Thursday, September 29, 2011

.saya suka BAJU KURUNG :)



Assalamualaikum

terasa sungguh cepat masa berlalu kan.esok dah hari jumaat.
hoyeaaah! hari yang ditunggu-tunggu ni.sebab lusa dah weekend.i like !!!

kembali ke entry suka hati
maklumlah blog ni kan blog peribadi, so boleh suka hati lah nak tulis entry untuk diri sendiri kan.hehe

tetiba rajin saya snap pics tiap2 pagi semata2 nak bergambar dengan memakai baju kurung..huhu

saya suka berbaju kurung sebab :
  • simple dan selesa . bajet boleh jadi wanita sopan :))))
  • senang nak gosok.nik pagi nak keje tu baru terhegeh2 nak gosok baju .so tak ambik masa lama bila gosok baju kurung ni.
  • senang nak pakai sebab tak perlu mix and match .baju kurung kan dah memang sepasang,so rembat jea la tudung yg sesuai.
  • dan yang penting en hubby suka bila saya ber BAJU KURUNG :)



baju raya tahun ni




baju raya beberapa tahun lepas




sangat-sangat suka baju kurung jenis cotton.
cotton yang sangat comfy dan tak panas




pinky :)




baju adik bongsu
sudah jadi hak milik saya ..hehe

dulu time bujang , nik selalu pesan dekat ma mintak beli kain untuk buat baju kurung.
corak kain dekat kelantan banyak yang cantik2 :)
rambang mata la kalau nak pilih.
skarang dah kawen kena la beli sendiri , sebab tu jugak la dah jarang jahit baju kurung.

pssttt !!!
suke jugak tengok lelaki pakai baju melayu.
terasa lelaki tu macho dia lain mcm skit bila berbaju melayu..hehe

Monday, September 26, 2011

2 || Quote of the day


Assalamualaikum

jika kekasihmu mengkhianati atau meninggalkanmu
Tersenyumlah, sebab orang yang seharusnya bersedih adalah dirinya
Kerana kamu hanya kehilangan orang yang tidak mencintaimu
Sedangkan dia telah kehilangan seseorang yg ikhlas menyintainya:)



kini saya lebih BAHAGIA :)

Sunday, September 25, 2011

1 || Quote of the day





Assalamualaikum



When you admire all the wonderful things that GOD has made- just remember
-------YOU ARE ONE OF THEM
-anonymous-






.hijrah ke arah kebaikan



Assalamualaikum

suka tengok artis2 yang berhijrah dari segi penampilan ni. lagi2 artis muda.penghijrahan yang sangat baik.hidayah Allah ada dimana-mana kan...Alhamdulillah

dulu Irma Hasmie, sekarang giliran Siti Nordiana dan Diana Amir pulak. Ya Allah, cantiknya bila mereka bertudung.Alhamdulillah. semoga imej bertudung kekal.moga Allah memberi mereka kekuatan dan kesabaran

usah lemparkan kata2 yg menjatuhkan semangat mereka.sama2 kita beri sokongan kepada perkara yang positif.
semoga ramai lagi yang akan berhijrah selepas ini. AMIN

much prettier...Allah bless both of you


siti nordiana








wardina dan diana amir

kisah rumah tangga :)


Assalamualaikum

selamba badak jea suami/isteri cerita problem rumah tangga dekat facebook.siap post dekat wall kot. malu la wei

takkan hal rumah tangga pun nak citer kat org.kalau tak puas hati cakap depan2 lagi senang.
post kata2 dekat wall tentang hal suami isteri bukan cara untuk lepaskan tekanan.
timbul masalah lain nanti

semalam ade rakan facebook duk luah perasaan kat wall

luahan suami untuk isteri



rumahtangga adalah amanah, jangan meruntuhkannya melalui facebook.
-www.zaharuddin.net



face your problems not facebook them
— Anonymous

Manusia tidak ada yang sempurna. Begitu juga dalam kehidupan seharian suami isteri, pastilah banyak kekurangan di sana sini.

Ketika seseorang telah menikah, maka isteri dan suami telah menjadi satu bahagian. Mereka bagaikan pakaian untuk satu sama lain. Dan fungsi utama pakaian adalah menutup aurat. Ertinya, masing-masing suami isteri harus berusaha menutup aib pasangannya, dan pantang mengungkapkannya kepada orang lain, walaupun keluarga sendiri.
sumber :
http://www.voa-islam.com



moga ia tak terjadi kepada saya dan suami.
mohon Allah terus pegang erat hati kami.InsyaAllah



Saturday, September 24, 2011

face mask



Assalamualaikum

korang pakai face mask tak?

skarang kat pasaran macam2 jenis face mask ade kan.
nik pakai Garnier Whitening peel off mask with pure lemon essence sejak beberapa bulan lalu.

ni haa rupanya.


gambar en google

puas hati la pakai face mask ni
face mask jenis ni senang dipakai dan senang dibuang dari kulit bila kering.
rasa segar dan bersih jea bila pakai.

harga dia pun berpatutan.beli dekat watson or guardian :)
nik guna mask ni once a week jea.tak perlu nak pakai hari2 :)))

nik review sesetengah produk sebab ia sesuai untuk kulit nik.then nik share dengan korang.tak semestinya ia pun sesuai untuk korang tp
tak salah mencuba kan.kalau tak sesuai tu harap maaf yea



kulit nik tak perfect.
still lagi berminyak dan berjerawat lagi2 kalau time datang bulan.hehe
kadang2 fed up nak try barang-barang kecantikan ni.tak bagi kesan satu hal la, ada yang bila pakai makin teruk tu bikin hati lagi susah kan.

tapi sekurang2 nya kita cuba la menjaga pemberian Allah ni sebaik mungkin.cuma jangan terlalu taksub beli produk kecantikan sudah la.
macam2 produk kecantikan skarang.yang penting kita harus pandai pilih produk yang sesuai untuk kulit muka kita.
belilah mengikut keperluan, bukan mengikut kemahuan.jangan mudah terpengaruh yea.

till then
happy weekend uolss

Friday, September 23, 2011

.jiwang di Twitter

Assalamualaikum



kalau btol la ni twitter khairul fahmi kan
sweet nya dia.kalau saya jadi Dahlia Teck ni mesti hati berbunga2 saat ini.hikhik
seluruh dunia tahu apek sayangkan Dahlia Teck :)

tapikan



aduhai apex
hidup ni macam roda kan.time apex dan elia bercinta..elia di katakan terlebih excited.
tapi tetiba kali ni apek lak yg macam over

oopssss

ni pendapat peribadi jea
jangan lak ade yang sentap..haha

jiwang dia kat twitter lain mcm jea.kelakar pun ade
opss sory kalau ade yg tersentap lagi..hehe


kredit to BeautifulNara.com

tetiba teringat kat elia…ntah apa perasaannya lepas baca smua ni.
dulu menafikan kini mengiakan
eh..eh...tetiba saya lak yg over .ape kes..hehe

apapun tahniah la apex.2 jea gol bolos time lawan jepun . not bad la .
dapat semangat dari kekasih hati yea.hebat betul kuasa cinta.
apa pun kurangkan kontroversi, tingkatkan prestasi yea

psstt !!!
bila dah popular.apa yg keluar melalui twitter pun boleh jadi bahan berita kan.
mesti ramai gadis2 kat luar sana berharap ini bukan twitter apek kan.hehe

When we're in love, we tend not to see the bad side of someone. That's the pathetic part of being in love. Sometimes even the worst person in the world can be the best person for your own belief. Love is not blind, it sees, but it doesn't mind.

Thursday, September 22, 2011

naturactor foundation pilihan saya



Assalamualaikum semua

hari ni nik nak kongsi dengan korang sedikit tentang satu produk kecantikan yang nik baru beli.hasilnya sangat memuaskan hati. so apa salah berkongsi produk yang baguskan.mana tahu produk ni pun sesuai untuk anda.

muka nik jenis muka berminyak so nik mmg nak cari foundation yang tak bagi nampak berkilat sgt dekat muka. bila pakai bedak, ia tahan lebih lama kat muka.

lepas tu adik bongsu nik perkenalkan naturactor dari Meiko.


sumber pic en google

produk ni asal dari jepun.tapi jangan terpedaya dengan naturactor dari china.sebab sebelum ni adik nik beli produk tu dekat downtown
bila nik try pakai, mmg tak sesuai untuk nik sebab muka nik akan berminyak.
so nik beli foundation ni online jea.

info for u girl :

kelebihan naturactor:

* Anti kilauan / tidak berminyak.
*100% menutupi pegmentasi, parut, cela, jerawat & noda hitam
*Ringan & lembut pada kulit seakan-akan anda tidak memakai
foundation
* Melindungi kulit dari sinar uv yang boleh menyebabkan pigmentasi
*Senang digunakan, cepat & yang penting tidak melekit
*Long lasting & tahan sehingga 12 jam
*Tidak menutup pori-pori
* Sering diguna pakai oleh makeup artis professional

kod pilihan:




Kod: 130
Info Warna: Untuk kulit yang cerah. Normally kulit secerah Chinese
Foudation paling cerah
Warna kulit Artis: Sofia Janes/Diana Danielle

Kod: 140
Info Warna: Untuk kulit cerah. Normally kulit Chinese
Foudation kedua cerah
Warna kulit Artis: Rossa/Sharifah Amani/Erra Fazira

Kod: 141
Info Warna: Untuk kulit yang cerah juga/natural. Tapi kulit malay boleh pakai.
Untuk nampak lebih cerah, boleh pakai foundation kod ini.
Warna kulit Artis: Bunga Citra Lestari/Rozita Che Wan

Kod: 150
Info Warna: Untuk kulit Malay/Sawo Matang. Kod ini gelap sikit dari kod 151
Warna kulit Artis: Fasha Sanda

Kod: 151
Info Warna: Untuk kulit Malay/Neutral. Kod ini cerah sikit dari kod 150
Warna kulit Artis: Maya Karin

Kod: 152
Info Warna: Untuk kulit Malay/India. Kod ini lebih kurang dengan kod 151tapi gelap sikit saja. tak banyak beza
Warna kulit Artis: Nurul

Kod: 153
biasanye digunakan utk kulit paling gelap & Berfungsi sebagai shading (kecilkan bentuk muka/pipi/dagu & utk mancungkan hidung)

Additional Foundation
untuk tutup segala cela yang ada :)

Kod: 161 [yellow]
bertindak sebagai cement utk cover/tutup lubang2/bekas jerawat/parut utk mereka yang BERKULIT GELAP

Kod: 171 [green]
bertindak sebagai cement utk cover/tutup lubang2/bekas jerawat/parut utk mereka yang BERKULIT CERAH.

Kod: 181 [white]
Highlight/base make up.utk cover lingkaran gelap bawah mata

p/s : nik pakai kod 141

naper naturactor foundation ni jadi pilihan nik :

* sesuai di pakai bila2-bila masa saje sebab dia ringan dan senang di basuh

* tahan lama sebabnya tak perlu pakai banyak. pakai sikit je dah cukup, cuma perlu apply lebih kat tempat yang bermasalah.so boleh jimat pakai untuk lbh kurang 6 bulan ke setahun.

* boleh tutup parut2 jerawat yang kecil

* muka nik still berminyak tapi tak de la mcm dulu.kalau dulu tak sampai 10 minut letak foundation, muka dah berminyak balik.tp bila pakai faudation naturactor ni, lambat skit pengeluaran minyak tu..bila kita berpeluh or terdedah dengan pancaran matahari, muka kita akan nampak berminyak sikit dan glowing secara semulajadi dan tak bercapuk.



* HALAL kerana diperbuat daripada tumbuhan organik.

nak tahu naturactor foundation yang original atau tiruan, tgk video ni yea



update :

kualiti dari China dan Japan adalah sama sebab dari kilang yang sama..BEZA KENAPA JEPUN 5 KOD DAN CHINA 10 KOD :

- Ini kerana hanya 5 warna code pilihan yang sesuai dengan kulit negara Jepun yang kulit mereka putih kemerahan berbanding dengan ASIA.

Untuk pengetahuan anda, Meiko Cosmetic Inc. di China(Tai Hing Trading Co., Ltd., ) mengeluarkan 10 rangkaian warna code untuk China ialah untuk pasaran Asia seperti Malaysia yang mempunyai berbilang bangsa dari berkulit cerah hingga ke kulit gelap..cuma yang berbeza kalau TIRUAN..hati hati lah ye.. :)


so apa lagi
cuba try test okey :)

#9 Spontaneous Thursday


Assalamualaikum
"Silence is the best answer for all questions"
"Smiling is the best reaction in all situations"
— Anonymous


Wednesday, September 21, 2011

#9 : Wordless Wednesday - harap2 dapat ke sini


Assalamualaikum



Wordless Wednesday
Pada hari rabu, semua blogger post gambar di blog mereka tanpa meletakkan apa2x description untuk explain gambar tersebut, biar gambar yang menceritakan tanpa korang letak apa2x penjelasan :)

Tuesday, September 20, 2011

nikah di Hari Malaysia


Assalamualaikum

bulan syawal ni ramai lak artis naik pelamin kan. so banyak la pics menarik yang kita dapat tengok.nik suka pics nikah Eira Syazira.sangat-sangat cantik pics nikah mereka.so mmg tak sah la kalau tak tempek kat blog kesayangan ni.

mereka ni bagus .dah 3 tahun rupanya mereka bercinta.masa bercinta tak adela over ngan publisiti macam sesetengah artis yg lain..tau2 je dah kawen.


its beautiful



















Hantaran by: Ari Weddingcouture



hantaran pihak lelaki untuk pengantin perempuan.bunga segar nampakkan hantaran sgt cantikkan :)























hantaran dari pengantin lelaki..comel jea patung kat setiap hantaran.
kreatif


comel nya patung tu

















.cute.






cantiknya.suka make up ni.
tak over…naik seri pengantin




comel sangat pic ni :)








Alhamdulilah,selamat sudah di ijabkabul kan


r0mantiknye..sweet sangat
moga kekal ke akhir hayat










cantik sgt2 .. untung azad dpt eira



gambar pre wedding photoshoot pun sungguh awesome la.jeles nengoknya.






cantikkkkk!! :)















selamat pengantin baru to both of u
tahniah Eira & Azad
semoga sentiasa dirahmati Allah dan berkekalan hingga akhir hayat

psttt !!!
en hubby.apa kata kita buat photoshoot mcm ni untuk anniversary yang ke dua kita.hikhik

sumber pics :
Phosgraphis Photography
Kameradansa
G.i Photoshoot