung rambut sampai hujung kaki kpd kwn2 semua.

8.saya nak wish untuk semua yg berpuasa :)

╔══════════════ ೋღ☃ღೋ ══════════════╗
☼=[ SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI ]=☼
╚══════════════ ೋღ☃ღೋ ══════════════╝

semoga syawal yg bakal menjelang lebih bermakna buat KITA semua.

9. salam merdeka jugak untuk semua rakyat malaysia :)

10.akhirnya siap sudah tentang 10 ni.berjaya jugak abiskan walaupun bukan tiap2 ari kan.kira ok la kan.

till then
salam sayang semua..mmmuahh


Wednesday, August 24, 2011

iftar with THEM



Assalamualaikum
Salam Ramadhan semua

Alhamdulillah hari ni dah masuk hari ke 24 kita berpuasa.

so kembali kita dengan entry iftar . entry macam ni bulan ramadhan je boleh buat :)
jumaat lepas nik sempat iftar dengan kawan opis dan ex staff PKM Tech.
best la berkumpul ramai2 ni.borak2, bergurau senda, gelak sakan la kalau kami jumpa.


beberapa kerat je yg dtg sbb last min planning.. tp bergambar harus


asma * yana * nik * meera * nadzia





thanks for coming.kan best kalau ramai lagi yang datang :)

Tuesday, August 23, 2011

Tentang 10 || Hari kesembilan : 10 perkara untuk memenangi hati saya



Assalamualaikum

kembali dengan entry Tentang 10
masuk hari ke sembilan

Tentang 10 || Hari kesembilan : 10 perkara untuk memenangi hati saya

1. Penampilan yang sederhana dan simple.tak perlu nak berfesyen sgt.jd lelaki biasa2 sudah.

2. Tunjukkan sikap prihatin.apa salahnya , sms or call ucp selamat pagi.walaupun benda tu kecil, tapi bila anda lakukan ia memberi impak besar kepada saya..hehe

3. Pendengar yang baik.so bila nik ade masalah, dia org pertama yang nik cari.bila nik happy dia juga org pertama yg nik akan bgtau.

4. pandai buat lawak - suka sifat ni.tak de la hambar jea perhubungan kan.ade time blh serius ade time blh bergurau.

5. lelaki penyayang- lelaki penyayang mesti la ramai pompuan suka kan.rasa la diri di hargai.

6. boleh menerima pendapat org lain.tak de la kata dia jea btol kan.

7. yang merendah diri dan mesra dengan sesiapa saja.

8. pembersih .

9. suka kanak-kanak

10. berkeyakinan
“Jika dia boleh terima anda seadanya, dan sanggup menerima kekurangan anda dan masih sanggup bersama anda dan lebih menyayangi anda, maka anda adalah orang yang paling bertuah kerana ada seseorang yang mencintai anda seadanya anda.”
Alhamdullilah..saya dah temui insan intimewa tu.



Monday, August 22, 2011

Tentang 10 || Hari kelapan : 10 lagu kegemaran saya


Assalamualaikum

Alhamdulillah dah 22 hari umat Islam berpuasa.korang berbuka apa tadi?
nik mcm biasa la beli kat bazar ramadhan.mana la sempat nak msk.blk keje dah kul 5.30 petang.

hari ni kerja macam biasa.selalu hari Isnin mood macam 'down' sikit tapi harini mood lain.maybe sebab fikir minggu ni jea keje pastu ct panjang kan.hehe

so harini mulakan cabaran tentang 10.hari kelapan yea adik2.

Tentang 10 || Hari kelapan : 10 lagu kegemaran saya

lagu kegemaran saya saat ni.ulang dengar byk kali pun tak bosan

1. hatimu milikku - Nera
first time dengar lagu ni terus jatuh hati.



2. aku redha - Tom

3. kisah dongeng - Stacy

4. beribu sesalan ku - Ning, Shila dan Jac

5. percaya padaku - Ungu



6. berdua bersatu - Forteen

7.here without you - 3 Doors Down
someone tujukan lagu ni utk nik.bila dengar terus jatuh cinta,nice song.



8. kasih (ku pinjam wajah mu)-Teachers Pet
lagu ni sgt sweet.sesuai la korang nak tujukan utk kekasih hati,

9. kalau berpacaran - Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali, Altimet.
lagu ni simple tapi byk nasihat.

10. menyesal -Sixth Sense

psssttt !!!
perasan tak.kebanyakan lagi jiwang



saya jiwang tapi tak romantik..hikhik

Sunday, August 21, 2011

wishlist || outdoor photoshoot


Assalamualaikum semua

sebenarnya dah lama teringin nak buat outdoor photoshoot dengan en hubby.
tengok orang lain buat mcm best kan.
tapi masa dan bajet yg menjadi kekangan waktu ni.
masa kawen dulu tak buat outdoor photoshoot pun.sebab guna duit untuk keperluan yang lebih penting.lagipun ma dah pesan awal2 tak mo bazir2 dengan benda yang tak brapa nak penting.huhu

anniversary kami yg ke 2 dlm beberapa bulan lagi so elok sgt la nak buat photoshoot time tu kan.maybe buat kat johor sebab make up dan baju blh la tempah dengan biras sy kan.

teringin jugak nak buat photoshoot dengan adik beradik perempuan saya.bargaya ala-ala model.mesti seronok kan.nak buat photoshoot yg simple dan santai jea.sebagai kenangan untuk kami bila dah tua2 nanti.

kena tunggu adik bongsu balik malaysia tahun depan la.tahun ni tak sempat kot.adik dah nak fly UK bln 9 ni.mana sempat nak tempah photographer kan.



my sista :)

dalam ramai2 adik saya, adik saya yg sorang ni jea yang tak suka bergambar.hehe..tapi kalau ajak mesti dia ok punya :)



adik bongsu saya jangan cakap la.mmg suka bergambar,tgk la
.kat pokok pun jadi :)







kawan2 tolong doakan nik murah rezeki dan tercapai la impian nak buat
outdoor photoshoot ni.

Saturday, August 20, 2011

Tentang 10 || Hari ketujuh : 10 orang terpenting dalam hidup saya


Assalamualaikum

meneruskan cabaran untuk hari ke tujuh.semalam tak sempat nak update.penat balik dari iftar dengan kawan-kawan opis.

Tentang 10 || Hari ketujuh : 10 orang terpenting dalam hidup saya

mana cukup 10.family sy pun dah lebih dari sepuluh..hehe
so kita ikut ketegori jea yea

1. hubby
Mohd Hafidz Abd Salam
lelaki yang byk sabar dengan perangai saya ni.
en suami..saya sangat mencintai kamoo

2.ma
wanita istimewa dalam hidup saya.

3.ayah
lelaki hebat dalam hidup saya.

4.adik beradik
ABG HA.KAK G.JA.YUNNIE.ANIS.ADIK
rindu zaman kecik2 dulu.kalau kumpul ramai2 lagi2 time raya mesti borak time kami kecik2 dulu.budak kampung kan.mcm2 la kami buat.hehe

5.anak2 saudara
kalau sebelah saya ade 6 orang.sebelah en hubby lak 8 orang
teh /mak su sayang korang semua

6.family mertua
mak dan abah.terima kasih terima saya sebagai menantu
layan saya dengan baik sangat.walaupun mak suka membebel tp hati mak baik.abah lak cool orgnya.sentiasa support kami.

7. ipar duai

8.kawan-kawan
tak kira la bila dan bagaimana kita kenal, anda terpenting dalam hidup saya.
tak de anda tak ceria lah hidup saya

9. saudara mara
mak cik , pak cik dan sepupu sepapat saya.
sayang korang jugak.

10. dia yang pernah hadir dalam hidup saya
terima kasih.kerana anda dan anda saya belajar erti ketabahan.pengalaman mematangkan saya.

let's enjoy few photos
photo lama.dah penah tempek kat blog pun tapi saje nak tempek lagi :)))

hubby






ma yang sweet


lelaki penyayang


adik-beradik




anak-anak saudara








mertua


kawan-kawan













I'm grateful for having you and you in my life

Thursday, August 18, 2011

Hari keenam : 10 perkara yang mesti ada dengan saya


Assalamualaikum

Hari keenam : 10 perkara yang mesti ada dengan saya

jenuh gak nik perah otak nak senaraikan 10 perkara yang mesti ade dengan nik.cabaran ni luas sgt maksudnya so nik senaraikan benda yang mesti ada dengan nik bila nik keluar rumah.

1. handbag
nik kalau keluar mesti bawak handbag.sebab byk brg nak kena bawak.
kalau nak bwk guna tgn mmg tak dapat la.

2. purse
sebab dalam purse ade IC, lesen , ATM card dan kad nikah.

3. duit
ni mmg wajib bawak walaupun tak rasa nak beli apa2 pun .
kena jugak bawak :)

4. kunci rumah

5. perfume

6.handphone
yang ni mesti ade.wajib ada walau ke mana pun.walaupun hp ni mmg jarang la nak berbunyi..hehe
nik mmg tak pakai jam so jam kat hp mmg berguna la.

7.kamera
memandangkan hp tak canggih.so kena usung la camera compact kemana2.hehe..senang kot2 tetiba mai tebiat nak bergambar kan

tebiat ni akan datang bila dalam kereta..haha


8.payung
kena bawak lagi2 kalau nak pegi keje.selain guna time ujan or panas,
boleh juga dijadikan sebagai senjata untuk melindungi diri kan.

9. beg make up
ni kalau perjalanan jauh.setakat nak pegi keje mmg tak bawak pun.

10. cincin
nik tak selesa kalau keluar rumah tanpa pakai cincin.
kalau kat umah lak tak biasa pakai cincin.rasa rimas.



ok la.till then
bye dear :)

Wednesday, August 17, 2011

Tentang 10 || Hari kelima : 10 hajat



Assalamualaikum

Alhamdulillah..Dah masuk 17 ramadan dan hari ni ialah hari Nuzul Al-Quran.
tapi sayangnya nik kena keja.
sedar tak sedar dah masuk pertengahan ramadhan.sekejap jer rasa masa berlalu.

cabaran dah masuk hari kelima.dah 5 hari berturut2 berjaya siapkan cabaran ni :)

Tentang 10 || Hari kelima : 10 hajat

hajat ni lebih untuk diri sendiri saja.hehe

1.my own laptop
seumur hidup tak penah ade laptop sendiri.yang ade cuma pc saiz 16 inci jea.
yang ni mana la blh bawak ke mana2.

2.kerja dengan gaji yang lebih tinggi

3.rumah
harus la.bila dah kwen ni mesti ade target nak beli rumah.
takkan selamanya nak menyewakan.harap2 tahun depan, rezeki kami murah :)

4.lesen kereta
harap2 tahun depan dapat la yang ini.

5.umrah

6.more savings
tak de la berharap dapat simpan duit mcm Irfan Khairi, jutawan muda malaysia tu.tapi i do hope i had enough money. save more money for future plan.

7.bercuti dengan en hubby
tak kisah la kemana pun.asal bercuti dengan kesayangan saya

8.new clothes
maxi dress.maxi skirt.cardigan.kebaya


9.nak buat bisnes sendiri
tak kisah la bisnes apa.yang penting kena dengan minat.

10.baby
masih menanti insan istimewa ini hadir dalam hidup kami.
moga suatu hari nnt hajat kami akan tunaikan olehNya.
kami hanya mampu berusaha, berdoa dan bertawakal.

menyenaraikan hajat adalah satu cara nak motivasi diri.btol tak? :)))

baju raya ??? Done !!!


السّلام عليكم و رحمة الله

nik percaya, some of u mesti dah prepared for baju raya kan
senang prepare awal2.tak de la kelam kabut nnt.

nik beli ready made punya baju.tak koser lah nak tempah2 ni, beli yang dah siap senang.murah pun murah.
nik pi beli kat jalan tar jea.tak tetapkan tema tuk raya tahun ni.so apa baju yg nik berkenan itula tema warna baju raya nik tahun ni.

so ini tema warna nik tahun ni
tadaa



cantik ker tidak? cantik ker tidak?
baju yang simple saje
yg penting ade manik skit2.
mak pun nak nampak vouge gak nyah

ade 1 baju raya tahun lepas nik tak sempat pakai lagi.so
pakai tahun ni la kan.meriah sgt baju ni.baju lace so nak pakai pi keje mcm tak brapa sesuai so raya nnt nik pakai.



lagi 1 nik beli kaftan.pesan dekat adik time dia pi bandung aritu.
kaler gold.teringin gak la nak pakai kaftan kan.

so tadaa...kaftan utk raya thn ni



ni pun kira baju raya gak.maxi dress yg adik beli kat UK.nik buat baju raya gak.



so tahun ni nik ade 4 jenis baju raya.meriah kan.haha
muka puas hati dpt dh baju raya kesukaan hati..alhamdulillah



psttt !!!
baju raya saya dah ade.baju melayu en hubby jea belum beli lagi.