Thursday, September 29, 2011

.saya suka BAJU KURUNG :)



Assalamualaikum

terasa sungguh cepat masa berlalu kan.esok dah hari jumaat.
hoyeaaah! hari yang ditunggu-tunggu ni.sebab lusa dah weekend.i like !!!

kembali ke entry suka hati
maklumlah blog ni kan blog peribadi, so boleh suka hati lah nak tulis entry untuk diri sendiri kan.hehe

tetiba rajin saya snap pics tiap2 pagi semata2 nak bergambar dengan memakai baju kurung..huhu

saya suka berbaju kurung sebab :
  • simple dan selesa . bajet boleh jadi wanita sopan :))))
  • senang nak gosok.nik pagi nak keje tu baru terhegeh2 nak gosok baju .so tak ambik masa lama bila gosok baju kurung ni.
  • senang nak pakai sebab tak perlu mix and match .baju kurung kan dah memang sepasang,so rembat jea la tudung yg sesuai.
  • dan yang penting en hubby suka bila saya ber BAJU KURUNG :)



baju raya tahun ni




baju raya beberapa tahun lepas




sangat-sangat suka baju kurung jenis cotton.
cotton yang sangat comfy dan tak panas




pinky :)




baju adik bongsu
sudah jadi hak milik saya ..hehe

dulu time bujang , nik selalu pesan dekat ma mintak beli kain untuk buat baju kurung.
corak kain dekat kelantan banyak yang cantik2 :)
rambang mata la kalau nak pilih.
skarang dah kawen kena la beli sendiri , sebab tu jugak la dah jarang jahit baju kurung.

pssttt !!!
suke jugak tengok lelaki pakai baju melayu.
terasa lelaki tu macho dia lain mcm skit bila berbaju melayu..hehe

Saturday, September 24, 2011

face mask



Assalamualaikum

korang pakai face mask tak?

skarang kat pasaran macam2 jenis face mask ade kan.
nik pakai Garnier Whitening peel off mask with pure lemon essence sejak beberapa bulan lalu.

ni haa rupanya.


gambar en google

puas hati la pakai face mask ni
face mask jenis ni senang dipakai dan senang dibuang dari kulit bila kering.
rasa segar dan bersih jea bila pakai.

harga dia pun berpatutan.beli dekat watson or guardian :)
nik guna mask ni once a week jea.tak perlu nak pakai hari2 :)))

nik review sesetengah produk sebab ia sesuai untuk kulit nik.then nik share dengan korang.tak semestinya ia pun sesuai untuk korang tp
tak salah mencuba kan.kalau tak sesuai tu harap maaf yea



kulit nik tak perfect.
still lagi berminyak dan berjerawat lagi2 kalau time datang bulan.hehe
kadang2 fed up nak try barang-barang kecantikan ni.tak bagi kesan satu hal la, ada yang bila pakai makin teruk tu bikin hati lagi susah kan.

tapi sekurang2 nya kita cuba la menjaga pemberian Allah ni sebaik mungkin.cuma jangan terlalu taksub beli produk kecantikan sudah la.
macam2 produk kecantikan skarang.yang penting kita harus pandai pilih produk yang sesuai untuk kulit muka kita.
belilah mengikut keperluan, bukan mengikut kemahuan.jangan mudah terpengaruh yea.

till then
happy weekend uolss

Thursday, September 22, 2011

naturactor foundation pilihan saya



Assalamualaikum semua

hari ni nik nak kongsi dengan korang sedikit tentang satu produk kecantikan yang nik baru beli.hasilnya sangat memuaskan hati. so apa salah berkongsi produk yang baguskan.mana tahu produk ni pun sesuai untuk anda.

muka nik jenis muka berminyak so nik mmg nak cari foundation yang tak bagi nampak berkilat sgt dekat muka. bila pakai bedak, ia tahan lebih lama kat muka.

lepas tu adik bongsu nik perkenalkan naturactor dari Meiko.


sumber pic en google

produk ni asal dari jepun.tapi jangan terpedaya dengan naturactor dari china.sebab sebelum ni adik nik beli produk tu dekat downtown
bila nik try pakai, mmg tak sesuai untuk nik sebab muka nik akan berminyak.
so nik beli foundation ni online jea.

info for u girl :

kelebihan naturactor:

* Anti kilauan / tidak berminyak.
*100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
*Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai
foundation
* Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
*Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit
*Long lasting & tahan sehingga 12 jam
*Tidak menutup pori-pori
* Sering diguna pakai oleh makeup artis professional

kod pilihan:




Kod: 130
Info Warna: Untuk kulit yang cerah. Normally kulit secerah Chinese
Foudation paling cerah
Warna kulit Artis: Sofia Janes/Diana Danielle

Kod: 140
Info Warna: Untuk kulit cerah. Normally kulit Chinese
Foudation kedua cerah
Warna kulit Artis: Rossa/Sharifah Amani/Erra Fazira

Kod: 141
Info Warna: Untuk kulit yang cerah juga/natural. Tapi kulit malay boleh pakai.
Untuk nampak lebih cerah, boleh pakai foundation kod ini.
Warna kulit Artis: Bunga Citra Lestari/Rozita Che Wan

Kod: 150
Info Warna: Untuk kulit Malay/Sawo Matang. Kod ini gelap sikit dari kod 151
Warna kulit Artis: Fasha Sanda

Kod: 151
Info Warna: Untuk kulit Malay/Neutral. Kod ini cerah sikit dari kod 150
Warna kulit Artis: Maya Karin

Kod: 152
Info Warna: Untuk kulit Malay/India. Kod ini lebih kurang dengan kod 151tapi gelap sikit saja. tak banyak beza
Warna kulit Artis: Nurul

Kod: 153
biasanye digunakan utk kulit paling gelap & Berfungsi sebagai shading (kecilkan bentuk muka/pipi/dagu & utk mancungkan hidung)

Additional Foundation
untuk tutup segala cela yang ada :)

Kod: 161 [yellow]
bertindak sebagai cement utk cover/tutup lubang2/bekas jerawat/parut utk mereka yang BERKULIT GELAP

Kod: 171 [green]
bertindak sebagai cement utk cover/tutup lubang2/bekas jerawat/parut utk mereka yang BERKULIT CERAH.

Kod: 181 [white]
Highlight/base make up.utk cover lingkaran gelap bawah mata

p/s : nik pakai kod 141

naper naturactor foundation ni jadi pilihan nik :

* sesuai di pakai bila2-bila masa saje sebab dia ringan dan senang di basuh

* tahan lama sebabnya tak perlu pakai banyak. pakai sikit je dah cukup, cuma perlu apply lebih kat tempat yang bermasalah.so boleh jimat pakai untuk lbh kurang 6 bulan ke setahun.

* boleh tutup parut2 jerawat yang kecil

* muka nik still berminyak tapi tak de la mcm dulu.kalau dulu tak sampai 10 minut letak foundation, muka dah berminyak balik.tp bila pakai faudation naturactor ni, lambat skit pengeluaran minyak tu..bila kita berpeluh or terdedah dengan pancaran matahari, muka kita akan nampak berminyak sikit dan glowing secara semulajadi dan tak bercapuk.



* HALAL kerana diperbuat daripada tumbuhan organik.

nak tahu naturactor foundation yang original atau tiruan, tgk video ni yea




so apa lagi
cuba try test okey :)

Monday, September 19, 2011

rombongan mak cik yah ke putrajaya


Assalamualaikum

ini cerita hari sabtu. weekend lepas bawak family outing di Putrajaya.ma dan ayah nik datang sini.akak dan family pun join skali so sempat la kami jalan2 di Putrajaya.
untuk relax dan santai2 ngan family elok sangat tempat macam ni

memang nik suka sangat kalau dapat luangkan lebih banyak masa dengan my family
bahagianya bila dapat berkumpul ramai-ramai.



below are some pics taken during the family outing.


ini lah ahli rombongan mak cik yah
bukan senang nak kumpul ramai2 macam ni.ni pun ramai lagi yang tak ada.


luv u all !!!

kami decide nak naik river cruise.family akak tak penah lagi naik benda alah ni.ma dan ayah nik pun first time naik benda ni.





kami ambil pakej early birds promotion
harga untuk dewasa = RM15 dan kanak-kanak = RM10
pusing pusing tasik putrajaya selama 20 minit


entrance to Putrajaya Cruise


view dalam cruise


kali kedua nik naik cruise.sebelum ni naik bersama en hubby.
kami di beri penerangan la serba sedikit tentang apa yag ade kat putrajaya ni.
pastu blh buat aktvt feveret iaitu bergambar.

boleh bergambar dekat luar
mai kita tgk view dari luar cruise pulak :)


Masjid Sultan Mizan Zainal Abidin aka Masjid Besi


me and my sista


sopan tau.mentang2 la pakai maxi skirt hari tu.
pegang elok2.kot2 ade yang terbang nnt..huhu


susah nak mantain cun kalau naik river cruise ni....hikhik
(cun la sangat kan)


yunnie * damia * me




tak kisah dah tudung senget pun.mak tetap nak posing okey.
bajet boleh nampak kurus bila posing style macam ni :)


posing sebelah tepi lak yea :)










ma... I miss u already



kan best kalau dapat spent masa lagi lama ngan family.time gembira tu rasa sekejab jea kan.tetiba nak feeling sedih

ok la.till then
bye

Saturday, September 17, 2011

bye2 adik .. see u again next year...InsyaAllah


Assalamualaikum

entry ni dah lama terperam tapi di sebabkan gambar tak sempat nak upload .so entry ni baru di publish hari ini.huhu

last week dalam hari khamis kami sekeluarga hantar adik bongsu ker KLIA.dia dah nak balik UK.

cepat masa berlalu kan.baru jea rasa buat entry tentang adik balik dari UK.kali ni entry adik balik ke sana balik.

kalau umo panjang bln 7 thn depan nnt buat entry adik kembali ke Malaysia pulak.begitu la sampai sudah..haha

so layan jea la gambar yang tak brapa nak ada ni.tapi nak gak tempek dlm blog :)



comwhore anytime and everywhere



me again


sarapan di Mc D..ma belanja.hehe




last but not least, gambar with my adik

pesanan buat adik :



to doctor to be
dah masuk tahun ke dua study medic kan, so mesti study lagi mencabarkan
but i know u can do it..be a good girl there
we will miss you :)

Friday, September 9, 2011

saya pengguna Virgin Coconut Oil



Assalamualaikum semua

sebelum ni nik memang tercari2 ubat, krim atau atau apa saja yang boleh hilangkan jerawat dan parut jerawat kat muka.selain tu nak cari benda yg blh kurangkan minyak kat muka jugak.

tapi skarang nik adalah pengamal supplement yang di namakan VCO.
VCO stand for Virgin Coconut Oil .
nik beli yang berbentuk kapsul sebab senang nak telan.



sumber pic en google

beli VCO ni memang tak rugi sebab boleh digunakan secara 2 in 1.boleh terus di makan atau anda cucuk jea kapsul untuk keluarkan minyak dan boleh sapu ke whole face.

mesti ramai yg dah try kan? sebab nik baca banyak komen positif dari pengguna VCO sebab tu la tergerak hati nak try.
nik dah try hampir 3 minggu kot.kesan? mesti la ade.

Kesan VCO pada nik :
- muka kurang berminyak.dulu selalu nya muka penuh dengan takungan minyak bila bangun dari tido.tp sejak guna VCO, minyak kat muka dah berkurangan.
-muka rasa licin
-parut jerawat semakin pudar
- 2 ari nik amalkan supplement ni, jerawat ade gak bertempek kat muka ni tapi tak lama.jerawat cepat kering.
-whitehead dekat muka pun senang keluar



tak kisah la kulit tak licin dan halus pun sekurang2nya muka tak la bertempek jerawat jea .tak de la penuh takungan minyak tiap masa kan.hehe

alhamdulillah.syukur apa yang ade :)

Sunday, September 4, 2011

.kwn2 opis saya



Assalamualaikum readers

masih dalam mood raya ker?
nik baru jea sampai dari johor semalam. penat masih tak hilang lagi ni.
esok Isnin.back to work, selepas bercuti panjang sempena raya.mesti ramai yang tak bersedia kan.
tapi kan.esok nik cuti lagi.selasa ni baru start keje.hehe
saje ambik cuti sampai isnin sebab nak rehat2 dulu.

sebelum raya aritu 2 org rakan sekerja dah berhenti kerja.
to nurul dan abg sani
moga happy dan moga rezeki korang lagi murah kat tempat lain yea:)

sorang demi sorang kawan-kawan nik hantar surat resign
sedih gak.. makin sikit kawan-kawan nik.

sempat la ambik gambar untuk kenang-kenangan :)








miera*nadzia*me


miera*nadzia*me*nurul



till then
bye